מחפש רעיונות להחלפת העציצים השבורים שבתמונה. האם יש

מחפש רעיונות להחלפת העציצים השבורים שבתמונה. האם יש

משתלבות, זכר נקבה, איתן אפשר להקיף את הגוש לאחר שבירת כל העציץ ? בחנו אפשרות של הלבשת חולית בטון אבל לא מתאים בכניסה למפעל

קודם צריך להחליט איך רוצים שהמקום יראה

לטעמי,כדאי אחידות בכלים המכילים הצמחים, וצמחים שיותר קשורים זה לזה, בכדי ליצור הרמוניה נעימה. כדאי לשקול אם כדאי להשאיר הנולינה, אם משאירים ,להחליף העציץ,זה הפתרון המינימלי.

צר לי על היותי גס אבל טעמך לא רלבנטי. יש עציצים שבורים

שאי אפשר להחליפם בעציצים אחר מפאת נפח הגוש ומשקלו. הרצון וכנראה ההכרח הוא לבנות ו/או לייצא חלופה עם עץ,אבנים, לבנים משתלבות, רשת זבובים וכל רעיון אחר

avi5199

New member
לבנות מסביב אדנית מבלוק 10

חופרים קצת באדמה יוצקים בסיס מבטון ובונים מבלוקים , על הבלוקים אפשר למרוח טיח מלט או לצפות בקרמיקה.

drorim69

Active member
נולינה צריכה להשתל בקערה פתוחה רחבה

כשרק גוש השורשים שקוע בקערה והפקעות עצמן מוגבהות מעל פני הקערה - כך הן לא מפוצצות אותה
מבחינת גוש השורשים - אין לה בעיה להסתפק במועט

נולינה שהיתה בעציץ דומה. העציץ

התפרק לגורמים. בשאיפה להעתיקם למקום אחר ולתת חלופה צמחית אחרת

drorim69

Active member
כי תקעת אותה עמוק מדי והיא הראתה לך

סימנתי על הנולינה בערך את עומק השתילה הנכון - כך שכל הפקעת בחוץ ורק תחתיתה בקרקע, עם השורשים.
כל התרחבות עתידית של הפקעת תהיה מחוץ לעציץ ולא תפוצץ אותו

drorim69

Active member
סימנתי אפילו גבוה מדי, תסתכל שוב בצילום של העציץ מהבוקר

איך כל הפקעת בחוץ

u r i el

New member
תלוי בצרכים של הצמח.

אם הוא מסתפק בבית הגידול הנוכחי ולא ניתן להעבירו לבית גידול אחר, חדש וגדול יותר, הייתי מקיף את העציץ ברשת לולים פשוטה כמה כריכות ומתיז עליה בהיקף באמצעות כף טייחים מלט מעורבב עם חול ים ויוצר שכבת טיח עבה סביב העציץ. פעולה זו ניתן גם לבצע גם ביד ( עדיף עם כפפה ) בכדי לשלוט בכמויות ולהדק יפה את החומר. בעוד שיכבה עבה זו טרייה הייתי נועץ בה אבנים על פי טעמכם, או אבני ערבה טיפוסיים, או שברי חרס, או חלוקי נחל וכו׳ וכו׳ ויוצר גוש של גל אבנים סביב העציץ השבור. גל אבנים זה, לא צריך כלל להיות סימטרי - אדרבא, ניתן לעצבו כך שייראה טבעי/ אומנותי הכל ע״פ טעמו ודמיונו של המעצב.

u r i el

New member
לדעתי אין שום בעייה

אבל בכדי להסיר דאגה, תוכל לצפות את ההיקף סביב השורשים החשופים בעתון לח וליצור כך שכבת הגנה מפני הרשת והמלט.

gimel123

New member
יש כאלה שממחזרים צמיגים ועליהם שמים מלט, חול וכל מיני. עושים

מזה גם ספסלים וכאלה. אולי בקיבוץ שלך יש מישהו כזה.

למעלה