מחפש\ת תשובות ולא מוצאת!!!!!

מחפש\ת תשובות ולא מוצאת!!!!!

יש לי כל כך הרבה שאלות אבל העיקרית היא למה לקיים ,למה לשמור שבת אם בשבת אני יודע\ת שאני אחכה למוצ"ש כדי לעשן סיגריה ולא אענג אותה שזו בעצם המצווה העיקרית לענג את השבת ליחד אותה מכל יום אחר לא לעשות מלאכה בשבת. אבל מבחינתי לענג את השבת זה רק ביום שבת לסוע לים להירגע להרגיע את הנפש זה בהחלט מעשה שאני עושה בשבת בלבד. למה לא להדליק אור זה לא מעשה קשה שגורם לי להזיע? מבחינתי זה לא בקטגורית מלאכה .

GLOCK

New member
שבת זו מתנה!

בס"ד . יום שבת הוא לא עונש ח"ו,זו מתנה שנתן לנו הקב"ה,(פעם חשבתי אחרת עד שגיליתי את האמת) . אם תשמרי את השבת (הדלקת נרות,קידוש וכו), מתוך הבנה שזו מתנה לטובתך,אז תרגישי את המעלות הרבות שיש בשמירת שבת. 2 . מי אמר שאסור להזיע בגלל שבת?, מותר לרוץ לשם מצווה בשבת,האיסור הוא הבערת אש שזו מלאכה אסורה.נסי ותרגישי.... בהצלחה!

Mr Coffee

New member
למשל

ילד קטן יעדיף 100 שקל או סוכריה? לכי תסבירי לו שעם הכסףהוא יוכל לקנות הרבה סוכריות... לנמשל.. אנחנו כנראה לא יודעים להנות אז מסבירים לנו ומביאים לנו את השבת ואנחנו עדיין רוצים ת´סוכריה.. צדיקה "מלאכה" זה לאו דווקא משהו שקשה לעשות (מלאכת מחשבת), מחלקת הנאה בשבת פי 100 מהנעה לים..

דפננה.

New member
כי לך יש עם שתי י´ ולה יש עם י´ אחת ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

מגניב אה?

אמיר.

New member
ראשית - עישון אסור מדאוריתא.

שנית - אין קשר בין מלאכה (=יצירה שאסורה בשבת) ובין הזעה מעבודה (שאולי מותרת בשבת).

התרנגול

New member
לעניין עישון

יש פתח, מצד גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה, וכמובן, מדובר רק לאחר שהתחלת לעשן. בכ"ז זה לא אומר שלא צריך לנסות להגמל, אבל כשאתה אומר איסור דאורייתא, זה נשמע מפחיד, ובגלל הקושי, גם מביא לזלזול במצוות... גמר טוב תרנגול

אמיר.

New member
יש עוד איסורים שקשה לעמוד בהם...

אז מה ? לא נגיד שאסור ? ניתן היתר למי שכבר התרגל ?? מה ההיתממות הזאת ? כל הכבוד שהצלחת לשרוד פה את יו"כ ושלא הפכו אותך לכפרות

התרנגול

New member
זה לא אני המצאתי

ולצערנו, להתרגל לסיגריות, זה לא כמו להתרגל לנסיעה לים בשבת, כי זה ממכר. אל תשאל מה עשו לי בעיו"כ... אני הולך ברחוב, ופתאום תופסים אותי אנשים, חושבים אני הכפרות שלהם, ה´ ישמור... לך תסביר להם שאני בנאדם רגיל ותמים.. לא, הם לא מבינים, מתחילים לסובב אותי... ה´ ירחם... עזוב, שלא נדע...
שבת שלום!!

אריאל1

New member
תרנגול נחזור לעניין הסיגריות

תן לי להפנות אותך לאחד הפסקים האחרונים של הרב עובדיה האומר שמיכיוון שהוכח שהעישון מזיק לבריעות אסור להדליק סיגריות ביום טוב קל וחומר בשבת

עבודה -עונג-מלאכה

מבלי להתיחס לעישון שהוא אסור בפני עצמו אף בחול אנסה לענות בתחילה אתיחס למלאכה מול עבודה אחר כך למצוות השבת ובסוף אתיחס לאיסור המלאכות מול העונג בשבת נאסרה מלאכה ולא עבודה -אדם יכול לגרור ספסלים שבע שעות -וזה מותר אף על פי שזו עבודה קשה ואסור לו להדליק אור למרות שזה עבודה קלה -והסיבה -האחד אינו נחשב למלאכת מחשבת -זו אינה יצירה של דבר חדש -שלא כמו הדלקת האור שהיא הבערה ואף בניה (סגירת המעגל החשמלי) לכן להדליק סיגריה -או אפילו מזגן אסורה -כי אלו מלאכות ואילו סחיבת לבנים מותרת -כי זו אינה מלאכה הקב"ה הנחיל לנו את השבת בתור יום שהוא מחוץ לשגרה -ששה ימים אני עומלים ועובדים -ויש אפילו חשש שנשכח את המטרה שלנו -לעשות רצונו של מקום -הקדוש ברוך הוא לכן ביום השביעי -שבת -שובתים מתנתקים מן העבודה בכפיה מלמעלה -אין בררה אלא להתנתק ולבחון את עצמינו מחדש מול המטרות שלנו איסור עשית מלאכה בשבת מחייב את האדם להינתק משבוע העבודה -הוא מוגבל הוא לא יכול לסוע לעבודה או לכתוב או לחרוש או לתפור -וא מנותק לגמרי מכל עבודה הוא חייב למצוא את העונג שלו בהגבלה מעבודה -לא לסוע לים אלא להישאר בסביבה הקרובה -לא לראות טלויזה אלא לשוחח עם חברים ... מי שלא מתנתק עצמו כליל מן המלאכות -מאבד את היום השביעי -היום השביעי הופך ליום עבודה -ומספיק לראות לצורך כך את האנשים שלא מתנתקים מעבודה אפילו ביום שבת .... וענין נוסף שחשוב לזכור -איסורי שבת שווים לכולם אין אחד שדבר אחד מותר לו והשני אסור -וכן בכל איסורי תורה -לא חילקה תורה אלא הכלילה איסורים גורפים .-ועינו במסכת יומא -פרק שמיני בלימוד לאיסור אכילה ביום כיפור מנין .

אבנר.

New member
מה פתאום?!??

"סחיבת לבנים מותרת"???!!?!?! ממתי?? מי המציא את זה??!?!? הרי לבנים הם מוקצה מחמת גופו!!!!!!!!!

קטנוניות

נצייר נניח בשעה שהקצה אותם מערב שבת להיות ספסלים והן אינן עומדות לבנין ואינן יקרות קטנוניות לא ?

אבנר.

New member
תשובה -לשמים כחולים...

בהתייחס לשבת אז ככה, אנו מצווים לשבות, וזהו העונג שעליו אנו מצווים -אם את יותר נהנת שאת נוסעת לים -זה יכול ליהות, אך את אינך נחה!! -והעובדות הן שאנשים שלא שובתים בשבת אלא נוסעים לטיולים וכד´ -ביום ראשון הכי "נעדרים" מהעבודה -מעיפות... -שבת היא מעין "יום מנוחה" -יום של שקט נפשי ושלווה.. -בקשר לסיגריה: -אנו מצווים גם על שביתה רוחנית (זה קצת עמוק) ועל מנת שהשביתה הזאת תוגדר הצטוינו בל"ט מלאכות, השאר הן תולדות שלהן. -לעניינינו -עישון סיגריה, היא אב מלאכה -כי זה איסור על הבהרת אש, -הבהרת אש ניתנת להגדרה גם כשביתה רוחנית, כיון שבעצם בהדלקת האש יצרנו מהות חדשה שלא היתה בעולם קודם, כך גם בהדלקת אור, אמנם הפעולה כה קטנה וניראת כ"לא מזיקה" -אך למעשה יצרנו מהות חדשה, דבר שלא היה קודם "יצרנו אור"!!! -תחשבי על זה.. אם יש עוד שאלות ניתן לפנות אלי באי -מייל.

למעלה