מחשבות על התגובות להורדת שירים

lexigali

New member
מחשבות על התגובות להורדת שירים

רבותי, ארוך - אבל אשמח אם תקדישו זמן. נכון לעכשיו, הורדת שירים לא נתפסת בעיני הציבור הרחב כגניבה לכל דבר, ויש לכך סיבות שניתן להתווכח עליהן (אבל זה עניין להודעה אחרת). כדי לבסס את התפיסה שהורדת שירים היא אכן גניבה, לדעתי יש צורך בגישה שונה לחלוטין מזו הפושה כיום בפורום. כל פעם מחדש אני מאוכזבת ודי המומה מהתגובות להן זוכה, כמעט ללא יצא מן הכלל, כל מי שנכנס לכאן בבקשה למציאת שירים להורדה. מההתרשמות שלי, רוב מי ש"מעז" לחפש בפומבי שירים להורדה כאן, עושה את זה בשיא התמימות, ואין לו מושג מה לא בסדר. אז אולי זה מרגיז, ואולי זה לא מתאים לפורומינו המוסרי כל-כך, אבל התחושה שלי היא שנוצרה פה מבלי משים איזו מם תחרות משועשעת/זדונית של קליקה מתנשאת בשטנץ של תגובות ציניות, מזלזלות, קנטרניות, פוגעניות, מתקיפות, משתעשעות "על חשבון", מתעלמות, (או אחד מהנ"ל) ואם תשאלו אותי -נמוכות להחריד וגורמות לי להתבייש. שלא לדבר על ה"עליהום" המתלהם. לגיטימי להתעצבן, ותגובה רגשית ואימפולסיבית מדי פעם מקובלת עלי לחלוטין. אבל התגובות מתיימרות להיות חינוכיות. והאם זהו חינוך?? להלן כמה דוגמאות מהעמוד הנוכחי (ויש שפע גם בעמודים הקודמים): 347&msgid=11141363 target=_blank>1 347&msgid=11106285 target=_blank>2 3 בדרך כלל מדובר בחדשים למיניהם ו/או כאלה שקפצו לרגע, ביניהם כאלה שהיו יכולים "להתחנך" במהרה ולתרום רבות לפורום בהמשך. התגובות הנ"ל לדעתי לא משרתות שום מטרה מלבד מלגרום למותקפים להדיר את רגליהם לעולמים מהפורום. את השירים להורדה הם ימשיכו לחפש. נקודה נוספת היא שהרי לרבים מאיתנו, גם לחלק מבעלי התגובות שציינתי, יש אי-אלו קבצים לא חוקיים במחשב, גם עבריים, מה שהופך את הדבר לצבוע ומוגזם. הגיוני שבפורום לא יועברו קבצי שירים ולא יעסקו בנושא, אבל מי שמבקש או שואל, לדעתי ראוי לפחות לתשובה מנומסת, גם אם חולקת. מינימום של תקשורת בינאישית, בעיקר עם אורחים או חדשים, ובעיקר כשאנחנו לא רוצים להיות "כמותם" (ה"גנבים" הבלתי מוסריים האלה, ה"אספסוף" הזה). ולסיום, אני רוצה לתת דוגמא לתגובה ראויה, לעניין, נימוסית, וחינוכית: בשבוע הראשון להשתתפותי בפורום, הצעתי לאחד מיושבי הפורום (בפורום עצמו) לשלוח לו שיר במייל. הודעתי נמחקה (ועל זה ניתן להתווכח), וקיבלתי מסר אישי מאסתי בזו הלשון: "שלום רב, איננו מאפשרים לעסוק בפורום בהעברה של קבצי MP3, בצריבת דיסקים וכו´, גם מפני שהדבר אינו חוקי ולכן אסור על פי הוראות הנהלת תפוז, וגם מפני שהעיסוק בכך פוגע באופיו של הפורום. לפיכך נאלצנו למחוק את הודעתך. כמובן שנשמח לראותך שוב עמנו בפורום! אסתי. " אולי כדאי לשים בטאג-ליין הודעה ברורה בנושא ההורדות, שאליה תמיד יהיה אפשר להפנות בעת הצורך. בברכת סבלנות, סובלנות, ותקשורת טובה. גלי

קוליפון

New member
אני עם גלי......

לי זכורות כמה תגובות מאוד "נחמדות" ו"סמפטיות" של כמה מחברי הפורום לכאלה שנכנסו וביקשו משהו שנראה משום מה מוגזם ומיותר..... ו/או חזרו וביקשו את אותו הדבר כמה פעמים.... זאת לא חוכמה להיות מתוכחמים ו"מבריקים" לרגע כל חשבון כאלה שחשבו בתמימותם שבפורום הנ"ל הם יכולים למצוא את מבוקשם. אפשר גם אחרת... זה לא קשה בכלל זה דווקא קל!

ilovemusic

New member
אכן, מילים כדורבנות

לא הייתי יכול לנסח זאת טוב יותר. אודה ואתוודה, גם אני חטאתי מספר (מועט) פעמים באותן תגובות אגרסיביות ומתנשאות, אולם בדרך כלל אני מעדיף להחריש כשמישהו מחפש שירים "להוריד" ולראות איך הוא מקבל מקלחת של צוננים מחברי הפורום השונים. אכן יש מידה לא מבוטלת של צביעות באותה גישה נוקשה ובלתי מתפשרת ששוללת הורדות בלתי חוקיות מכל וכל. הרי העיקרון הזה נכון גם לגבי הקלטת תוכניות בוידאו ובטייפ רגיל. אין בליבי ספק שכל אחד מחברי הפורום חוטא או חטא בהפרת זכויות יוצרים בצורה זו או אחרת. לדעתי, יש להימנע מתגובות הנובעות מ "עמדה מוסרית" כביכול . הן משדרות לאותו מחפש מסרים שלילים ברמה האישית. לאחרונה נתקלנו במספר בני עשרה/חיילים שהצהירו לאחר תגובתנו "האדיבה" שאין להם כסף לרכישה חוקית ולכן הם מחפשים את אותן "הורדות". מקרים כאלה זוכים בסימפטיה המיידית שלי ולדעתי, בתור פורום שרוצה לעודד אהבת מוזיקה (מכל סוג שהוא), יש מקרים בהם מודל "רובין הוד" אינו בהכרח שלילי.

המוזרה

New member
אני מסכימה רק לחלק מהדברים

מסכימה עם החלק של היחס - נכון, אנחנו לא חייבים להתנשא ו"לחנך" אבל אני מאד מצטערת, בעניין קבצים לא חוקיים (ולי אין כאלה - כל אחד מוזמן לבדוק) זה לא נכון. הטיעון "אין לי כסף" הוא טיעון רע. תסלחו לי על הנימה שנשמעת אולי מתחסדת או נוסטלגית, אבל כשלי לא היה כסף, אז הסתפקתי בהאזנה לרדיו. לא מתים מזה. מה גם שאפשר למצוא דיסקים משומשים, וניתן למצוא חלק גדול מהדיסקים במחירים מוזלים בכל מיני חנויות. הכל עניין של סדר עדיפויות. כשאני הייתי נערה/חיילת/סטודנטית או כל שלב עני אחר בחיים שלי, ותאמינו לי, הייתי באמת במצב שלא היה לי כסף לקיום, בזמן ההוא לא חשבתי שבגלל שאני מאד אוהבת מוזיקה ואין לי כסף אז אולי אני אגנוב אותה. חומרת המעשה הזה לא מופחתת כי מי שעושה אותה הוא חייל או תלמיד או עני. מצטערת אבל באמת לא יכולה לקבל את טיעון חוסר הכסף. בהרבה מאד מקרים, אותם תלמידים/חיילים וכו´ יוציאו המון כסף על דברים אחרים שיותר חשובים להם. אין לי בעיה עם זה, אבל אם החלטת שמשהו הוא יותר חשוב, אל תבכה שלא נותר לך כסף לקנות מוזיקה באופן חוקי. נכון, לא צריך לעלוב בהם. בזה אני מסכימה עם גלי, וחושבת שאולי כתיבת משהו קבוע שיהיה בטאג ליין - זה רעיון טוב. אבל בכל זאת- לא יכולה להבין אותם. סלחו לי.

ilovemusic

New member
רק להאיר את עיניכם

גם רכישת דיסקים/תקליטים משומשים אינה מכניסה ולו גרוש נוסף לכיסי האומנים. המרוויחים היחידים מכך הם בעלי החנות ובעלי הדיסק במקור. שקול הדבר למישהו שקנה דיסק, המיר אותו לפורמט MP3 , ושלח את השירים למישהו אחר (בחינם או בתשלום). בשני המקרים יש כאן מישהו שקנה מוזיקה לשימוש הבלעדי (כך החוק) והופך אותה לנחלת הכלל מבלי לפצות את בעלי זכויות היוצרים (רגע, זה לא מה שעושים בקאזה ?).

hilagilady

New member
כן, אבל איך נשיג שירים נדירים

שלא יצאו על גבי דיסקים? אין מה לעשות.....כשחייבים להשיג שיר נדיר שלא יצא על גבי דיסק, הולכים לקנות תקליטים בחנויות יד שניה...

ler

New member
כל מילה - בסלע, גלי

ידוע זה מכבר שהדרך הטובה ביותר ליצור שינוי אצל אנשים היא דרך החינוך. אך זוהי מן הסתם הדרך הקשה יותר, הארוכה עד מאד. בתגובות התקיפות-עד תוקפניות במקרה הטוב מנענו מאחד ספציפי לעבור עברה ספציפית...במקרה הפחות טוב, לימדנו אותו שכדאי לחפש פשוט במקום אחר/לגשש בזהירות מי עומד מולו בטרם יחפש "שותפים לעברה". בתגובות אלו אולי הפסדנו חובב מוסיקה עברית שיכול לתרום לפורום ולתרבות העברית בכלל... ועוד מילה על חינוך - לא ממש מאמינה בכוחו הרב של ה"מקל וה...נבוט" (כפרפראזה על המקור) ובכל מקרה - לא נעודד ונחרוג מהאתיקה שמאפיינת את הפורום - בין אם יש "פרצות בחוק" ובין אם לאו.

סאביבית

New member
גלי, אם רק היית יודעת

כמה הודעות על צריבה/הורדה/העברה של קבצי שירים אני מוחקת ביום. ובטח יש כאלו שאסתי מוחקת ואני אפילו לא יודעת עליהם. כל אחד ואחת מהם מקבל את ההודעה שפרסמת כלשונה. שלום רב, איננו מאפשרים לעסוק בפורום בהעברה של קבצי MP3, בצריבת דיסקים וכו´, גם מפני שהדבר אינו חוקי ולכן אסור על פי הוראות הנהלת תפוז, וגם מפני שהעיסוק בכך פוגע באופיו של הפורום. לפיכך נאלצנו למחוק את הודעתך. כמובן שנשמח לראותך שוב עמנו בפורום! בידידות, אסתי/רחי/אביבית אבל - לא תמיד אני "תופסת" הודעה בזמן ואחרים מגיבים לפני ולפעמים גם לי נמאס לעסוק בנימוס בעניין הזה בלי סוף ואני מתרגזת. ומלבד זאת - אני בהחלט חושבת שיש מקום להראות את מורת רוחנו מהעניין ואולי ככה להפוך אותו לקצת פחות לגיטימי. אני רוצה להדגיש לא אוכפי החוק אנחנו , העניין קרוב ליבנו מכיוון שאנחנו מבינים את הפגיעה הממשית בהווה ובעתיד המוסיקה בכלל והישראלית בפרט. כל אחד מאיתנו ש"מחזיק קבצי מוסיקה על המחשב שלו" לרוב רכש את הדיסק או התקליט או יעשה זאת בשלב זה או אחר, האנשים, ובדרך כלל ילדים בגילאי 15-17, שבאים לשאול איפה "להוריד" לעולם לא יעשו זאת, היום כי אין להם כסף ובעתיד כי הם לא יבינו מה פתאום לשלם על משהו שאפשר לקחת בחינם (אבא שלי,שיהיה בריא, עד היום לא מבין מה פתאום קונים קלמנטינות, כי הרי קלמנטינות קוטפים מהעץ של השכנים) כמובן שאני מסכימה איתך שיש לדבר בנימוס לאנשים, אבל לא מצאתי טעם לפגם בצורת דיבור עד כה (אף אחד לא קילל/גידף/השמיץ וכיוצב´) דבר נוסף - כמובן שיש הודעה על כך בכל מקום אפשרי - טאגליין ועמוד ראשי אבל באמת נראה לך שמישהו שבא להוריד שיר יחפש הודעה אם מותר או אסור? מקווה שנענית, אביבית

lexigali

New member
תודה על התגובה -

אכן אני חושבת שהפתרון של מחיקת הודעה + אותה תגובה קבועה (ומוצלחת) במסר אישי, הוא האידיאלי. גם לעניין, גם מסביר, וגם חריף (מחיקת הודעה). אגב, למען הסר ספק, לא קראתי תיגר ולא נכנסתי לדיון ולו לרגע על הרעיון עצמו (הורדת קובצי ירים - חוקיות ומוסר).

ramil

New member
בתור אחד הציניקנים

שנוהגים להשיב לפניות כגון דא בתגובות "ציניות, מזלזלות, קנטרניות, פוגעניות, מתקיפות, משתעשעות "על חשבון", מתעלמות" וכו´ - אודה על האמת, אני מתהדר ברוע לב וברשעות, השמורה עמי לפורעי חוק באשר הם (וכמי שמשרת במערכת אכיפת החוק, זה אפילו עניין מקצועי לחלוטין
), או כפי שהגדרתי זאת פעם - אני רע לב בטוב טעם. עם זאת, נחה דעתי, שמי שמגיב בפורום הזה לאורחים מן החוץ, מעניק להם תחושה שאיננה מסבירת פנים, ולכן עושה זאת במדה מסויימת בשם הפורום (או לפחות כך זה נראה למבקר המזדמן). לפיכך, מקובל עלי להחניק את רוע הלב (בטוב טעם) שלי, להתאפק ולא להגיב להודעות מעין אלה - ולהסתפק במחיקת ההודעה, לצד ההודעה הסטנדרטית של אחת ממנהלות הפורום המבורכות (שזו לי הפעם הראשונה שאני שומע עליה...). אגב, לדעתי צריך להוסיף להודעה הסטנדרטית טיפה "בשר" - לא די לומר שזה לא חוקי (וזה גם לא ישכנע אף אחד) אלא לציין שזה פוגע בזכויות יוצרים, בפרנסה של האמנים שאנחנו אוהבים, ובטווח הארוך בתעשיית המוזיקה הישראלית.

exit_from_here

New member
הפורום הזה גם ככה עובר על החוק

פורום שבו מפורסמים מילים של שירים שלמים הוא פורום שעובר על החוק,גם אם החוק לא צודק. אז לפחות על איזשהוא משהו שומרים פה.

ramil

New member
נכון אבל לא מדוייק

חוק זכויות יוצרים נחקק בראשית המאה באנגליה, ומשם הועתק אלינו בשנות העשרים. השינויים שנעשו מאז בחוק לא מדביקים את התקדמות הטכנולוגיה, ולכן החוק היום לא נותן תשובות מספיק טובות, ומכאן, שגם פעולות תמימות כמו העברת מילים של שירים מהווים לכאורה הפרה של זכויות יוצרים. יותר מזה - גם כל מי שסורק עטיפה של תקליט/דיסק ומעלה אותה על המחשב שלו, מפר בכך זכויות יוצרים. מה הפתרון? למצוא את שביל הזהב שבין ההגיון לחוק. כך, למשל, אני מרשה לעצמי לשמור על המחשב העתק (ב- MP3) של דיסקים שקניתי, או כאלה שקניתי ואיבדתי, ולהעביר מלים של שירים. הפורום הזה קבע לעצמו קווים ברורים והגיוניים: העברת מלים של שירים לא פוגעת בפרנסה של היוצרים השונים (ואם היא פוגעת במכירות של ספרי שירה - זה בטל בשישים לעומת התמריץ לרוץ ולקנות את הדיסק או התקליט בחנות), ולכן היא לגיטימית בעיננו. כנ"ל לגבי אקורדים, עטיפות של דיסקים וכו´.

shellyland

New member
למה במסרים?

הדיון הוא לגיטימי וחשוב. יש איזו התחסדות צדקנית פה בפורום שעניין "שמירה על החוק", כאשר למעשה יש כאן הפרה חוזרת ונשנית של חוקים שנתפסים בעינינו כבלתי הגיוניים או גריזה שהציבור אינו יכול (או אינו צריך) לעמוד בה, וצריך להגיד את זה. זה לא שאנחנו כאלה "שומרי חוק" אלא שיש דברים שמקובלים עלינו ויש דברים שלא. אני בטוחה שחלק מהמתקיפים כאן (כולל אותי) מחזיקים על המחשב שלהם קובץ אחד או שניים שקיבלו ממישהו באיסיקיו או שהורידו מאני ךא יודעת איפה, כך שעל החוק הם ממילא עברו, אבל שהלגיטימציה הפומבית שניתנת לעבירה על החוק בפורום מפריעה להם. שוב - רק בנושא של הורדת שירים ולא בנושא של פרסום מילים. בפורום בוואלה, למשל, נמחקת מייד כל הודעה המכילה מילים של שירים, מסיבות של שמירה על החוק. אבל צילומים של עטיפות? תמונות שהורדו מאתרים רשמיים? זה בסדר. חוק הוא חוק הוא חוק. אבל החוקים עליהם אנחנו בוחרים לשמור ואלו עליהם אנחנו בוחרים לעבור הם עניין אישי ומשתנים בכל פורום.

shellyland

New member
ממני הנהלת הפורום לא ביקשה דבר

אז אני ממשיכה את הדיון כאן, כי אני חושבת שהוא חשוב וצריך שיתקיים.

סאביבית

New member
הנהלת הפורום ביקשה ממך לבוא להצטרף

לשורותינו, אך מכוון שלא רצית, ביקשתי שלא "תקפוץ לבקר" מידי פעם על תקן מבקר המדינה, בעיקר מכיוון שאתה קולגה.

../images/Emo46.gifרגע אחד! שאני אבין, האם יש

מספר מסויים של הודעות שאדם צריך לכתוב כאן כדי לעבור את החסימה? ומה זה "תקן מבקר המדינה" מה צריך כדי להיות זכאי לתואר הזה? ואם יש לי דיעה שהיא נוגדת את עמדת מנהלת הפורום (כבודה במקומה מונח), האם אני צריך לעשות זאת באמצעות שירות המסרים? ומי עורך את בחינות הקבלה ל"שורותנו". אנא הסבירו לי , אדם שמבקר כאן לא באופן קבוע כי אם רק כשיש לי מה להגיד ולהעיר, האם אני מ"שורותינו"? אני מצודד בגברת שלילאנד במקרה זה . הדיון הזה חשוב הוא ומן הראוי שלא יערך בדלתיים סגורות. אני גם מרשה לעצמי להעיר לנוכחים שאכן פרסום של שירים מעל גבי פורום ציבורי הוא עבירה על החוק. חוק קטן וסמוי עם זאת חוק.

למעלה