מחשבות ביום כיפור

מחשבות ביום כיפור

האם היום הקדוש עבר ברגשות אשמה או בהשלמה עם מה שאתם ובחיפוש כפרה על עבירות אחרות? אני חושב שאצלי חל מפנה כשיצאתי מהארון. המשפחה בסך הכול קיבלה אותי וכך הרגשתי שגם אלוהים לא כועס מדי. ואפשר להתמקד בלחפש כפרה על חטאים אחרים.

פורטי40

New member
לא רגשי אשמה אלא שמחה על השגים

הלכתי ל"כל נדרי" בתל אביב, לבית כנסת יפה וגדול, שם פגשתי שני הומואים בגילי, ידידים וותיקים, אחד מהם דתי ממש, גבאי בבית כנסת זה.
בערב טיילתי בטיילת, עם בן זוגי ועוד זוג הומואים בגילי, ובת דודה של אחד מהם והכלב החמוד שלה... ישבנו סביב שולחן ציבורי והיה נעים עם הבריזה מהים.
בתפילת "יזכור" זכרתי את הוריי ז"ל, כמה הם אהבו אותי ותמכו בי בשנות היציאה מהארון.
אחרי הצהריים באו זוג הומואים אחרים בגילי, וישבנו ושוחחנו, עד שהתעייפתי. הם לא צמו. חילונים לגמרי.
לתפילת "נעילה" הלכתי לבית כנסת אחר, של בוגרי בני-עקיבא, ישבתי עם אדם מבוגר ידיד טוב ואוהב.
עוד שנה מוצלחת עברה. מי ייתן ויהיו עוד רבות כמותה.

אני לא מבין

איך אפשר להיות גם דתי וגם גיי. אני הבנתי שצריך לבחור או בדת או במה שאני. כל עוד הייתי חרדי לא מימשתי את נטייתי.
ברגע שהבנתי שאין אלוהים...
כך שגם כיפור לא שמרתי

גנימדס

New member
נולדנו ככה

נולדנו לבית דתי. ויום אחד גילינו שאנחנו הומוסקסואלים.
כל השאר זה חלק מהדיון............. לוותר על כל אחד מהשנים זה לוותר על חלק מאיתנו.

"ואת זכר לא תשכב משכבי אישה" ביום כיפור!

השנה הגעתי למנחה בדיוק כשקראו את הפסוק הזה. בעבר ישר הייתי מתכווץ במקום, אבל השנה האיסור הזה נשמע לי כמו שאר האיסורים שברשימת העריות.
אני שוכב עם אחותי? לא
אני שוכב עם דודתי? לא
אני שוכב עם בהמות? לא
אני שוכב עם אימי? לא
ואני גם לא שוכב עם זכר משכבי אישה. נקודה.

למה אנחנו מייסרים את עצמנו על דבר כזה, ולא מייסרים את עצמנו כשבא לנו לאכול שוקולד שעה אחרי ארוחה בשרית או שיצר בפנים ממש קורץ רק "לפלח" כלי יפה בחנות או בגד יקר?

האם זה באמת קשור לאלוהים או שזה יותר קשור אלינו וליחס החברתי אלינו?

פורטי40

New member
ריצ'רד דוקינס ("יש אלוהים?") מסביר את אי-תלותה של המוסריות

בדת.
הוא טוען שלמוסריות יש ייתרון אבולוציוני, ולכן היא התפתחה אצל בני אדם. כדי לרדת לדעתו יש לקרוא את הפרק בספרו.

אבל בוא נודה באמת שיש הומואים דתיים

שכן מבצעים את האקט המפורש לאיסור. הם לא נמנעים מלפרט ״אק״ או ״פס״ באתרי ההיכרויות ובאפליקציות.

יש גם סטרייטים דתיים ששוכבים עם בנות לפני חתונה

מה ההבדל?

זה ברור שזה אסור, אבל זה קורה. מי שרוצה להיות נאמן לתורה, נמנע מהאיסור.

למעלה