מחר הבג"צ על מינהור כביש 6 קטע 18

ששש

New member
איזה בג"צ? זה לא נחתם כבר?

יש עוד איזשהו סיכוי???? אגב, הייתה היום כתבה קצרה על הכביש והשפעתו על רמת מנשה בחדשות ערוץ 2. יש קשר?

סוקסציה

New member
../images/Emo53.gifיש קשר הדוק

מחר יש דיון בבג"צ על ההחלטה אם לחייב את חברת חוצה ישראל למנהר את הכביש. הכתבה היום כנראה הייתה קשורה (לא ראיתי). חברה חייבים להציל את האזור הזה מכלייה....

כתבה ב"הארץ"

היום בבג"ץ: מאמץ אחרון של הירוקים לעצור סלילת הקטע הצפוני בחוצה ישראל, הפוגע מאוד בטבע ובנוף צפריר רינת, "הארץ" היום

סוקסציה

New member
הבנייה נעצרה כרגע רק לחודש

אבל עדיין זה יותר טוב מכלום. צריך להמשיך ולהילחם ולקוות להחלטות טובות בנושא.

החודש הזה הוא הזמן

להפשיל שרוולים ולהחזיר את האנרציה למאבק. אני מאמין שזה בדיוק מה ש"הצד השני" עושה, וצריך לחשוב טוב איך מנצלים את החודש הזה על הצד הטוב ביותר. כרגע נדמה שגם "מאבק עמודי החשמל" במכתש רמון מתקדם יפה, ויכול להיות שמודי זנדברג (שר התשתיות) הוא האחראי לכך. ימים יגידו, ובינתיים - כל הכבוד לעוסקים בדבר עד כה!!! יישר כח לכולנו, מי בחלקו על פועלו ויכולתו, מעל לפני השטח או מתחת.
יופסק לאלתר כביש שש (הכי טפשי שיש)
הכביש השישי

שיר ורד

New member
מומלץ לכולם לא להתעצל

ולקרוא את פרוטוקול הדיון בועדת הכלכלה בנושא קטע 18. כוחות חזקים מאוד דוחפים להמשך סלילתו בתואי המתוכנן ולא מוכנים בכלל לשמוע על חלופות אחרות. בראשם שר התחבורה מאיר שטרית וחלק ניכר מועדת הכלכלה של הכנסת, וביחוד חברי הועדה שמונו לתת הועדה שאמורה לטפל בקידום המשך סלילתו של כביש 6. דרך אגב, מסיכום הדיון עולה שחבל מאוד שח"כ פולישוק לא תמונה לשרה לאיכות הסביבה אלא דוקא למשרד המדע.

ציטוט מהפרוטוקול

השר שטרית: "אני חרד כמוכם, אוהב את הטבע, האמינו לי, לא פחות מכם, אני "מת" על טבע, חבר בחברה להגנת הטבע כבר המון שנים ואוהב את הטבע בדיוק כמו כל אחד אחר אבל אני אוהב לא פחות גם את החיים. כבישים טובים נותנים אפשרות לאנשים להגיע מהר, לקבל שירותים חברתיים ואחרים ולהשתלב בחברה, ובין היתר גם גורמים לכך שתהיינה פחות תאונות דרכים. אני חושב שהנזק שנגרם כאן לעומת התועלת הוא מזערי. לכן אין שום סיבה להתחיל לדון מחדש או לתכנן מחדש. זה פשוט לא יקרה." נדמה לי שהמשפט האחרון מדבר בעד עצמו. קודם תכננו גרוע (הכביש הזה לא עבר הליכי תכנון מסודרים אלא הונחת על הציבור בהחלטות שערורייתיות של ממשלות ישראל בתחילת שנות ה-90'), וכעת מנציחים את האיוולת לדורות. השר הנכבד אולי לא ירגיש את הנזק, אבל אנחנו נרגיש אותו לשנים גם אחרי שהוא כבר לא יכהן בתפקידו. (ואגב, מעניין ששטרית מדבר על פחות תאונות דרכים. אם הוא "חושב שהנזק לעומת התועלת מזערי", אזי אני חושב ששיפור הכבישים, יגדיל את רמת המינוע ולכן יותר סיכון לתאונות דרכים בטווח הארוך - לא דווקא בכביש 6 אלא בכל אותם כבישים אחרים שנוסעים בהם בדרך מ/אל כביש זה).

שיר ורד

New member
עוד ציטוט מדברי כבוד השר

"לכן שמתי לי למטרה לקדם את תשתיות התחבורה בקצב המהיר ביותר שאני יכול. לכן ברור לכם שאינני מסכים לשום דחייה בביצוע הכביש. לא אבדוק מחדש. בשביל זה יש ועדות תכנון, שדנו בזה כבר יותר מדי שנים. קטע 18 תקוע בוועדות כבר שנתיים. לדעתי זה פשוט בושה למוסדות התכנון במדינת ישראל. שישמעו את כל הצדדים ויחליטו, לא יסחבו את ההחלטה שנתיים. כל אחד מחפש כסת"ח וכולם מפחדים להחליט. אני לא מפחד להחליט. אני אומר לכם, אני לא אגע מחדש בתכנון הזה."

dror_me

New member
ציטוט נוסף

השר מגיע למסקנות נכונות מניתוח שגיאות העבר אבל הוא לא מיישם את מסקנות אלו! "אם לפני 30-40 שנים למישהו היה חזון להחליט לעשות רכבת תחתית בגוש דן, זה היה עולה עשירית ממה שזה עולה היום. היום כל קילומטר של רכבת תחתית בתל-אביב עולה 150 מיליון דולר" השר כנראה חושב שתחבורה ציבורית הרבה כלכלית מאשר תחבורה פרטית אב בכל-זאת הוא מקדם עוד כבישים... לדעתי, מדובר כאן בשחיטות! יש קונסנזוס רעיוני ששלד התחבורתי של ישראל צריך להיות תחבורה ציבורית אבל בפועל ממשיכים לקדם כבישים... ועוד מנפלאות התכנון של ישראל בונים מסילת רכבת בין מסלולי כבישים, תוואי מסליה הוא אמתלה לסלול עוד כביש... המסקנה שלי בוררה, בישראל לא בונים כבישים לפי צרכים תחבורתיים אלא לפי צרכים כלכלים של חברות ואנשים מסוימים! זה עצוב שבישראל 2004 כסף של הציבור הולך לכיסים של כמה מקורבים ותוך-כך גורמים להרס סביבתי אדיר ובלתי הפיך וזאת בלי שתהיה תמורה הולמת לציבור... תודה, דרור

גם יחידות דיור לא בונים בישראל לפי

צרכים דיוריים (המילה נכונה??) אלא לפי צרכים כלכליים ופוליטיים

efratc

New member
איך אפשר להצטרף למאבק ?

נמאס לי לשבת בבית ולקטר כמה מחניק יהיה כאן אחרי סיום הסלילה של כביש 6. האם בחודש הזה שנשאר, יש למשהו מידע בנושא המאבק, אם בכלל?

נסי לשלוח מסר לסוקסציה

אולי היא מכירה את הנושא. אם לא - דרך אתר "הירוקים של מגידו" המופיע בקישורי הפורום.

למעלה