מחשבה מייצרת מציאות

מיסטרמר

New member
מחשבה מייצרת מציאות

שוב ושוב אני נתקל באמירה הזו ומנסה להבין את מהותה.

אני כן מקבל את נושא הפרשנות שאנחנו נותנים לאירוע ואכן מתוך זה אפשר לומר שהמחשבה/פרשנות, מייצרת מציאות אבל יש כאלה שהאמירה הזו מקבלת משמעות "רוחנית" יותר, שאומרת שהמציאות ממש קורית פיזית, כתוצאה מהאמונות/מחשבות הפנימיות שלנו ולזה קצת יותר קשה לי להתחבר.

אני אתן דוגמה:
האירוע: אני עומד ומדבר עם חבר. מהצד אני רואה בחורה אחת מסתכלת עלי, פונה לחברה שלה ושתיהן צוחקות.
הפרשנות שלי (לדוגמה): הן בטח צוחקות עלי. - כלומר "יצרתי" מציאות שבה אותה בחורה צחקה עלי למרות שיכול להיות שהיא צחקה על משהו אחר לגמרי ורק במקרה, רגע לפני כן היא צחקה עלי.

על אותו אירוע, הגירסה הרוחנית תאמר שאותן בחורות אכן צחקו עלי וזה כי "זימנתי" את זה בגלל האמונות הפנימיות שלי (בהקשר הזה) ומכיוון שהמציאות משקפת את מה שקורה אצלי בפנים, קרה המקרה הזה.

אני אשמח אם תעשו לי קצת סדר בנושא הזה.

תגובה למיסטרמר

מעולם לא נתקלתי ב״גרסה הרוחנית״ שאתה מתאר- שעצם הפרשנות שלנו מייצרת מציאות חיצונית ממשית, בעולם ה״אמיתי״. התזה הזו אולם קצת מזכירה לי מתחום הפיזיקה את מכניקת הקוונטים, שטוענת טענה דומה, היינו שעצם ההתבוננות שלנו באובייקט משנה אותו:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Observer_effect_(physics)

לפחות פסיכולוגית, יש מן האמת באמירה שמציאות חיצונית תמיד משתקפת דרך הפנימית ונתונה לפרשנות, ובעיקר תלויה בנקודת המבט של הפרט.

מיסטרמר

New member
אכן מבוסס על תורת הקוונטים

ועדיין, יש גבול לכל תעלול, לפחות לבחור לוגי כמוני

אני מנסה להבין האם אני מפספס פה משהו בענק או שמדובר פשוט במשהו "שיווקי" כדי לייחד את אלה האומרים זאת.

בגלל זה עשיתי את ההבחנה בין הפרקטיקה לרוחניקה.

ממליצה לך מאוד

לעיין בבלוג "חשיבה חדה". הוא נכתב על ידי פיזיקאי -- גלעד דיאמנט. מתאים במיוחד לאנשים לוגיים.
הוא בדק גם את השאלה הזאת.
www.sharp-thinking.com

מיסטרמר

New member
זה ארוך ואני מתכוון לקרא גם את התגובות

אז הדפסתי ואקרא בניחותא בסופ"ש

הגירסה הרוחנית

עם המילה "זימנתי" מעלה לי אסוציאצייה קלושה ל"הסוד". אני לא חושבת שמדובר ברעיון פסיכולוגי.

למעלה