מחפש מתכון לסורבה לימון

סורבה לימון של דליה פן לרנר

מתכון: ברד או סורבה לימון רכיבים: (8 מנות) 8 לימונים עסיסיים 2 תפוזים 1/2 2 כוסות מים (625 מ"ל) 3/4 1 כוסות סוכר (350 ג"ר) 20-12 עלי נענע טריים (לפי הטעם) אופן הכנה: 1. שוטפים את הלימונים והתפוזים היטב. 2. בעזרת קולפן תפוחי אדמה חד מקלפים את הקליפה החיצונית - ללא הקליפה הפנימית הלבנה. מעבירים את הקליפות לסיר מצופה אמאייל או סיר נירוסטה (סירי אלומיניום פשוטים יגרמו לתהליך כימי שיפגע בטעם הלימונים). מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לאט לרתיחה. כשהסוכר נמס כולו מרתיחים על אש גדולה 3-4 דקות. מורידים מהאש ומצננים. כשהסירופ התקרר מסננים לקערה. 3. מכינים מיץ מהלימונים והתפוזים הערומים מקליפה ומסננים לסירופ. 4. קורעים את עלי הנענע לחתיכות קטנות מאוד (עדיף מאשר לקצוץ עם סכין). מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה. 5. למחרת מעבירים לתבניות (לא עמוקות) ומקפיאים. מדי 45 דקות עד שעה מוציאים מהמקפיא ובעזרת מזלג מגרדים את שיכבת הסורבה שקפאה סביב לדפנות התבנית ודוחפים למרכז התבנית שבה הסורבה עדיין נוזלי. חוזרים על הפעולה פעמיים שלוש עד שהסורבה קפוא כולו. מערבבים לפני ההגשה. הערות: אפשר להכין את הסורבה במכונת גלידה - אז המרקם ייצא חלק יותר. אם מעדיפים מרקם של ברד (גרניטה) - עדיף להכין ידנית, ללא המכונה. מקור המתכון: דליה פן-לרנר - ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
סורבה לימון של רוני ונציה

מתכון: סורבה לימון של רוני ונציה רכיבים: (4 מנות): 1/2 1 כוסות מים מינרלים 1/2 1 כוסות סוכר 1/2 כוס מיץ לימון טרי 1 כף וודקה 2 כפיות קליפת לימון מגוררת אופן הכנה: 1. מכינים סירופ: בסיר בינוני שמים את המים עם הסוכר. מביאים לאט לרתיחה מעל להבה בינונית, מערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ברתיחה נמוכה. מסירים מהאש ומצננים. 2. מעבירים את הסירופ המצונן לקנקן או לכלי גדול עם משפך, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, מכסים ומקררים במקרר כמה שעות, או עד שהתערובת קרה לגמרי. 3. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן. 4. למי שאין מכונת גלידה: יוצקים את התערובת לכלי שטוח, מכסים ושמים במקפיא ל - 4 שעות לפחות, עד שהתערובת קפואה. מוציאים את התערובת מהמקפיא וחותכים לחתיכות גדולות בגודל 7-8 ס"מ. מעבירים למעבד מזון, ומעבדים עד לקבלץת תערובת חלקה. מחזירים לכלי ומקפיאים שוב כ - 3 שעות, עד שהתערובת קפואה. חוזרים על פעולת ההקפאה והחיתוך 2-3 פעמים נוספות, עד שמקבלים מרקם חלק ואוורירי. 5. מעבירים למיכל פלסטיק אטום היטב ומניחים במקפיא כמה שעות לפני ההגשה. אם הסורבה קשה מדי, מרככים אותו מעט במקרר לפני ההגשה. הערות: הסורבה עשוי בדרך כלל ממיץ או מחית פרי, סוכר ומים בתוספת ליקר, משקה אלכוהולי או חליטת צמחים להדגשת הטעמים. מוסיפים לו לפעמים חלבונים או ג´לטין לייצוב. יש לו מרקם חלק ומעט קרמי, והוא דל קלוריות ללא שומן, ופשוט מאוד להכנה. בצרפת מגישים אותו בין חלקי הארוחה כדי "לנקות" ולרענן את הפה בין מנה למנה, וכן כקינוח. את הסורבה אפשר להכין במכונת גלידה וגם בלעדיה. שתי האפשריות לפניכם. מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה