מחשבות ומסקנות לגבי עיג'ה האודישן ממאסטר שף

חשה צורך לשתף אתכם בדעה שגיבשתי בנושא. היה טעים אבל הייתה הרגשה שזוהי מנה שלא מתאימה לשום קטגוריה. מנה בשרית אבל עיקרה ביצים. סוג של חביתה משודרגת. לא התאימה לי כחלופה למנה עיקרית של שבת. ביום שישי חיים כהן הביא בהשראתה את הקציצות של אימא שלו שמאופיינות באותו תיבול של בצל ופטרוזיליה, והבנתי שמה שריגש אותו באודישן, היה טעמי העיג'ה אבל הם חיברו אותו לאותן קציצות. לדעתי אכן כדאי להכין קציצות בשר של ממש, עם או בלי לחם שרוי וסחוט, ולשנות את יחסי הכוחות בתוך הקציצות - יותר בשר ופחות ביצה. חיים כהן הוסיף את הלחם וטיגן את הקציצות. אני מתכננת לוותר על הלחם ולאפות את הקציצות. לא יודעת אם אעשה זאת לכבוד השבת הקרובה (יש לי תכניות אחרות המשלבות בשר טחון) או בשבת שאחריה. כמובן שאדווח.
 

חנהפ

Active member
חשה צורך לשתף אתכם בדעה שגיבשתי בנושא. היה טעים אבל הייתה הרגשה שזוהי מנה שלא מתאימה לשום קטגוריה. מנה בשרית אבל עיקרה ביצים. סוג של חביתה משודרגת. לא התאימה לי כחלופה למנה עיקרית של שבת. ביום שישי חיים כהן הביא בהשראתה את הקציצות של אימא שלו שמאופיינות באותו תיבול של בצל ופטרוזיליה, והבנתי שמה שריגש אותו באודישן, היה טעמי העיג'ה אבל הם חיברו אותו לאותן קציצות. לדעתי אכן כדאי להכין קציצות בשר של ממש, עם או בלי לחם שרוי וסחוט, ולשנות את יחסי הכוחות בתוך הקציצות - יותר בשר ופחות ביצה. חיים כהן הוסיף את הלחם וטיגן את הקציצות. אני מתכננת לוותר על הלחם ולאפות את הקציצות. לא יודעת אם אעשה זאת לכבוד השבת הקרובה (יש לי תכניות אחרות המשלבות בשר טחון) או בשבת שאחריה. כמובן שאדווח.
ראיתי את התוכנית ואני חושבת שאת חיפשת משהו אחר, ההתרשמות שלי הייתה שמדובר בלביבה שיש המכניסים בין 2 פרוסות חלה , אני מכינה כאלה כתוספת ליד מנה עיקרית, כמות הביצים במקום כי זו המהות והבשר הטחון רק קישוט, לעבות קצת את הלביבה ולא יותר
 
ראיתי את התוכנית ואני חושבת שאת חיפשת משהו אחר, ההתרשמות שלי הייתה שמדובר בלביבה שיש המכניסים בין 2 פרוסות חלה , אני מכינה כאלה כתוספת ליד מנה עיקרית, כמות הביצים במקום כי זו המהות והבשר הטחון רק קישוט, לעבות קצת את הלביבה ולא יותר
נכון בדיוק. אני לא נגד הלביבה הזו אלא שהיא לא התאימה לי כי רציתי אותה כמנה עיקרית לשבת. אהבתי את התיבול ולכן אכין קציצות בטעמים האלה ובשינוי יחסי הכוחות בין הביצים לבין כל השאר.
 

עדיקים

Active member
לא ראיתי את האודישן הזה אבל אם את מחפשת קציצות בשר יכולה להמליץ לך על קציצות מבית הוריי שטעימות גם קרות.

אין לי כמויות מדוייקות מצטערת זה ככה לפי העין.-
חצי ק"ג בשר מערבבים עם בצל קצוץ, גזר, קישוא, פטרוזיליה (אפשר להוסיף איזה ירקות שאוהבים) מוסיפים פרורי לחם ביצה מלח ופלפל. יוצאים קציצות לפי הגודל שאוהבים (אני לא אוהבת אותן קטנות מידי ככה מרגישים טוב את כל הירקות).

אצלנו טיגנו אותן מעולם לא ניסיתי לאפות.

בהצלחה
 
לא ראיתי את האודישן הזה אבל אם את מחפשת קציצות בשר יכולה להמליץ לך על קציצות מבית הוריי שטעימות גם קרות.

אין לי כמויות מדוייקות מצטערת זה ככה לפי העין.-
חצי ק"ג בשר מערבבים עם בצל קצוץ, גזר, קישוא, פטרוזיליה (אפשר להוסיף איזה ירקות שאוהבים) מוסיפים פרורי לחם ביצה מלח ופלפל. יוצאים קציצות לפי הגודל שאוהבים (אני לא אוהבת אותן קטנות מידי ככה מרגישים טוב את כל הירקות).

אצלנו טיגנו אותן מעולם לא ניסיתי לאפות.

בהצלחה
תודה רבה. יש לי מתכונים טובים מאד לקציצות ורציתי לנסות את המנה המסוימת הזו.
 
לא ראיתי את האודישן הזה אבל אם את מחפשת קציצות בשר יכולה להמליץ לך על קציצות מבית הוריי שטעימות גם קרות.

אין לי כמויות מדוייקות מצטערת זה ככה לפי העין.-
חצי ק"ג בשר מערבבים עם בצל קצוץ, גזר, קישוא, פטרוזיליה (אפשר להוסיף איזה ירקות שאוהבים) מוסיפים פרורי לחם ביצה מלח ופלפל. יוצאים קציצות לפי הגודל שאוהבים (אני לא אוהבת אותן קטנות מידי ככה מרגישים טוב את כל הירקות).

אצלנו טיגנו אותן מעולם לא ניסיתי לאפות.

בהצלחה
מניסיון אישי, קציצות שיש בהן פירורי לחם, פחות מתאימות לאפייה.
 
למעלה