מחפש פרטים ומידע על זמרת בשם

dov310

New member
מחפש פרטים ומידע על זמרת בשם

מרצדס - משנות השבעים כמדומני , שרה שיר מקסים בשם - " אמא " משהו יודע פרטים על הזמרת ועל השיר ? אשמח לעזרה

עוז מ

New member
אם אני לא טועה

שירים שלה ליוו את הסרט המשכנע בע"מ משנת 1973.

עוז מ

New member
יש לי משהו שלה בבית

אני אבדוק היום אם זה השיר המדובר - ולא מדובר במרסדס סוסה.

עוז מ

New member
איזה זיכרון יש לי - מרצדס

שרה שני שירים לסרט המשכנע בע"מ את שני השירים כתב דודו ברק 1. ערפל 2. את שהלכת האם זוהי מרצדס סוסה???? עוז

shellyland

New member
בכלל לא שם מוזר.

המכונית המפוארת נקראה על שם אישה, ולא להיפך.

קוליפון

New member
מרסדס היא משהו כמו גליקריה של

שנות השבעים. במהלך שנות קיומה של ישראל, תמיד התעורר זמר מהגולה והביע את תמיכתו (גם האמנותית) בישראל. בין "המביעים", שאף הקליטו תקליטים בארץ וזימרו בשפת ארץ הקודש, אפשר למצוא את טריפונס, אריס סאן, אנריקו מסיאס ולואיג'י.

קוליפון

New member
והשיר הוקלט לאחד האלבומים שיצאו

לאחר מלחמת יום כיפור. קשה להאמין, אבל אחרי מלחמת יום הכיפורים, המלחמה שסטרה לישראל הכל יכולה,יצאו מספר אלבומי אוסף. התקלטים זכו לשמות ההזויים כמו "המלחמה לשלום", "מלחמה ושלום" (התמלוגים לטולסטוי), "שירים לאחר מלחמת יום כיפור" ו"אני מבטיח לך". טבעי יותר היה לראות כיצד צצים, כמו פטריות אחר הגשם, תקליטים אחרי מלחמת ששת הימים. האלבום המפורסם ביותר שיצא אחר המלחמה היה "ירושלים של זהב" וזכה לאלבום המשך "ירושלים של ברזל". האלבום לא רק שהוקלט בגרסאות כיסוי בחברת AZR אלא גם הוקלט בשפות נוספות, אנגלית ואידיש. אלבומי נצחון נוספים יצאו גם בחברת "התקליט" ובחברת CBS וכללו גם תקליט אחד עם יומני החדשות שליוו את המלחמה. גם כאן אפשר למצוא שמות הזויים כמו למשל אלבום נוסף שיצא בהוצעת AZR,"מלחמת הקודש".

האגס 1

New member
אגב

לשיר 'ירושלים של זהב', בלי קשר לאלבומים שציינת, הוקלטה גם גירסה בלאדינו, בתקופה הרבה יותר מאוחרת, ועדיף היה שלא הייתה נכתבת כלל...

האגס 1

New member
כי התרגום לא יושב טוב על המנגינה

וזה הביא אפילו לשינויים בלחן, והתוכן נשמע קיטשי אפילו יותר מהשיר המקורי.

למעלה