מחשב נייד ללימודי משפטים...

K i n G i

New member
מחשב נייד ללימודי משפטים...

שלול לכולם, אני עומד לפני התחלת לימודי המשפטים שלי, ומעוניין לרכוש מחשב נייד. רציתי להתייעץ עם הפורום, מהו הגודל המומלץ למחשב? מצד אחד, המחשבים הקטנים (13 אינץ') שהם קלים ונוחים, ומצד שני החבר'ה עם המסך הגדול היפים (אך גם מעט יותר כבדים). בנוסף מה עדיף ? תיק צד/תיק גב? ולמקצועות שדורשים - מחברת/דפדפת? תודה לכולם!

עוד לא סטודנטית למשפטים אבל מרשה לעצמי לייעץ

לי יש את האסוס הקטן מכמה סיבות: הראשונה - הם קלים מאוד (בסביבות הקילו וקצת) וגם המטען שלהם קטן וקל. השניה - הם מחזיקים זמן רב מאוד בלי בטריה (לטענת היצרן כ-10 שעות, בפועל עם חיבור לWIFI משהו באיזור ה-6), ולהבנתי זה חשוב בפקולטות למשפטים, לפחות באלו שבהן יש הרבה יותר מחשבים משקעים. השלישית - הוא זול יותר ממחשב נייד רגיל. ויש לו גם שני חסרונות משמעותיים: 1 - הוא קטן (10 אינץ' אם אני לא טועה?) אז המקלדת שלו פחות סימפטית 2 - הוא חלש יחסית ואי אפשר להעמיס עליו תוכנות כבדות. אגב - אולי תעדיף פשרה, יש לי DELL XPS שהוא נייד מעולה ובא בגודל של 13.3 אינץ' והוא קל משקל, מקלדת נוחה, אבל הבטריה שלו כשהיא חדשה סוחבת בין שעתיים לשלוש בלבד לדעתי.

Forest Girl

New member
לגבי האסוס?

כי אם כן, אצלי לפחות, אם אני שמה על מצב חיסכון בסוללה, הוא מחזיק בכיף 10 שעות בלי הטענה. אפילו 10.5. יש לי eee, 10.1".

נו ינעל התפוז

לא היה אמור לצאת "וואלה" סקפטי כזה
אני מכיר רק את הנייד הקטן של אחותי, שגם הובטח בו הרים וגבעות אבל מעולם לא הגיע ל10 שעות של פעילות רצופה (אינטרנט וקצת יו-טיוב המקסימום שדרשו ממנו...). אולי הeeeeeeeeeeee מצטיין..

Forest Girl

New member
האמת היא שה-10 שעות זה בלי אינטרנט

רק וורד, אף פעם לא ניסיתי להגיע ל-10 שעות עם אינטרנט, אז אני לא יודעת אם זה מחזיק. יכול להיות שזה משהו שלוקח הרבה סוללה... (אני מאותגרת טכנולוגית ומחשבית, אז אני לא באמת מבינה בזה
. וזה גם לא בדיוק פעילות רצופה. בין השיעורים הוא תמיד קצת על סליפ, אולי גם זה משנה.

נראה לי הבנתי משהו

אם האצבע מחליקה על ה"אנטר" לפני שאני עובר לקוביית ה"תוכן", זה שולח הודעה. הפעם עוד הספקתי להגניב "לאאאאאאאאאאאאא" בעוד אני רואה בעיניים כלות איך שוב זה שולח לי הודעה. עוד סיבה טובה לקנות מחשב 24", רק שתהיה לו מקלדת ענקית. היה אמור להיות "התכוונתי רצוף, אבל" זה שאת לא מכבה אותו והוא ממשיך ככה זה גם יפה מאוד... הכוונה שלי בכל מקרה הייתה רצוף+אינטרנט, אבל בתכל'ס את צודקת, כי לא צריך אינטרנט בשיעור (למרות שחבריי הסטודנטים אמרו שדווקא נחוץ מאוד פייסבוק/באבלס בהרצאות משעממות)

Forest Girl

New member
ואגב, ממליצה עליו

לצרכים שלי, קרי וורד וקצת אינטרנט, הוא מצוין. היתרון של הסוללה הוא עצום עצום עצום (אני רואה חברים שנאבקים על למצוא שקע. אני אף פעם לא צריכה, גם ביום ארוך. זה עולם אחר). בסייג אחד- שיש גם מחשב נייח בבית עם מסך נורמלי. הנייד משמש אותי אך ורק להקלדה בשיעורים.

אה

אני רואה שגם רשמת את זה בעצמך (חשבתי שגם הנתון של ה6 הוא יצרן, לפי מה שהבנתי גם זה סוג של שיא אולימפי, וה10 הוא פשוט מדמיונו העשיר של מהנדס אני-לא-יודע-מה-בגלל-זה-אני-במשפטים...)

ואני כבר נעלבתי

שאתה קורא לי שקרנית, חשבתי שהמחשב שלך מחזיק 10! בכל מקרה, זה מחזיק לי באיזור ה-6 די יפה (אבל אני לא עומדת עם סטופר, אולי כדאי שאני באמת אמדוד אותו מצאת החמה עד צאת נשמתו של המחשב). אני חשובת שאפשר בשיעורים להפעיל אותו במצב יותר חסכוני מאשר מצב רגיל שלו בבית עם WIFI וכו'.

ניידוס

שלשום רכשתי אחד לאחר מחקר מאומץ, שאת תוצאותיו ניתן לראות בשרשור הבא. שים לב שבד"כ 13 אינץ' עם מפרט זהה ל15 אינץ' יהיה דווקא יקר, לעיתים משמעותית - כי זאת קטגוריית "יוקרה" משום מה...

זה תלוי בכמה גורמים

א. האם יהיה לך גם מחשב נייח? כי אם לא, כדאי ללכת על ה-14", כי לא נח לעבוד שעות מול 13", ועוד פחות על הקטנטנים. זה מוציא את העיניים. ואתה תעבוד שעות על המחשב. ב. בהנחה שאין לך מחשב נייח - האם אתה גיימר? אם לא, עדיף לך מסך מט על פני מבריק, כי במסך מבריק לפעמים קשה לראות אם אין וילונות בכיתה (לא קריטי. לי יש מבריק כי לא היה להם מט בדגם שרציתי, אבל כן הייתי מעדיפה מט). ג. נראה ל ששווה להשקיע באחריות ל-3 שנים. מה שכן - קבל את זה בכתב (שבתעודת האחריות יהיה כתוב 3 שנים. אני יודעת שזה טריוויאלי, אבל רבים וטובים נפלו בזה. ד. לדעתי עדיף תיק גב, כי תיק צד מרכז את כל המשקל הלא מעט של המחשב על צד אחד (כן, אני יודעת שהוא לא נ-ו-ר-א כבד, אבל אם מסתובבים איתו כל היום, זה יוצא לא מעט). ה. אין צורך במחברת. תראה עטים רק בתקופת מבחנים. בשביל זה יש נייד. בהצלחה!

K i n G i

New member
אז ככה...

יש לי מחשב נייח בבית, ככה שהמחשב הנייד הוא רק לשימוש בזמן הלימודים. יש צורך במחברות, כאשר לומדים גם מקצועות עם מספרים (במקרה שלי). אני חושב שאשאר בגזרת ה13.3 אינץ'. תודה!

deep inside

New member
לי יש DELL Vostro 1014

14", שוקל 2.2 ק"ג. הבטריה מחזיקה מעמד משהו כמו 4 שעות עם שימוש רק בוורד ובסוליטייר (עם אינטרנט זה מחזיק קצת פחות, ובמילא ברוב הכיתות אין אינטרנט). סה"כ אני מאוד מרוצה
לגבי תיקים - אני משתמשת בתיק צד רגיל (לא ייעודי ללפטופ) ורוב הזמן זה די נוח לי. לפעמים כשאני עומדת שעות באוטובוס זה מתחיל להציק, אבל בגדול איכשהו התרגלתי לסחוב עליי כמעט 3 ק"ג כל יום... נראה לי שאם יש לך אוטו/אין לך דרך ארוכה להגיע הביתה זה לא כ"כ משנה באיזה תיק תשתמש, במילא הוא לא יהיה עליך הרבה זמן. לגבי מחברות/דפדפות - אני מניחה שאתה מתכוון למקצועות בחוג נוסף או משהו, כי למשפטים מספיק הלפטופ. הרבה מהחברים שלי משתמשים בקלסרים ודפדפות, לי דווקא יותר נוח להשתמש במחברות. לשיקולך.

lol65

New member
איזה כיף, חסכת לי כתיבת שאלה ../images/Emo13.gif אז יש לי רק

שאלות נמשך: אני לגמרי בורה בעיניי מחשבים, מה זה מפרט ו wifi? האם יש צורך לרכוש סוללה נוספת או לקוות לתפוס שקע? האם ניתן להטעין את הסוללה בכיתה או שזה לוקח מלא זמן? דבר אחרון, איך זה עובד עם האינטרנט? צריך להתחבר דרך חברה מסויימת בתשלום או שמתיישבים על הרשת של האוניברסיטה? תודה

תשובות:

"מפרט" = התכונות של המחשב שאת קונה. מה יש בו בדיוק בבפנוכו שלו: זיכרון, מהירות וכו'. wifi = חיבור אלחוטי שמאפשר לך לגלוש באינטרנט ברשתות אלחוטיות שונות כמו בתי קפה למשל. לטעמי אין צורך בסוללה נוספת. ברוב ככל המקומות יש מספיק שקעים לכולם. בנוגע לאינטרנט, לא פירטת היכן את לומדת, אך אני חושב שכיום בכל האוניברסיטאות יש רשת אלחוטית שמאפשרת להתחבר אליה בחינם.

למעלה