מחקר חדש על צליאק ו-ADHD :

שביק

New member
יש אחוז ניכר, אינני יודעת כמה, אשר

ידוע שיש להם טוראט, ADHD + צליאק. אני מניחה, לאור הנסיון בלבד, לא ממחקרים, שהקשר הוא הרגישויות והאלרגיות אשר מהם סובלים חלק ניכבד מהלוקים בטוראט. הצליאק הוא חלק מהם.

חגית35

New member
נכון, ולכן הנתון הזה מעניין

האם יש פה קשר של סיבה תוצאה??? או שזה פשוט במקריות יוצא שמי שיש לו אחד יש לו גם את השני ולא ניתן להוכיח קשר ישיר? מה שכן, יש צליאק גנטי מובהק, ויש אנשים שאצלם הצליאק או הרגישות לגלוטן (שהוא חלבון) קשור לרגישות של דופן המעי, מה שנקרא "תסמונת המעי הדליף", ולמי שיש את זה, אז כל חומר שהוא אלרגן, אצלו יהיה פוגע ומרעיל יותר, משום שהדופן של המעי אצלו מחוררת ומעבירה חומרים מזיקים אל תוך מחזור הדם ישירות מבלי לסנן. זו אחת הטענות המיוחסות לגורם לאוטיזם וילדים אוטיסטיים רבים מאוד מסתבר, בעלי מעי דליף, היינו שייתכן שהפגיעה החוזרת ונשנית של מזהמים ורעלנים תקפה אותם בחריפות יתר בשל המעי הדליף. ומאידך- ניסיונות לרפא אותם עם תרופות ותוספים שונים נכשל כיוון שהם לא נספגים במעי, ולכן יש לחפש שיטת ספיגה אחרת ולא דרך הפה (דרך העור וכו'), או באמצעות אומגה 3 ותזונת אומגה ככלל, שמורידה אלרגיות ורגישויות ויכולה לסייע. מה שבטוח, שאכן הנושא של המערכת החיסונית והמחלות הנוירו פסיכיאטרית עולה ומעלה תהיות ושאלות כל פעם מחדש כאשר מפורסם ממצא כזה או אחר. האם כל מחלות העולם המודרני הינן תולדה של הרס עצמי שלנו את הכדור עליו אנו חיים (זיהום ופגיעה אקולוגית) , והרס גופנו (רעלנים שמכניסים לגוף, נושמים ושותים ולחץ וכל חוליי החיים המודרניים) מה שמוליד הרס מערכות ההגנה הבסיסיות של הגוף, שכבר לא מספיק חכמות כדי להגן עליו???

השגיא

New member
חגית דיברת על זה פעם עם גיא?

כבר לפני שנתיים וחצי הוא הסביר לי בשיחה ממושכת על הקשר בין שלושת הדברים וגם אוטיזם. אותי הוא הצליח לשכנע גם בזה

חגית - "אין עליך"!!!!../images/Emo45.gif

גם אני חושבת שייתכן והגורם לטוראט הינו בעיה במערכת החיסונית. אני אפילו מעזה לטעון - שייתכן והחבר'ה שלנו "רגישים לעצמם"... כלומר - אולי רגישים מדי להפרשה של דופאמין במוח או לחומרים אחרים שקשורים למטבוליזם של המוח... יכול להיות דבר כזה? לא יודעת... בכל מקרה - בראיה הוליסטית קשה להתעלם מסף הרגישות הנמוך שלהם בתחום הרגשי והמנטלי וקשה שלא לעשות השלכה מזה לתחום הפיזיולוגי (ואולי להיפך...) בהמשך לכך - בזמנו היה לי ויכוח עם בוב קינג, אחד המומחים העולמיים לטוראט, שהגיע לכנס בישראל. בכל אופן - שאלתי אותו מה דעתו על הקשר בין אלרגיות (כולל אסטמה) לטוראט והפרעות דומות (ADHD, כמובן וכד'). מובן, שהוא שלל את זה על הסף ואפילו הסתמך על מחקר שמצא, כי השכיחות של רגישויות ואלרגיות בקרב הסובלים מ- AD(H)D ו/או טוראט אינה עולה על השכיחות שבקרב האוכלוסיה הכללית. מובן שהצבעתי על הבעיה המתודולוגית של המחקר - שבדק את הסוגיה מהקצה הלא נכון. צריך לבדוק כמה מהסובלים מאלרגיות ורגישויות סובלים גם מטוראט ומהפרעות דומות - ואז בטח שימצאו שמדובר בשכיחות מטורפת ומובהקת ביחס לאוכלוסייה הכללית|סהדגש|. האמת - הוא לא כל כך ידע מה לענות ואפילו היה די במבוכה מהעניין (שביק זוכרת בטח...) אבל, כמובן שהחוקרים לא כל כך מעוניינים להתעסק בקשר הזה - כי כל מה שקשור לאלרגיות ורגישויות מאתגר אותם יותר מדי ואולי גם קשה להם לגייס כספים למחקרים שכאלו... יכול להיות שהמחקר על צליאק ורגישות לגלוטן הוא "נחשון" מחקרי שרק יוביל את כולנו קדימה! בקיצור - יש "גול", או "יאללה בית"ר"...

vered83

New member
לשי יש כל הזמן אלרגיות עם

פצעים שמגרדים אולי זה אחת הסיבות שזה מופיעה לפני זה הוא מאוד עצבני וכועס ואחר כך הוא נירגע

שביק

New member
זוכרת את ה"ויכוח" עם בוב קינג בהחלט

לא פעם, כאשר פונה אלי הורה בקשר לילדו ומספר בעייתו, הטיקים ועוד... אחד הדברים שאני נוהגת לשאול: " האם ידוע לך אם לילד יש אלרגיה מסוימת למשהו?" לרוב, התשובה שאני מקבלת היא: "מאיפה יודעת?" ובכן לא שאני יודעת, אך אני משערת שלחלק ניכר מהלוקים שלנו יש גם אלרגיות שונות. ולורד! ייתכן שלשי יש סוג מסוים של אלרגיה או אסטמה של העור. יש דבר כזה והוא די שכיח בקרב לוקי טוראט. שבת שלום ואבי גאזונט.

חגית35

New member
ובהמשך לקו מחשבה זה... ואומגה 3

הלא אחת מסגולותיה הבדוקות של האומגה 3 הינה- שהיא אנטי דלקתית ושהיא מסייעת מאוד במצבים של אלרגיות גם מהסוג של אסטמה של העור, מכאן ניתן להסיק ללא כל מחקר שאפריורית, אם ניקח כלוקים בטוראט אומגה 3 ישתפר הטוראט. אז לא שהטוראט יירפא (למרות שבמקרה של הבן של גיא זה ככה ממש+ תזונת אומגה נטולת דגנים אם איני טועה) אבל הסממנים יפחתו כי אולי אנחנו מורידים את סף הגירוי של המערכת החיסונית והיא פחות דרוכה להתמודד עם ההטרדה האלרגנית שהאומגה 3 מטפלת בה. הדרך היחידה לדעת היא אם מצליחים לנטרל באופן טוטאלי (מה שכמעט בלתי אפשרי לעשות) מהתזונה את הגלוטן (כמו שמדווחים הורי אוטיסטים רבים שתזונת נטולת גלוטן שיפרה עד מאוד את מצבם ילדיהם מבחינת התקדמות בתקשורת) - ואז רואים מה קורה עם הסממנים של הטוראט, אוסידי וכיו"ב. מאוד מאוד קשה ליישם הלכה למעשה דיאטה נטולת גלוטן: gfcf diet וגם/ או נטולן קזאין casein יש ע"כ פרוטוקולים רבים בעיקר באמת בהקשר לילדי הספקטרום האוטיסטי שהוריהם מנסים ללא לאות כל מה שאפשר, וגם את זה ,וזה חלק משיטות הניסוי והתעיה בחיפוש אחר גורמים אוטואימוניים המחמירים את מצבם ובחיפוש אחר מזור עבורם. אני בעקרון חושבת כך זה שנים לא מעטות, שהקשר מגיע מהמקום של המערכת החיסונית, לא רק בהקשר לטוראט. שייתכן שעם הזמן המצבים האלרגניים תוקפיפ את הגוך והדקלות הופעות לפגיעה עצבית נוירולוגית מתמשכת שלה אספקטים נוירו פסיכיאטריים ז"א המוח חולה ולכך ביטויים שונים בקשת רחבה של תסמונות. הגוף תוקף את עצמו פשוט. אי היכולת לפרק חלבון זה או אחר היא שגורמת לנזק מצטבר בתאי המוח ואם נוסיך לזה חסכים בחומצות שומן חיוניות ו/או נוטרניינטים אחרים- אולי שם ייצמא הפתרון. השאלה היא... איזה אינטרס יהיה לחפש ולמצוא פתרון זה- כשלצערנו עולם התרופות והכסף המתגלגל בו כבשו את העולם ואת עולם הכסף והכלכלה? אז אולי בסוך נהרוג את עצמנו... ואנו האיש הקטן בסוך השרשרת ממש לא יכולים לזה - אז אנחנו ממשיכים לעשות כל מה שרופאים אומרים לנו ולטפל במחלות בתרופות כי אין לנו היכולת להגיע עם זה עד הסוף, כי הממסד הרפואי וחברות התרופות וממני המחקרים לא יתנו יד לטעמי למציאת מרפא. נשמע קשה מה שאני אומרת אבל זו לא רק דעתי. ובאשר למערכת החיסונית- ביחס כמעט לכל מצב מחלתי כיום אפשר לראות קשר ברור להידרדרות יכולת הגוף להגן על עצמו כי לטעמי ולדעתי האישית, הגוף האנושי משתנה בהליך אבולוציוני טבעי, ש"לימד" אותו להפסיק להתמודד ולמנוע מחלות- אלא הפך אותו לפגיע ו"מצפה לתרופות" שיתקנו את חוסר האיזון לאחר שנוצר . וככל שעולם הרפואה ממשיך והולך לטיפול סיפטומטי- שלא מונע את המחלה- אלא מוצא לה תרופה סיפטומטית לאחר שהגוף כבר חולה- כך גופנו מתאים עצמו באופן שהוא כבר לא לומד להתמודד עם המחלות, אלא הן קורות. אולי הרחקתי לכת ... למרות שאני יודעת שיש דברים בגו. אבל גם אני האיש הקטן בקצה השרשרת שלא יודע איך ממש לאכול זאת...

חגית35

New member
ציטוט מעניין דוקא:

Memory/Learning: Eating to Learn: How Grains Impact on Our Ability to Focus, Comprehend, Remember, Predict, and Survive by Ron Hoggan ! This article originally appeared in the Winter 2003 edition of Celiac.com's Scott-Free Newsletter. הנה קישור זהו מסמך שאולי בוב קינג לא מכיר חלק מהרפרנסים שלו כיוון שהם מתרסמים בעיתוני תזונה וגסטרו ז"א שהעולם הנוירלוגי אולי לא פתוח להגיע למחקרים הללו אבל יש שם איזכורים על מחקרים שנעשו בהקשר הזה של גלוטן וצליאק ו-ADHD זה לא חדש לי שאני נתקלת בזה רק שהמחקר האחרון שהבאתי שהוא ממש טרי הדליק את זה שוב אצלי

למעלה