מחפש מתכון קל ללחמניות ביתיות

oferhen

New member
מחפש מתכון קל ללחמניות ביתיות

אם אפשר לקבל מתכון שכבר נוסה בבית וידוע שהוא קל להכנה. יללה תרביצו...
 

bigjack

New member
בבקשה שני מתכונים שנוסו>>>>

בהצלחה רבה כל פעם מחדש. לחמניות קלי קלותו elinka1 ו 21:08 | 24/07/04 למי שיש מקסר חזק אז הנה מתכון: 1 קג' קמח רגיל 2 כפות שמרים יבשים (כף מהסט הבינלאומי או כף רגילה אבל שטוחה) 1 + 1/4 כף סוכר 1 כף מלח 1/3 כוס שמן זית 3 כוסות מים אופן ההכנה שמים במיקסר את כל החומרים הנ"ל לפי סדר הופעתם במתכון רק שאחרי הסוכר בוחשים את הקמח ורק אז ממשיכים ומוסיפים את השאר. מפעילים את המיקסר לאט וכשרואים שכבר התאחד לבצק מגבירים טיפה את המהירות. מוציאים את הקערה מהתושבת שלה ולשים בתוכה כדקה את הבצק ביד. מרימים את הבצק שופכים לקערה טיפונת שמן מגלגלים את הבצק מכל הצדדים מתפיחים עד הכפלת הנפח. מחלקים ל-16 מניחים על תבנית מרופדת מתפיחים עוד כ-20 דק'. מערבבים בצלוחית זעתר, פלפל גרוס, אורגנו, מלח גס, בקיצור מה שאוהבים. טורפים ביצה עם מים, מטפטפים על כל לחמניה קצת שמן זית מורחים ביצה ומפזרים תבלינים. ועוד אחד בייגלה ירושלמי רכיבים: לבצק (כ 5 ביגלה גדולים): 1/2 קילו קמח 1 כף שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1/2 כף מלח 3 כפות שמן קנולה 1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה 1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות) לציפוי: ביצה להברשה הרבה סומסום לפיזור מעט סוכר לפיזור אופן הכנה: לערבב את חומרי הבצק וללוש מס' דקות לבצק אחיד וגמיש. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים. ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח, לחלק ל 5 כדורים, להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ולהתחיל לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית) תוך כדי סיבוב ובעדינות, להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח), צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים, להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה. למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום, מעל הסומסום לפזר מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות, כמו בפיתות סומסום של אבולעפיה). לכסות עם מגבת ולהתפיח כ חצי שעה במקום חמים. האפיה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב. אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר… אז לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר דקות. אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר… אז לאפות עד לקבלת צבע כהה יותר…. ולקרר על רשת. הערות: וריאציות נוספות: ניתן ליצור גלילים ארוכים ודקים ולפזר על חלק סומסום, על חלק פרג ועל חלק סוכר וקינמון. ניתן לחלק ל 10 כדורים קטנים ולהכין לחמניות עגולות קטנות. החימום, בטוסטר אובן (ללא חימום מראש), כ 8 דקות (180 מעלות)… ויתקבל ממש כמו לאחר האפייה. מקור: Lord_of_Code הערות של אלונה: ללחמניות אצבע: לחלר את הבצק ל-7 חלקים. לרדד לעלה קטן גודל 10*15 ולגלגל לרולדה קטנה. לגלגל את הלחמניה בקצוות כדי לשוות לה מראה של לחמניה. להתפיח 1/2 שעה למרוח ביצה+כף שמן+1/2 כפית נס קפה או סילאן. לזרות הרבה שומשום ולאפות עד צבע שחום. אלונה
 
למעלה