מחפש תרגיל פתור בסריקת מערך דו ממדי

Shlomi TC

New member
מחפש תרגיל פתור בסריקת מערך דו ממדי

שלום, בחינת הבגרות ב ++C קרבה ובאה ומכיוון שיש חומר פתוח, אני מחפש כמה שיותר דברים נפוצים המופיעים בבגרות. בין היתר, סריקת מערך דו ממדי (לדוגמא לוח שחמט עם תנאים מסויימים). הנה דוגמא לשאלה: שתי מלכות הנמצאות על לוח שחמט (8x8) מאיימות זו על זו אם הן נמצאות באותה שורה או באותו טור או על אותו אלכסון. לוח שחמט נמצא במצב "תקין" אם אין בו זוג מלכות המאיימות זו על זו. פתח וישם אלגוריתם המאפשר לענות על 2 השאלות הבאות: •האם לוח עליו נמצאות שתי מלכות בלבד (במשבצות נתונות) הוא לוח "תקין"? (התשובה היא של : כן או לא). •אם שתי מלכות, הנמצאות על לוח שחמט (במשבצות נתונות), אכן מאיימות זו על זו - מהי סיבת האיום. (תשובה מצופה: איום בשורה, איום בטור, איום באלכסון). ענה על הסעיפים הבאים: א. מהו הקלט ומהו הפלט של בעיה זו. ב. בחר משתנים עיקריים , הגדר את טיפוסיהם ותאר בקצרה את תפקידיהם. ג. פרק את הבעיה לתת-משימות כך שכל תת-משימה תתבצע באמצעות פונקציה או פרוצדורה. ד. כתוב תוכנית פסקל מלאה לפתרון הבעיה. על פי האלגוריתם שפיתחת. כמו שזה נראה, צריך לבצע בדיקות על תא ומסביבו. אז אני מחפש פתרון לתוכנית שבסיסה דומה, שבה בודקים תאים הסובבים תא (כולל מקרי קצה של פינות ומסגרת המערך). בתודה מראש, שלומי

Muznach

New member
שאלה בקשר לשאלה

לא צריך לבדוק שאין יותר משתי מלכות על הלוח?

DNile

New member
אז ככה:

קודם כל תחשוב טוב מה הקלט. איך מייצגים לוח כלשהו? אתה יכול במערך שבו יש לך "יש מלכה" או "אין מלכה", או שאתה סתם יכול לשמור איפה כל המלכות נמצאות. תחשוב איך בודקים אם שתי מלכות מאיימות אחת על השניה בשורה(רמז דק - הן נמצאות באותה השורה). תחשוב איך בודקים אם שתי מלכות מאיימות אחת על השניה בטור, תחשוב איך בודקים אם שתי מלכות מאיימות אחת על השניה באלכסון(משיעורי גיאומטריה ודאי זכור לך איך לחשב שיפוע של קו, נכון?). מכאן, תסתדר לבד. בהצלחה!

Shlomi TC

New member
תודה אבל זה עניין יותר רציני

מ"סתם תרגיל" שאני צריך לחשוב. אני מחפש בכל זאת פתרון פתרון מלא. אז אשמח באמת לפתרון ולא רק להנחיות (למרות שאני מודה לכם גם עליהם, אם כי זה היה מובן מאליו).

DNile

New member
אז מה שאתה אומר,

זה שאנחנו צריכים לעשות את העבודה במקומך? שמישהו פה בפורום ישב פה עכשיו חצי שעה שעה, ויפתור את כל התרגיל בשבילך? אני חושב שטעית בפורום... פורום "פרייארים" זה לא כאן.

Zack DA

New member
תסלח לי על האמירה, אבל,

I told you so. אם לא תדרוש ממנו אפילו לחשוב קצת ולנתח מה מפריע לו או מה הבעיה שלו, הוא ירצה את כל היד...

DNile

New member
ואכפת לי כי?

מצידי שיכשל בבגרות, ממש לא מזיז לי.. אם אני יכול לענות לו מהר, אני עושה את זה. הוא זה שיצטרך להגיע למבחן ולא לדעת כלום. יש לי בעיה פשוט לקרוע את התחת בשביל אנשים שלא מנסים לעזור לעצמם בכלל, שמצפים שיגישו להם הכל על מגש של כסף

Zack DA

New member
סבבה, השאלה היא,

האם אנחנו מחפשים "להיות בסדר" או לעשות משהו בכיוון שהוא כן יעבור את הבגרות...

DNile

New member
ובגלל זה שמתי את ההודעה שלי..

לראות האם יספיק שנכוון אותו בכיוון הנכון, או שהוא מסוג האנשים שמצפים שנעשה הכל בשבילו.. אני חושב שאת התשובה שלי קיבלתי.

Zack DA

New member
../images/Emo13.gif

הייתי עושה כמוך, אם הוא לפחות היה אומר מה הלבטים העיקריים שלו. שלפחות יחלק את המשימה לתתי בעיות כדי שהעזרה תהיה ברמה יותר נקודתית.

Shlomi TC

New member
ובמקום להיות ילדותיים

1- הבקשה שלי לא באה מתוך כוונה שאתה בהכרח זה שיכתוב לי את התשובה. 2- אתה לא מחוייב לתת את התשובה, למרות שזה מה שביקשתי. 3- אני מאמין שיש פתרון כתוב לשאלה הזו באינטרנט, שכן זו שאלה מאוד שכיחה ונראה לי שגם הייתה בבגרות בעבר. ומכאן שאם השאלה כבר הייתה בעבר, נפתרה ומופצת באינטרנט, אין שום רע בלבקש אותה בשלמותה כדי ללמוד איך לפתור את התרגיל. ונכון, הרבה יותר קל לבקש, אך גם בלראות שאלה פתורה במלואה, שנפתרה נכון, יש סוג מסויים של לימוד. אם אתה בכל זאת מעוניין לעזור לי, ולא בכיוון כי כמו שאמרתי, אי יודע עקרונית מה לעשות, אשמח מאוד. אם לא, לא צריך, אני לא מכוון לך אקדח לרקה.

DNile

New member
חמוד,

תמצא פרייארים אחרים. ושיהיה לך בהצלחה בבחינה, אף אחד לא יביא לך כאן פתרון מלא. מה גם שאתה טוען שאתה יודע איך לפתור, אז תפסיק להיות בזיונר, תשב ותפתור לבד.

Shlomi TC

New member
האנטיפציה חוגגת אני רואה

לדעת לפתור לא אומר שאני יודע כיצד לכתוב את הפתרון. לחלק לתת משימות אני יודע, להבין מה אמור לקרות ומה אני צריך לבדוק, גם את זה אני יודע, ליישם אני לא. אז במקום לעזור איפה שצריך, אתה מחפש לעזור במה שאני כבר יודע. ועצם הזלזול ממש לא לעניין, מניין לך שאני לא מנסה לפתור בעצמי? אני יכול להגיד לך שישבתי (ואני עדיין יושב) על התרגיל ומנסה אותו, אם כי התשובה שיצאה לי נראית לי ארוכה מדי (השאלה נתנה בבחינת מתכונת ואמורה להיות קצת יותר מתומצטת לדעתי).

DNile

New member
חבוב,

תשאל שאלות ספציפיות, תראה לנו מה עשית עד כה, איפה נתקלת בקשיים, נסייע בידך. תבוא לכאן ותבקש מאיתנו לעשות את כל העבודה בשבילך - שכח מזה.

DadleFish

New member
אני לא מבין מה אתה עושה פה,

עם כל האנטיפציה החוגגת

joeher

New member
בכל זאת נסה לבד

גם אם אתה בטוח שאתה יודע את הפתרון אין כמו לכתוב באצבעות. החבר'ה כאן מאד רוצים לעזור (ועושים את זה בכיף) אבל לטובתך - תתפלא כמה שזה יוסיף לך בהצלחה

למעלה