מחר זה יום השנה

hope1973

New member
מחר זה יום השנה

לפני שנה הייתי יום לפני הלידה . גדולה ( עליתי 17 קילו) מאושרת ומחכה כבר לראות ולהחזיק את בני בכורי. מי היה מאמין שיום אחרי החיים ישתנו ב- 180 מעלות ממה שדיימנתי וקיוויתי. כ"כ חיכיתי לרגע שעומר יוולד וסוף סוף אזכה לראותו כדמות ממשית. לראות את מי שבעט בי כ"כ חזק והתהפך בבטני כ"כ הרבה. כ"כ חיכיתי לראות למי הוא יהיה דומה. מי היה מאמין ששבוע ימים אחרי אחזור הביתה בידיים ריקות לבית שקט ועצוב. בימים אלו אני מתקרבת ליום השנה למותו של בני בכורי 21.01.08 ומנסה עדיין לעקל את מה שקרה. היום הייתי צריכה להיות אמר לילד בן שנה. במהלך השנה הזו נולדו כ- 15 תינוקות סביבי חברים, משפחה, מכרים, עמיתים לעבודה). ושמחתי בשמחתם של כולם אך עמוק בפנים הלב נצבט מתי יגיע תורי. בימים אלו חברתי הטובה ביותר צריכה ללדת וככל שמתקרבים לתאריך השנה שלי אני נעשית יותר לחוצה וחרדה.מנסה לעודד ולתמוך אך נזכרת בדיוק באותם רגעים דומים של שמחה פחד אושר וחוסר וודאות שגם אני הייתי לפני שנה שבוע בדיוק לפני הלידה. אך למרות כל זאת אני הולכת ברש מורם קדימה עם הרבה אמונה ותקווה ויודעת שהשנה זו תהיה השנה שלי וגם אני אזכה להגיע ליום שבו אחזיק את בתי/בני בשתי ידי מאושרת ושמחה. למישהי יש רעיון מה ניתן לעשות ביום זה לזכר נשמתו של בני. רציתי לנטוע עץ ובמיוחד שזה טו בשבט אבל גיליתי כי השנה אין נטיעות כי זו שנת שמיטה

עובים

New member
קודם כל חיבוק חזק - את לא לבד!!!

ממש לא לבד. אני חוששששבת שחשוב שתעשי מה שתרגישי שזה נכון לך לעשות ביום הכל כל קשה הזה - אני ביום השנה של התינוקת שלי ז"ל הלכתי לקבר שלי והדלקתי נר, לקחתי חופש מהעבודה וייחדתי את היום הזה לזכרה - גם הסתכלתי בתמונות וחשבתי שאני אתמוטטת / התעלף.... היה יום קשה ואני שמחה שיחחדתי אותו לזרכרה כי אני חושבת שזה חשוב לתת לעצמך להתאבל זה מאפשר יותר טוב להמשיך קדימה אחרי זה - לא יודעת לפחות לי זה עזר אני עם 6 הריונות צריכה לחזק עצמי כל הזמן שלא אתמוט אני מאחלת לך שתהיה חזקה ושאלוהים יברך אותך בכל אשר את מבקשת עבורך שלך אני כאן איתך!

משאלתי

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif../images/Emo16.gif

יקרה, גם אצלי יום השנה היה ממש ממש לא מזמן (19 יום אם נדייק)ועדיין לא עשיתי שום דבר להנצחתה. כתבתי כל מיני דברים בפורום, כתבתי לעצמי במחשב אבל הכי הכי הכי זה היה היום שלי עם עצמי. אמנם אין נטיעות השנה אבל..... יש דרך האתר של קקל נטיעות וירטואליות וישתלו את השתילים בשנה הבאה.... אם כבר נטיעות. אני מתכננת להכין שרשרת עם תליון כל שהוא עם חריטת שמה (החסוי עדיין) מאחור אבל לא החלטתי על צורת התליון ולכן נראה לי שאצטרך ללכת למעצב תכשיטים בשביל הקטע. יש עו דהמון המון דכרכים שבנות כאן העלו כמו לכתוב משהו, לעשות יום מיוחד לזכר, להכין חוברת או משהו כזה לאחרים.... בקיצור כמו שכתבו כאן בעבר לעשות משהו שיזכיר לך אבל לא יעשה לך רע אלא שלמה שהוא היה שלך ורק שלך למרות שהוא כבר איננו. מחבקת חיבוק חזק ואם תרצי משהו נוסף אני במסר. שהשנה הקרובה תיתן לך פירות מתוקים יותר (אם כבר טו בשבט....(-: ) - אמן.

גליאל

New member
../images/Emo16.gifקודם כל משתתפת בצערך

לגבי עץ - למה לא לנטוע ללא שום קשר לחג? אם יש לך גינה - עוד יותר טוב. אם לא - פשוט ביער הסמוך. יש לי חברה שיש לה גינה. אז היא עשתה ערוגה יפה מאוד ושתלה שם שושנים אדומים כמו דם ובאמצע שמה פסל של הלאך בוכה. היא טוענת שכל פעם שיש לה צביטה בלב או שבא לה לבכות - היא פשוט הולכת לפינה הקטנה הזאת בגינה ומתייחדת עם זכר התינוק שלא נולד (אגב - יש לה כבר תאומים אחרי המקרה). ואם את רוצה - תעשי כמוני - אני הדלקתי נר נשמה ל-24 שעות ביום השנה לגרידה וגם עליתי לקבר של סבתא ז"ל והדלקתי שם 3 נרות - לזכרה, לזכר סבא ולזכר התינוק שלי. וזאת הפעם האחרונה שהדלקתי 3 נרות - כי נולד לי תינוק אחרי הגרידה. מאז אני מדליקה רק 2. אני מאמינה שסבתא וסבא ז"ל מגדלים שם על התינוק שלא זכיתי לגדל כאן.

למעלה