מחשבות של אחרי מלחמת התשה

בלו אייZ

New member
מחשבות של אחרי מלחמת התשה ../images/Emo10.gif

כשהייתי רווקה או אפילו נשואה בלי
הייתי נדהמת מהסיטואציות האלו ברחוב ומקווה ש"לי זה אף פעם לא יקרה"... אבל היום זה קרה
ה
חולה כבר כמה ימים. היום אחרי ביקור שני אצל ה
נתבשרנו שצריך לתת לה אנטיביוטיקה.... עד כאן הכל טוב ויפה (עד כמה שניתן לומר טוב ויפה.....אחרי לילות קשים ללא שינה...
) אז יצאתי איתה מהרופא ופנינו לבית המרקחת הסמוך, ממש מס' צעדים....אבל אז היא ראתה את הנדנדה ממול והחליטה שרוצה לנדנדה... הסצינה החלה בהישכבות על הבלטות המג'וייפות. אני מרימה אותה על הידיים והיא בוכה בטירוף. איכשהו, אין לי מושג איך, הצלחנו להגיע לבית המרקחת רק ששם היא כבר החלה להשתולל לי בידיים והורדתי אותה ממני. היא נשכבה על הארץ והחלה לבעוט בכל מה שלצידה.... הצלחתי לקנות את התרופה ולצאת איתה החוצה. היות ומאוד חם בחוץ ולא הייתי ערוכה להיות איתה בגינה (היא מהילדים שיכולים לשבת על נדנדה שעתיים רצוף) - הבטחתי לה נדנדה מאוחר יותר וניסיתי לשחד אותה בדברים שהיא אוהבת כדי לנסות להובילה לכיוון ה
. ומשם הסרט באורך מלא - דקות שנראות כנצח. היא נשכבת באמצע הרחוב, צורחת, בועטת בי...משתוללת....כולם מסביב מסתכלים עליי כאילו אני לא בסדר....כאילו הייתי איזו אמא מכשפה
.... ואני מנסה להרימה, ללטפה, לתת לה
, לדבר אליה בנעימים, לחבק אך היא בועטת בי, מושכת בחולצתי, כעוסה וזועפת....
הצלחתי איכשהו להגיע ל
ואיכשהו להושיב אותה בכסא בטיחות.... מכירים את זה שהם מתיישרים ולא מאפשרים להושיב אותם?!?!!?.....גרררררררררררררררררר.....זה מתיש.....! ויש גבול גם לסבלנות שלי כאדם בוגר.... איכשהו גם הצלחתי בכוחות האחרונים להיכנס הביתה ולהתיישב קצת, למחות את אגלי הזיעה
ולתת לה במבה כדי שתירגע....עכשיו היא באה ומחייכת אליי כאילו כלום לא קרה...נותנת לי "איבוק" (=
) ו"משיקה" (=
) שונאת את זה. ותמיד חשבתי שאני לא אגיע לסיטואציות האלו עם ילדיי...אבל זה קורה אצל מרביתנו, לא....? איך אתם מתמודדים? האם גם אתם כאלה שמרגישים רע במקרים כאלה או לוקחים באיזי דרמות של הילדודסים? מצד אחד אני רוצה לתת לה את כל העולם (או לפחות את כל מה שיש ביכולתי) ולא לגרום לה לדמעה אחת, להיות אמא טובה ונותנת ומצד שני יודעת שחייבת להציב לה כבר בגיל הזה גבולות כי אחרת איך היא תלמד כשאומרים לה לא (בגן, בחברותא, בבי"ס, בחיים בכלל?!?!)..... בלו אייZ - אמא צעירה (שנתיים וקצת) - בתחושת רגשי עמוקה אחרי מלחמת התשה...לא מבינה אחרי סצינה כזו איך אצליח להגיע לאימון היום בחדר כושר

הווווו יקירתי. ברוכה הבאה לגיל הXXX

אני מעריצה אותך שלא איבדת עשתונות. תאמיני לי........ אבל באיזו תחושה? רגשי? למה? עשית את מה שצריך, את תתני לה את מה שהיא צריכה, ולא את מה שאסור לה, וכשהיא חולה ביום כזה ממש, אבל ממש לא כדאי שגם תתיבש....

מיקו 42

New member
../images/Emo68.gif

נשמה הגעת לגיל זה הגיל שעליך להתחיל להציב גבולות זה הזמן ללמד אותה התנהגות IN\OUT DOOR מה שנקרא שצריך קוד התנהגות לבית ומחוץ לבית לשבת ולהסביר לה פרט פרט.. זה מטפטף ומחלחל להם ובסוף הןמתנהגות ביאה אני אישית לא התרגשתי מההצגה אבל..נתתי להם את מבוקשם בבית "סגרנו חשבון" והסברנו מה לא בסדר אבל..בניחותא מאד חשוב הניחותא בחינוך זה ובכלל בהצלחה אמא צעירה ומדליקה

בלו אייZ

New member
ווואיייי...../images/Emo51.gif חבר יקר ../images/Emo140.gif

קודם כל ברוך בואך
לקסם. ומעבר לזה תודה על תגובתך....אבל זה כ"כ לא פשוט
ובל נשכח שהיא עוד קטנה להבין הכל אבל אני לוקחת לתשומת ליבי את המלצתך....זה מתחיל מעכשיו...
נקווה לטוב...

שמים1

New member
חיבוק לאחר מלחמת התשה ../images/Emo24.gif

אני אימא לילדה בת 5 אמא עם תעודות ודיפלומה , גידלתי שניבנים בוגרים אחד בן 19 ואחד בן 16 .. ואני יכולה לאמר לך ששום דבר בחיים לא הכין אותי להתמודד עם הג'נג'ה המתוקה שיש לי בבית. ילדה בת 5 עם רצון ונחישות של מבוגרת. לא מתפשרת , לא מוותרת ואני במלחמה רצופה מהבוקר עד הערב. כתבת שאת יודעת עד כמה חשוב להציב גבולות וזו בעצם תשובתי לך. הם כל כך זקוקים להצבת הגבולות ולהבנה שאת זו שמתווה את הדרך ויודעת מה את עושה. כאשר אנו מאבדים שליטה אנו מערערים בעצם את כל עולם , הם מבינים שהם חזקים יותר מאיתנו וזה מאוד מאוד מאוד מפחיד אותם. אני חושבת שכאמא צעירה כדאי לך ללכת לחוג הורים זו חוויה בפני עצמה לשמוע אימהות ואבות אחרים משתפים בקשיים והתלבטויות שלהם , לומדים המון , צוחקים , ולא מרגישים נואשים כל כך. לכי לחדר כושר יקירה , זה יתן לך כוח למלחמות הקטנות של מחר

בלו אייZ

New member
../images/Emo51.gif גם לך שמים יקירה ../images/Emo140.gif

קראתי אותך...אין ספק שכל מילה בסלע...אשתדל לעשות את מה שהבנתי תמיד מלימודיי ובכלל - גבולות. חשוב, חשוב, חשוב.... וכן...הייתי בחדר כושר הערב
והיה טוב....הוצאתי את כל ה -
היומיים על ההליכון, הסטפר ושאר המכשירים....

למעלה