מחפש מתכון נחמד לכבד

OrEl74

Well-known member
מנהל
מחפש מתכון נחמד לכבד

בעיקרון אני לא מת על כבד אבל משום מה מהבוקר אני מפנטז על מנת כבדים ראויה. מי מנדב לי מתכון מגניב כדי שלא אגווע בערב הערב?
 

BiggPoppa

New member
כבד ברוטב יין אדום

פשוט מאוד. למדתי מטבח של פאב. צולים את הכבדים על מחבת חמה מאוד, עד אטימה מבחוץ. מורידים מהמחבת. למחבת מוסיפים יין אדום, חומץ בלסמי וכף - שתיים של סוכר. מערבבים ונותנים לכל העסק להצטמצם. לפני שהצטמצם לגמרי מוסיפים את הכבדים חזרה. הופכים אותם קצת ברטוב הלוך וחזור עוד כמה דקות, מורידים מהאש ובתיאבון.
 

Master Stav

New member
הכי פשוט הכי טעים

מזהיבים איזה 3 בצלים במחבת עם מעט מאד שמן כשאלו זהובים זורקים עליהם את הכבדים וממליחים קלות אני אוהב ריר כך שברגע שמתחיל לצאת דם אני הופך ואז מוריד לאלו שאהבים קצת יותר עשוי ( הרוג אותי אם אני מבין למה ) צולים את הכבים על הבצל במשך כ 8 דקות כול צד ..... מגישים על אורז לבן ו/או פירה
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא הייתי צריך לשאול

אני עוד שניה נותן פה ביס לקשיש שעובד בצמוד אלי
עוד שאלה... אני יודע שכבד הולך טוב עם סילאן או משהו מתקתק אחר (דודה שלי עושה עם מייפל) למישהו יש מתכון בסגנון הזה.
 

Master Stav

New member
עוד יורת פשוט

ממש דקה לפני שאתה מוריד את הכבדים מהמחבת ..... שפוך חצי כוס סילאן או חצי כוס דבש וני היתי מוסיף 3 שיני שום כתוש תערבב היטב ....תן לכבים לקבל את המיץ ....וייאלה ...לאוכל
 

אייבורי

New member
הכבדים של פיצקלה

2 בצלים גדולים (טבעות) 2 תפוחי עץ ירוקים קוביות 400 ג"ר כבדים 1-2 כפות סויה 1 כף דבש רבע כוס יין אדום. מטגנים את הבצלים היטב, אחרי שהם מזהיבים מוסיפים את קוביות תפוחי העץ מטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הכבדים (הופכים מכל הצדדים) עד שהכבדים שינו צבע מכל צד (חצי מבושלים) ואז מוסיפים את הסויה, דבש והיין. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות והיישר על הפירה.
 

monday

New member
הנה בשבילך מנת כבדים עסיסית

כבד עוף ביין אדום החומרים: 1/2 ק"ג כבד עוף מנוקה 4 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות 2 כפות שמן זית לטיגון הבצל 1 כף תבלין לסטייק 2 כוסות יין אדום מרלו קברנה שיראז מלח פלפל שחור 1 כפית צ`ילי גרוס - לא חובה הכנה: צולים את הכבדים קודם על רשת צליה ומניחים בצד. במחבת מטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפותם, משהתרככו מוסיפים אליהם את הכבדים, מתבלים במלח, פלפל שחור, תבלין לסטייק והיין. מטגנים עוד כ-2,3 דקות ביחד עם כל התיבול על אש גבוהה ומורידים מהאש. מגישים חם עם פירה או פסטה וכו`. ארוחה קטנה אבל גדולה לבטן...
המתכון באדיבות ורד ברלל ממגזין ``דרך האוכל`` ואני הבאתי אותו לכאן בגרסת הכנה שלי
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
הרסתם אותי כולכם!

נראה לי שאני אכין איזה שילוב מקומבן בין כל ההצעות שלכם. חוויות בהמשך
 

ורד 34

New member
אני חולה על כבד

בכל צורה, וסוג מעדיפה את זה רייר אחרת יבש מידי
 
למעלה