מחפש פרטים על לימודי רפואה לבוגרי תואר ראשון

מחפש פרטים על לימודי רפואה לבוגרי תואר ראשון

שלום אנשים, לא למדתי בתיכון, עשיתי מכינה ויש לי בגרויות (רשומות במשרד החינוך) מתמט 5 , פיזיקה 5 אנגלית 4 ,בממוצע 92. אני מתחיל עכשיו הנדסה במכללה (תוכנה או הנדסה רפואית - את המסלול אני יכול לבחור בהמשך), אני מתחיל תוכנה כי זה מעניין אותי למרות שזה נראה לי קצת גדול עלי, או הנדסה רפואית כי התחום מעניין אותי (יותר הרפואה מההנדסה), עכשו זה לא ריאלי בשבילי ללמוד רפואה , מה שגם שאני לא יתקבל אם הנתונים האלו (פסיכו 690), אני רוצה לברר על לימודים לרפואה לאחר מכן, מה הסיכוי שלי אם בכלל להתקבל ומה אני יצטרך להשלים אם כן. תודה רבה.

תשובה ראשית כל אל תתייאש כל כך מהר. הייתי מציע לך בכל זאת לנסות להתקבל לרפואה גם עם הפסיכומטרי שקיבלת. בעזרת מכתב והצלחה בריאיון, אתה יכול להתקבל גם עם פסיכומטרי נמוך יחסית. לאחר שתשלים תואר ראשון, הציון שלך בתואר יהווה גם הוא מדד להחלטה האם לקבלך. אם תתקבל, תקבל הטבות לימודיות בקורסים שעשית. קח בחשבון שאם תלמד 4 שנים הנדסה ואחר-כך תעבור לרפואה-תצטרך ללמוד מעל 10 שנים.

א' תודה על התגובה

ב' הבנתי שרפואה לאחר תואר ראשון זה 3 או 4 שנים (תקן אותי אם אני טועה) כך שזה יוצא סך הכל 7 8 שנים שנה יותר מלימודי רפואה ברגיל.

עוד משהו..

אני אצטרך להשלים בגרויות בביוליגיה כימיה וכו' ?? זה גם קצת שיקול זה עלול לקחת לי עוד שנה.

יותר מכך... אתה כמובן תצטרך להשלים בגרויות בכימיה. ינתנו לך הטבות אם תגיע עם תואר ראשון (וזה תלוי במה תעשה את התואר ובציונים שלך). לדעתי תצטרך כ-5 שנים לסיים רפואה+סטאז' של שנה+ התמחות שזה יכול להגיע לכמה שנים-עברנו את 10 השנים בשביל להגיע למשכורת טובה. אל תשכח שגם לאחר תואר ראשון לא קל להתקבל לרפואה בארץ. אני מציע בשכל זאת תנסה להתקבל עכשיו ותקדים או תלווה זאת במכתב לפקולטה. מכסימום לא תצליח.

אתה צודק,קצת ביררתי

והבנתי שההשלמות לפני התואר יכולים להגיע ל שנתיים שלוש - ללא קשר לבגרויות. תודה רבה, עזרת לי 'להתיר ספקות', שנה מצוינת.

לידול

New member
היי

לא רוצה לבאס אותך, אבל נראה לי שעם תואר ממכללה הסיכויים שלך להתקבל לרפואה הם נמוכים מאוד מאוד. למה שלא תלמד באוניברסיטה? עם תואר ממכללה, יהיה לך גם קשה יותר למצוא עבודה מעניינת בתוכנה או בהנדסה. זאת טעות גדולה ללמוד במכללה. אם אתה סגור על השנה הראשונה במכללה, אולי לפחות תעבור בשנה השנייה לאוניברסיטה? ואם אתה לומד באוניברסיטה תחרוש המון כדי לקבל ציונים גבוהים, כי יש תחרות מאוד גבוהה על המקומות לרפואה. וגם מאוניברסיטה זה קשה להתקבל לרפואה.

אני דתי ממשפחה חרדל"ית

שלא תשוש שאני אלך לאוניברסיטה, (אני לומד במכללה דתית) מה גם שהבגרויות שלי הם רק מתמ פיזיקה אנגלית כפי שכתבתי, כך שאוניברסיטה גם לא נראה לי תקבל אותי. בנוסף אני חושש שלימודים גבוהים במשך 7 שנים יש מצב רציני שזה גדול עלי, לא בא לי ליפול בשנה ג ברפואה, לכן מה שנראה לי הכי אידיאלי מכל הבחינות, עדיף ציפור אחת ביד... - לגמור הנדסה מה שבטוח, ואם יש אופציות שיתאימו לי אח"כ מה טוב, ואם לא אז לפחות יצאתי עם הנדסה.

לידול

New member
היי

הנדסה זה בעיקרון מקצוע טוב. תוודא שהמכללה שאתה לומד בה נחשבת בשוק ובוגריה אכן מוצאים עבודה. חבל לבזבז זמן וללמוד משהו שבסוף לא תעבוד בו. יש מכללות שבוגריהן מתקשים למצוא עבודה ויש מכללות שבוגריהן מוצאים עבודה יותר בקלות. נסה ליצור קשר עם בוגרי המכללה. הנדסה רפואית במכללה נראה לי יותר בעייתי מאשר תוכנה במכללה, אבל שוב צור קשר עם בוגרי המכללה וברר נקודה זו. זה מאוד חשוב לעתידך. ואם בא לך, ספר לנו מה ביררת שנדע.

תודה לידול,

את בהחלט צודקת להנדסה רפואית אין ביקוש גדול בארץ - הבנתי שהתעשייה בתחום לא גדולה במיוחד. הביקוש אם אני זוכר הוא בין 150 ל 200 עובדים בשנה (אל תתפסי אותי על המספר) שבמונחי שוק זה מעט מאוד. לפי הברורים שעשיתי למכללה יש שם טוב, לא הכי מפוצץ אבל עדיין מבין המכללות בארץ זה מדורג בין הטובים. זה בית ספר גבוה לטכנולוגיה - מכון לב. שוב תודה ושנה טובה.

לידול

New member
עוד משהו

אם אתה מוכן ללמוד רפואה באוניברסיטה, למה שלא תהיה מוכן ללמוד הנדסה באוניברסיטה? זה יכול להיות שווה לך את המשך הקריירה. ונראה שאתה לא מאמין לי שאי אפשר עם תואר ממכללה להתקבל לרפואה. אולי תתקשר לאוניברסיטה ותבדוק את זה במחלקה לקבלת תלמידים? ככה תדע בטוח. אולי אני טועה, פשוט דבר איתם בטלפון. כשאתה מתכנן קריירה לטווח ארוך, אתה לפעמים צריך להתאמץ ולעשות בירורים.

מאמין בהחלט,

אני מודע לזה שבטווח הארוך אני ירוויח יותר אם אני ילמד באוניברסיטה, אבל כתבתי כבר שאוניברסיטה בשלב הזה בחיים היא לא אופציה בשבילי, ולא בא לי לחכות עוד. תודה. ביי.

rpz79

New member
סע ללמוד רפואה בחו"ל

אם לגור תקופה בחו"ל זו אופציה מבחינתך. תנאי הקבלה פה לרפואה מאוד קשים . ותרשה לי לבשר לך בצער שלימודי ההנדסה בעיקר תוכנה וחשמל (ביו-רפואה אני לא מכיר) אמנם יותר קצרים מלימודי רפואה אבל לא פחות אם לא יותר קשים מהם. היתרון ברפואה הוא מה שנקרא "קארד-בלאנש" סיימת את 7 השנים אתה בפנים מתחיל התמחות עם משכורת צנועה מספר שנים ואח"כ אתה מרוויח לא רע (תלוי בתחום - הטובים בעליי קליניקות פרטיות או מנתחים בבי"ח פרטיים מיליונרים דה-פקטו) . תמיד לצערנו צריך רופאים אתה מבין אני לא מכיר רופא (מוכר בישראל) מובטל. בהנדסה המצב יותר סבוך ותלוי בגורמים חיצוניים היצע וביקוש כלכלה עולמית וכו' ולכן לא כולם מוצאים עבודה אם בכלל בתחום שלמדו. אה וגם יקראו לך ד"ר (אולי זה גם משהו שעושה חשק לאנשים ללמוד רפואה) בהצלחה

pinprick

New member
ממליצה על פורום "לומדים רפואה" או משהו כזה

קראתי קצת את התשובות שנתנו לך, ולמיטב ידיעתי יש כאן לא מעט אי-דיוקים. קודם כל, אני חלקת על מה שעופר כתב לך, וקשה לי להאמין שמכתב וכד' יוכלו לעזור, מכיוון שאתה לא נמצא רק כמה נקודות מסף הקבלה אלא עם הנתונים האלה אתה די רחוק ממנו. אתה מוזמן לחשב בעצמך במחשבונים באתרי האוניברסיטאות השונות כמה פסיכו+ממוצע בגרויות צריך כדי להתקבל לרפואה. כמו"כ ,92 זה ממוצע בגרויות לפני או אחרי בונוסים? אם זה לפני- תוכל להיעזר במחשבונים באתרים כדי לחשב ממוצע מיטבי, עם הבונוסים. סתם הערה- לפני כמה שנים בדקתי כמה פסיכומטרי צרי באוניברסיטת ת"א עם בגרויות של 107.9, וזה היה באיזור ה-730. אם אתה מאוד מאוד רוצה ללמוד רפואה ומרגיש שמוכן להשקיע בזה (וגם לקחת סיכון) אתה יכול לשפר בגרויות ופסיכומטרי. בפורום של לימודי רפואה תוכל לראות כמה פסיכומטרים אנשים עושים, לחלק זה עובד.. עוד דבר, לגבי "רופאים מובטלים"- מישהו כתב לך שאין רופאים מובטלים. ובכן, יכול להיות שזה נכון. מצד שני, לא תמיד תוכל למצוא עבודה כמתמחה דווקא בתחום שאתה מעדיף.. אין לי יותר מדי ידע על זה, אבל זו נקודה ששווה לבדוק. כך גם לגבי המיליונים שכביכול משכרים. צריך לעבוד המון המון שעות במשך תקופה ארוכה. לא רק במשמרות בבתי"ח אלא גם כרופא בקהילה- לקבל בכמה מרפאות וכאלה. חייו של רופא פחות זוהרים ממה שזה נראה מבחוץ..כדאי לברר את הדברים האלה לעומק גם עם מישהו "מבפנים" וגם עם עצמך- האם אתה מוכן להשקעה הזו.

למעלה