מחר בבוקר - מי שפיר

• פותח הנושא oobi
  • פורסם בתאריך

oobi

New member
מחר בבוקר - מי שפיר

מחר בבוקר אנחנו בבדיקת מי שפיר. אני יודעת שאני בידיים טובות (נילי ינאי מהדסה עין כרם, למי שמכירה). אבל עדיין מבקשת שתחזיקו לנו אצבעות שהכל יהיה בסדר. כבר הכנתי את האיש שלי לזה שאני לא זזה כל היום וצריכה שיפנקו אותי.
יש לי מזל שהתחתנתי עם גבר שמבשל ואופה כמו שף אמיתי.
אז הוא לקח יום חופש מהעבודה וכבר הובטח לי סופלה שוקולד חם, מאפה גבינה ושייק פירות קר עם קרם קוקוס.
וכמובן שגם נעימים בגב
. הוא יעשה הכל כדי שאני אשכח מהדאגות.

f r e c k l e d

New member
../images/Emo50.gif../images/Emo57.gif

עם כזה תפריט, נראה לי שכולן ירצו לעבור דיקור מי שפיר
. תנוחי טוב, תנצלי את העובדה שפשוט אין ברירה אלא לתת לאחרים לפנק אותך. אגב, ממליצה מאוד להתקלח לפני הדיקור. שוב, בהצלחה לך oobi

oobi

New member
תודה ושאלה

אני תמיד מתקלחת לפני ביקורים אצל רופאים ובכל זאת מעניין - למה את ממליצה על המקלחת לפני הדיקור? מה קורה שם שכל כך חשוב להתקלח לפני?

October2006

New member
לדעתי זה כדי שלא תמהרי

להתקלח לאחר הדיקור - שתוכלי לנוח ולא להתאמץ. המקלחת לא תשנה לדיקור עצמו, גם ככה מחטאים היטב את המקום.

f r e c k l e d

New member
שתי סיבות

אני ממליצה משתי סיבות: הסיבה הפרקטית היא שמאחר וכדאי לנוח כמה שיותר אחרי הבדיקה, את המקלחת מומלץ לעשות לפני ובכך למעשה את נמנעת מתנועות מיותרות, במיוחד בשעות הסמוכות לדיקור. הסיבה השניה היא פשוט-להרגיש רעננה יותר. אין כאן שום דבר מעשי למעט התחושה האישית שלך.

dafnolet

New member
../images/Emo57.gif המון בהצלחה

האמת שאני ממש מקנאה בך. אמנם גם בעלי לקח יום חופש ושנינו הלכנו להתארח יומיים אצל אבא שלי (כי אצלו יש מעלית ולנו אין ולא רציתי לטפס אחרי הבדיקה 4 קומות). אבל... בסוף יצא שלא כ"כ התפנקתי (גם קצת באשמתי כי אני כזאת היפראקטיבית) ועוד יצא שאני הבאתי לבעלי כוס קפה!
מסכן, יצא בהודעה הזאת כאילו הוא איזה פרזיט מגעיל ולא אכפתי. הוא ממש ממש לא כזה.

osi 10

New member
בעל כזה... זכית בלוטו../images/Emo8.gif

מחזיקה לך אצבעות לבדיקה קלה ומהירה.

בהצלחה ושאלה...

הי אובי וכולן, קודם כל בהצלחה לאובי, שיעבור בקלות ושהבדיקה תאשר שהכל טפו טפו טפו בסדר (יו, איזה בעל מפנק - זכית!!!) וסוגיה לכולן - לעשות או לא לעשות? אני ממש מבולבלת - מצד אחד, זו הבדיקה היחידה בהריון שבאמת בודקת את העובר ולא מנבאת על פי חישובים סטטיסטיים, אבל מצד שני - יש בה סיכונים, קטנים ככל שיהיו, היא לא מומלצת לנשים מתחת לגיל 35 ולא ידוע לנו על מומים מולדים במשפחות של שנינו. אז איך מחליטים?!?

קפציץ

New member
ההחלטה היא שלך בלבד...

אני עברתי את הבדיקה (אתמול, אגב) והיה לי ברור שאני אעבור אותה. נכון, במשפחה שלי יש "הסטוריה", אבל זה לא אומר כלום (לפחות לדעתי). מחלות כמו דאון יכולות לצוץ "משום מקום" ללא קשר להסטוריה משפחתית... וכן, יש סיכון. אמנם בחירה נבונה של רופא יכולה להקטין אותו אבל הוא תמיד קיים. כמה שזה קשה, תצטרכי לקחת החלטה, בדברים האלה, כל התשובות נכונות. זו פשוט צריכה להיות התשובה הנכונה לך. בהצלחה!

oobi

New member
אני לא רופאה ולא מומחית גדולה

אני רק יכולה לספר לך מה שאני יודעת. בעקרון ממליצים בקופת החולים שלי, לכל מי שעברה את גיל 31 , לעשות מי שפיר. לא מחייבים כמובן. אני בת 34. הריון ראשון ועד עתה תקין לחלוטים (טפו, טפו טפו!) התייעצתי עם הרופא שהבהיר לי מה הסיכונים ומה הרווחים. כן כן - בסופו של דבר זה שיקול של רווח והפסד. עשיתי את החישוב שלי וההחלטה שלי. אני מעדיפה להסתכן באחוז הזעיר של הפלה על פני זה שיהיה לי ילד פגוע לכל חייו. אני עשיתי חישוב פשוט - יש סיכון שאני מוכנה לקחת בגילי לטובת ילד בריא. השיקול שלך צריך להיות הגיל שלך ורמת הסיכון לפגיעה (שלא נדע) בעובר. האם יש חשד למחלה תורשתית כלשהי? האם יש סיכוי למום? אני חושבת שכדאי להתייעץ עם רופא/ה. איש מקצוע טוב יתן לך את כל הסיבות בעד ונגד להם את זקוקה.

ההחלטה אכן רק שלנו, אבל...

אני לעולם לא ארגיש שהיתה לי התמונה המלאה, ותמיד יהיה החשש שאולי טעינו... בלי קשר, מישהי יודעת מה המחירים לבדיקה?

אני שילמתי 1,400 למדקר ו-1,400

לבית החולים. וקיבלתי החזר של כ-1,000 שקל ממכבי (מגן זהב). אני מניחה שיש מדקרים/בתי חולים קצת יותר זולים, אבל לא נראה לי שממש יותר זולים.

למעלה