מחשבה לגבי מטבח קבלן

danielbig123

New member
מחשבה לגבי מטבח קבלן

אחרי פגישה מתסכלת עם יצרן המטבחים של הקבלן (6000 ש"ח זיכוי למטבח ענק!) שתכנן מטבח חלופי (בעלות שבין 40-60 אלף ש"ח) התחלתי לחשוב על פתרונות יצירתיים...

אני חושב שהמטבח ממש מקבל הרבה יותר מעוגת התקציב מאשר שאר הבית בד"כ, ומתייחסים אליו כאילו הבית נבנה בשבילו, גם עבור כאלה שמעולם לא חתכו סלט. אז אני רוצה משהו יותר צנוע, משהו שישקף את התקציב שלי ואת הרצון שלי להימנע מתשלום מופרז לחברות מטבחים וספקי פרזול "הכי איכותי ומדויק בעולם".
1. חשבתי לקחת את הסטנדרט - שמגיע גם כך עם פרזול בלום, ואח"כ לשדרג את החזיתות ולהוסיף מגירות בחלק מהארונות בלבד (בהתאם לתקציב ולצורך בפועל). האם מישהו יודע פחות או יותר מחירים לדלתות פורמייקה באיכות טובה (הקבלן נותן MDF 19 ממ מצופה פורמייקה)? כמה עולה מגירה עם פרזול בלום?
2. כמה (בערך) יעלה אי 60X200 בגובה 95 מחופה בוצ'ר בלוק מאיקאה עם שטח אחסון שחלקו מגירות (60*140- לפי 60,80) והשאר דלפק?

עוד לא הלכתי לספק הקבלן השני, אבל כל ההתיחסות אלי כאל ארנק המחפש שדרוגים פשוט גורם לי להתרחק מכל הפאר וההדר של חברות המטבחים...

תודה!
 
מסכימה איתך

מה שהקבלן נותן זה בסדר גמור, גם פירזול בלום וגם דלתות MDF עם פורמייקה שיכולה לבוא בגוונים מאוד יפים והיא גם פרקטית. אפשר במקום מגרות לעשות מדפים נשלפים וככה לא צריך לשנות חזיתות. אפשר להוסיף מדפים דקורטיביים לאיכסון או סלסלות. גם בחירת חיפוי מיוחד יכולה לשדרג פלאים את המראה של המטבח בהשקעה יחסית קטנה. מראה המטבח והפרקטיות שלו לא חייבים לעלות עשרות אלפי שקלים, אלפים בודדים יספיקו.
 

מרי פופ

New member
אתה נכנס עמוק לעולם המופלא של המטבחים

זה משעשע אותי, כי יש לי עכשיו לקוח כזה שהפך מקלולס למומחה בתחום, כרגע הגענו רק עד מטבחים ונגרות כללית... אבל הבטחתי לו שככל שנתקדם הוא יגלה עולמות מופלאים חדשים שלא ידע על קיומם.

מטבח פורמייקה ביינוני, עם אי יכול בעצמו להגיע למחוזות ה 30K, גם אם לא שידרגת לצבע או עץ מלא.
עליך להבין שהמחיר של הנגרות אינו רק נגזרת של חומר הגלם.
חומר הגלם הוא החלק הזול יותר בנגרות, כח אדם ועלויות ייצור משפיעות יותר על המחיר.
גם לבלום יש כמה רמות פרזול שונות והדלתא בין הרמות הוא בערך 100 ש"ח למגירה. אם אתה רוצה להוזיל את המחיר, תבקש פרזול של הטיש... זה יכול להוזיל בכמה אלפים.
מנסיוני האישי עם מטבח בפרזול של הטיש, המוצר מספיק טוב (אבל שישאר ביננו).

לגבי התחושה שלך כאל ארנק: אני מתחרת כל העת חברות מטבחים מול נגרים מסוגים שונים, לאחרונה תיחרתי בין רגבה לבין נגרים פרטיים ובין לוגת כנ"ל... אין ארוחות חינם!
כשמשווים סטנדרט מול סטנדרט, ואני מתעקשת להשוות תפוחים עם תפוחים ולא עם תפוחי זהב... מגלים שהמחירים דומים עד זהים.
בשורה התחתונה גם ליקר וגם לזול יש סיבה, אבל צריך לדעת לחפש אותה.
אתה יכול להגיד שלא מתאים לך להוציא כ"כ הרבה כסף, אתה יכול לומר שמיקוח בהחלט עוזר... אבל אחרי שמוצו האפשרויות, תדע שהמחירים די דומים (כמובן שהמחירים יקרים מידי בארץ בגלל מיסוי והוצ' גבוהות מסביב, בגלל שקשה לחיות בארץ הזו וכו'...).
זה בסדר גמור שאתה רוצה להוזיל, אבל דע לך שאינך "עובד על המערכת", אתה פשוט בונה לך מוצר לפי תמהיל שמתאים לך, שמורכב מאלמנטים זולים לצד יקרים יותר. וזה בסדר, אבל חבל על האנרגיות והרגשות השליליים כלפי חברות המטבחים.
 

מירי172

New member
מסכימה ומוסיפה

תרשו לי לשתף אתכם בחוויה של הזמן האחרון,
יש לי לקוחה כרגע שעוד בתחילת הדרך הודעתי לה שעלות למטבח כולל הכל, ז"א נגרות, מוצרי חשמל, משטחי עבודה, חיפויים, כיור וברז, יכול להגיע לממוצע של 50.000 ש"ח.
היא אמרה לי , ואני מצטטת - "לא יקום ולא יהיה, יותר מ-30.000 ש"ח כולל הכל, אני לא משלמת". נתתי לה יד חופשית לבדוק,
מה אני אגיד? היא חרשה חצי מדינה, כולל כל מיני מקומות נידחים. ובסוף נחשו מה?..... יצא בדיוק מה שאמרתי, ואני שואלת עכשיו - לא היה חבל על כל הדלק? הזמן? והפגישות העקרות שהסתיימו ללא כלום?
בקיצור חבל על הזמן, קחו את המטבח של הקבלן בתור התחלה, ועם הזמן כשיהיה יותר כסף, שדרגו.
 

NB125

New member


מחזקת את שתיכן.
אני מבינה את הכעס והתסכול,
אבל דע לך שאלו המחירים, במיוחד כשאתה מציג ורושם מטבח ענק,
ואגב 40 אלף זה סביר מאוד למטבח ענק,
גם את תכתת רגליים במספר חברות, כולל נגרים ואני מדברת מנסיון עם לקוחות כמובן,
תבין שאתה לא ארנק שדרוגים ( למרות שאני מבינה מאוד שככה אתה מרגיש וגם למה ..)
אלא שאלו המחירים.
לא יודעת איך מגיע המטבח שהקבלן נותן,
אבל אתה יכול לקחת את המטבח ולשדרג אח"כ,
להחליף דלתות, חיפוי מעניין, וכד'.
אבל תשאיר תקציב ותגדיר זאת מראש.
כי בפועל עוד לא ראיתי את זה קורה, כי אחרי שנכנסים כבר לדירה תמיד יש משהו אחר חשוב יותר,
לכן עדיף לחשוב מראש ולעשות את המטבח לפני הכניסה.
 

דליה ב

New member
יש לך אפשרות להעלות תוכנית של הבית

שבה רואים את תכנון מטבח הקבלן?אזתוכל לקבל מאיתנו עצות יותר ממוקדות (ולא רק להוציא קיטור, שגם זה חשוב
)
מנסיון עבר כמעצבת בחברת מטבחים, לא פעם מתכננים מטבחים "בלתי אפשריים"
וללקוח נותר רק לבצע שינויים ושידרוגים....בהרבה כסף
"לשקט" שלך ,מציעה לך לקבל כמה הצעות מחיר מנגרים/חברות שהם לא ספקי הקבלן, ואז תוכל
לקבל מושג כל שהוא ,על מחירי מטבחים.
עוד אפשרות -כדי להשוות תפוחים לתפוחים כמו שהציעה מרי פופ (בצדק!!) - תעבדו עם מעצבת שתתכנן לכם מטבח כרצונכם
ואז תבקש הצעת מחיר מספקים שונים על מטבח זהה (שוב אצל מי שאינו ספק של הקבלן)

באיזה שלב נמצא הבית/הדירה? כדאי לעשות שינויים כשהכל על הנייר ,זה הרבה יותר פשוט וזול...
ואחרון - האם להשאר עם הסטנדרט?
זה תלוי בכם? מה גודל המשפחה? כמה מבשלים? אולי יותר אופים או רק מחממים אוכל קנוי/מסבתא..
תענו לעצמכם על כל השאלות ואז תוכלו להתקדם

מקוההשהנקודות שהעלתי שלכאורה אין קשר בניהן ,יעזרו קצת לעשות סדר...
בהצלחה!.
 

בונים1

New member
מטבחי פז

נסי לקבל אצלם הצעת מחיר. אנחנו סגרנו איתם (ולמען ההגינות אדגיש כי עדין המטבח לא מותקן משום שהבית עדין בתהליך בניה ) - המחיר הוגן וזול משמעותית מחברות אחרות
 

danielbig123

New member
תודה על הטיפים, זאת רק ההצעה הראשונה

אבל גם מהמטבח הקודם אני זוכר את ההרגשה איתה יצאתי מהמעצבים - והחלפתי שלושה כי לכל אחד היה תרוץ אחר למה חשוב למכור לי מה שקל...
בכל אופן, צרפתי את התכנית המעודכנת (שימו לב לשינויים ברוחב המטבח שקטן לטובת הגדלת הסלון).

אני לא נכנס לכל פירוט הדרישות שלי מהמטבח מכיוון שהיא מונה למעלה מ-40 סעיפים, אבל אומר שהמטבח משמש גם לבישול ואפיה, אך בעיקר לחימום מזון. יש שלושה זאטוטים קטנטנים בבית.

בתכנית שצירפתי יש את התכנון שלי שדומה מאוד לזה של הקבלן - ארונות קיר תחתונים מהמקרר ועד קצה הקיר הניצב ( כ- 8 מטר), וארון עליון בעומק של לא יותר מ- 40 ס"מ על הקיר של המקרר מכיוון שיש שם את החלון.
בנוסף, חשוב לי אי. בתכנון שצירפתי הוא ברוחב 60 כדי שאוכל לעבור בינו לבין פינת האוכל (אוי פינת האוכל! אף אחד לא יודע איפה לשים אותה בדירה הזו!). אח"כ חשבתי להגדיל אותו ל- 90 ס"מ בצד שפונה למקרר מכיוון ששם אין בעיה לעבור. אולי אי משולש\טרפז? צריך לעבד עוד קצת.
עוד שאלה - איפה למקם את הכיור והכירים - נראה קל בהתחלה, ומסתבך אחרי 30 שניות מחשבה

אומר שלא משנה לי התכנון המפורט של כמה מגירות בדיוק על כל חזית בשלב הזה - אני עוד לא שם.
הדירה עוד לא קיימת - יש עוד לפחות 3 חודשים עד שיגיעו לקומה הזו.

עד כאן מקצת מלבטי ומחשבותי, הצעות יתקבלו בברכה.

(ובמאמר מוסגר, כ-בן מפתיע אותי שאני מצליח להוציא כ"כ הרבה 'חפירות' ולבטים
בד"כ אני מרבה לקצר...)
 
למעלה