מחפש חרב אימונים

סינבלה

New member
מחפש חרב אימונים

שלום רב לכולם , רציתי לשאול האם למישהו בפורום יש מושג היכן אפשר לקנות חרב לא מושחזת לאימוני איאיידו,אפילו יד שניה. אודה לכם מאוד

המלצות הפורום ../images/Emo13.gif

לאחרונה פורסמה כאן מודעת מכירת חרב משומשת לאיאיידו - יקרה מהרגיל אבל אולי בתקציב שלך: http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1262&msgid=126104302 היה כאן לא פעם דיון על חרבות איאיידו. הקלק כאן לדיון אחד בנושא. והנה העתק הדברים שכתבתי בזמנו: ראשית ברצוני לשאול אותך האם אתה מתאמן באיאיידו והאם ניסית לשאול את המורה שלך היכן לרכוש חרב. הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא נושא הבטיחות. החרב בנוייה ממספר חלקים אשר חייבים לדעת לבדוק את הרמה הבטיחותית בה הם מיוצרים: הסאייה (הנדן של החרב) צריכה להיות בנוייה כך שלא תתפרק לך תוך כדי השליפה. ראיתי את זה קורה עם חרבות זולות. אסור שהלהב יהיה מושחז וצריך לבדוק שאין קילופים בציפוי (חרבות לאיאיידו לרוב מצופות בציפוי אל-חלד). בועות וקילופים של הציפוי יכולים לגרום לחתכים מפני שהלהב נוגע בכף היד בעת החזרת החרב אל סאיה. הידית של הלהב (הניצב של החרב) מולבשת על הלהב עצמו ומחוברת אליו בעזרת פין. חרב שלא יוצרה ע"י יצרן מוכר ואמין עלולה להיות בנויה כך שהפין יהיה חלש מדי ואז באחת השליפות הלהב יעוף קדימה. דבר זה קרה מספר פעמים אצל מספר אנשים שאני מכיר וכאן מדובר בסכנת מוות או פציעה חמורה. חשוב מאוד שתתייעץ עם מורה לאיאיידו לפני שאתה קונה חרב. למרות שזו חרב אימונים היא יכולה להיות מסוכנת. אני ממליץ לך לרכוש את החרב שלך מיפן:http://japanesesword.net/ מחיר חרב סבירה ולא יקרה יהיה כ 1200 שח' + משלוח. גלוש באתר, לפעמים יש שם מבצעים. השרות שלהם טוב והחרבות שלהם לא יקרות מדי (יחסית) וטובות מאוד. הייבוא שלהן לישראל הוא אסור אבל אם תלך לשחרר את החרב מהמכס ותסביר להם שזו חרב לקישוט. אם תאמר להם שזו חרב לאימונים היא תוחרם או שתאולץ להשיבה אל השולח. בהצלחה.

danabes

New member
קניית חרב והעברתה במכס עניין בעייתי

לפני שמסכנים כמות לא קטנה של כסף מומלץ להתייעץ (או לחפש תשובות שכבר קיימות) בפורום סכינים למבינים www.sakin.co.il

daisho

New member
לא נכון

זה עניין של פקס אחד לדואר ופעמיים לדבר בטלפון חותמים על הצהרה וזהו איאייטו - חרב לא מושחזת - הוזמנו לארץ כמה עשרות פעמים מאתרים שונים ומארצות שונות

איקידו

New member
זה דווקא עלול להיות בעייתי

אני מכיר אישית מקרים בהם המכס עצר חרב לא מושחזת ושלח אותה חזרה ליפן על חשבון האדם שהזמין אותה כאן בישראל.

חשוב להוסיף שברוב המקרים המכס משחרר את החרב

נדיר שהם מתעקשים וגם אז כנראה צריך לדעת איך לדבר איתם ואולי להפעיל עמיל מכס.

סינבלה

New member
טוזנדו

לא כל כך הבנתי את המחירים , האם מדובר בחרב אחת או יותר אתה מוכן לסבר את אוזניי ועיניי אני מאוד אודה לך

daisho

New member
iaido

http://www.tozandoshop.com/Higo_Zogan_Koshirae_Iaito_p/016-s103.htm זו חרב אחת, מחירה 670 דולר פלוס לוקחים בנוסף על "גימור" שונה שווה לראות extended information לבחירת חלקים שונים אך אני חוזר ומציע למתייעץ עם מורה שלך, יש עוד 3-4 אתרים ועשרות סוגים שונים של חרבות - חבל להזמין משהו מבלי להבין מה בדיוק ולאיזה מטרה. אולי עדיף לבדוק קודם כאן - www.iaido.co.il - על זה אוכל לפרט יותר :) בהצלחה

סינבלה

New member
חנות לחרבות

ראשית תודה רבה לך . דבר שני אני מודע לזה שצריך להתייעץ, המורה שלי כבר 34 שנה באומנויות לחימה. אייקידו , jodo , איאיידו,והוא מצא כמה חנויות גם באירופה. פשוט רציתי משהו יותר זמין כגון יד שניה וכו.. כדי להרגיש את החרב ולא דרך תמונה או אתר כל שהוא. דרך אגב המורה שלי הוא (יוסי מגל ) ושוב תודה על העזרה.

חרב אימונים - המלצה

שלום לך סינבלה . לא ציינת אם התחלת להתאמן באיאיידו , ואצל מי ? אני ממליץ לך להתחיל להתאמן עם חרב מעץ ( הנקראת בוקן ) - בהתחלה . ( אפילו למשך מספר חודשים .) א. תראה האם התחום בכלל מתאים לך ולא ע"י התבוננות בשעור או שניים. ב. חשוב להתחיל ללמוד מהבסיס והבוקן יעזור לך מאד .( תרכוש בוקן וסאייה כמובן - העלות הרבה יותר נמוכה ) ג. לאחר מספר חודשים בהתיעצות עם המורה שלך - תחליטו ביחד איזו חרב ( איאייטו ) לקנות . החרבות מיוצרות באורך ומשקל שונה (יש להתאים אותה לכל אדם לפי גובהו ונתוניו הפיסיים ) ד.כללית- יש עשרות סוגים של חרבות( ואולי יותר) בעלויות שונות , מחברות שונות בעולם .( אם תרצה אפשר להעביר לך לינקים כדי שתצפה .) לגבי חרב משומשת - אפשרי , בתנאי שמישהו שמבין ידע להגיד לך אם החרב טובה , מאוזנת , מתאימה לך או לא . חבל לקנות סתם ולהתאכזב . מקווה שעזרתי קצת .

מייקי ב

New member
מסכים ולא מסכים

שלום, אני מסכים שצריך להחליט מראש אם רוצים להתאמן באומנות לחימה שמצריכה השקעה כספית בציוד. אני לא חושב שאימון עם בוקן וסאיה נותנים את התחושה של אימון בחרב, למעשה מנסיוני אני בטוח שלא. אכן חשוב להתחיל ללמוד מהבסיס, אבל הבסיס הוא החרב ולא הבוקן. לכן, אם ההחלטה הוחלטה, אזי אפשר לפעול לפי סעיפים ג' ו-ד' בתשובתו של רון אילון. מייק

חרב אימונים - התיחסות נוספת

שלום למייק ולקוראים הנוספים . הופנתה שאלה כללית לפורום בנושא חרב אימונים . אין לי מושג מי עומד מאחוריה , האם התאמן בעבר באומנות לחימה כלשהי ? האם התחיל באימון איאיידו ואם כן אצל מי ? בדרך כלל , נהוג להתחיל להתאמן עם בוקן , ולאחר תקופה מסוימת - בהתיעצות עם המורה מזמינים חרב .( איאייטו - כמובן ) זוהי מדינה חופשית וכל אדם יכול לעשות כרצונו . ניתן לרכוש איאייטו - גם לפני השיעור הראשון , ולבוא איתה לאימון הראשון . זאת לא הנקודה .מה זה יתן לתלמיד אם רכש חרב כלשהי ללא שום עזרה \ המלצה ? לעניות דעתי - מורים לא ימליצו לאף אחד לקנות חרב ולבוא איתה לשיעור הראשון . לא ניתקלתי עדיין במורה רציני שימליץ לאדם בטלפון על רכישת חרב עוד לפני האימון הראשון , ולפני שהכיר את התלמיד . ועכשיו לנושא תחושת האימון : בוודאי שתחושת האימון בבוקן שונה מהאימון באיאייטו . אין מה להשוות ! זאת בדיוק הנקודה : מתחילים עם בוקן מעץ וסאייה מפלסטיק - קודם כל מסיבות בטיחותיות , שנית - יש לתרגל עם בוקן בתקופת ההתחלה עד שבדרך כלל המורה ( בשיתוף עם התלמיד ) מחליטים להזמין חרב . זהו לדעתי ההליך הנכון . אבל כמובן , - כל אחד יכול לעשות כרצונו . " מחר " - יגיע תלמיד חדש לשיעור הראשון עם שינקן ( חרב חותכת ) שהצליח להכניס לארץ , אז מה ? אצלי , ואני מקווה שגם אצל מורים אחרים - הוא לא יתאמן איתה אפילו דקה .

שולח ההודעה

התגובה שלי למייק נשלחה בטעות על שם עמיתוש אילון . ההודעה האחרונה נשלחה מטעם רון אילון

מייקי ב

New member
לא התכוונתי

להרגיז בתגובה שכתבתי, ואם כך עשיתי, אני מתנצל. מה שכתבתי (או לפחות התכוונתי) זה שלאחר שהמתאמן החליט, כדאי שפנה למורה שלו ויתייעץ לגבי רכישת איאייטו. כמו שבצה"ל לא באים עם נשק מהבית, כך גם לא באים עם איאייטו מהבית וגם לא עם בוקן, אלא כמובן מתייעצים עם המורה. ואגב בוקן, גם רכישת בוקן טוב היא לא דבר טריוויאלי אבל זה דיון אחר. אני לא חושב שהדרך הנכונה היא להתחיל להתאמן עם בוקן, אני יודע שבחלק מהשיטות כך נהוג, אך לא בכולם, וזו לא הדרך היחידה ללמוד. לדוגמה, בשיטה שאני מתאמן בה, טקדה ריו, נוהגים להתחיל להתאמן עם איאייטו מהשיעור הראשון, זה לא אומר ששולפים בשיעור הראשון, אבל כך מתרגלים לתחושה של החרב מההתחלה. כדי למנוע אי הבנות, אני לא מביע דעה מה טוב/פחות טוב, כל מורה בוחר את דרכו. אני מציין זאת על מנת להראות שיש יותר מדרך אחת. מייק

חרב או בוקן

אכן אתה צודק הדעות שונות ולכל אחד הראיה שלו מבחינתי יש כמה סיבות להשתמש בבוקן הראשונה היא פשוט ענין כספי - בדרך כל בתחילת הדרך שליפה ( נוקי צוקה ) והכנסת החרב ( נוטו ) הן תנועות מאד בעיתיות והסיכוי לפצוע ואפילו לשבור את הסיה הוא גדול הסיבה השניה היא אישית יותר , אני לא רואה בבוקן כלי עזר בלבד , גם אם בוקן ניתן לעבוד , ללמוד ולהתפתח הסיבה השלישית היא עבודה בזוגות ,שלישיות ויותר - אז חייבים לעבוד עם בוקן על מנת למנוע פציעות ולמנוע שבירה של חרב האימון ( בדרך כלל לא מפלדה ) לכן לכל מצב יש את הכלי שבו משתמשים אך כמו שציינת אין מניעה שמישהו יתחיל עם חרב אימון

איקידו

New member
מסכים עם יורם ויסברוד

התשובה הנכונה לתלמיד ששואל אודות חרב היא לבדוק ראשית את הנושא מול המורה שלו (בהנחה שיש לו מורה). בדוג'ואים שונים ניתקל בגישות שונות, ובחלקם אף אפשר להשתמש בחרבות של הדוג'ו בתקופה הראשונה עד שהתלמיד רוכש לעצמו חרב. כך גם בדוג'ו שלנו. אצלנו, לומדים בננוסף ובמקביל לעבודה עם חרב ממתכת בשל הסיבות אשר אותן מנה יורם. למעשה, בשיעורים הראשונים, התלמיד משתמש במשך רוב השיעור בבוקן, ואילו עם החרב מהמתכת הוא לומד רק את הטקס ומתחיל לתרגל החזרת החרב אל הסאיה (נדן). אילו השואל היה אחד התלמידים בדוג'ו שלנו, הייתי ממליץ לו להמתין מספר חודשים לפני רכישת חרב ממתכת - אלא אם כן יש לו הזדמנות לרכוש, או שהוא אדם אמיד אשר 1200-1500 שח' אינם מהוים עבורו שיקול משמעותי. אצלנו לא מתאמנים עם בוקן וסאיה מפלסטיק אלא משתמשים בבוקן בכדי ללמוד תנועות, חיתוך, הגנה, נפילות וגלגולים עם בוקן, ועוד נושאי אימון רבים מספור, וכן כפי שיורם כתב, ולעבודה בזוגות או מול מספר תוקפים / פרטנרים. בברכה, זאב.

תגובה נוספת

שלום מייק . ראשית , לא הרגזת כלל , לכן - אין לך מה להתנצל . כל אחד בא מרקע שונה , וישנן בוודאי דעות רבות לכאן ולכאן . אני עדין לא מכיר מספיק את השיטה בה אתה מתאמן , וכנראה שאצלכם זה שונה . אני סובר שאין אמת אחת מוחלטת . אני הבעתי את דעתי . התחלתי להתאמן עם בוקן לפני מספר שנים , ובאמת לאחר מספר חודשים בהמלצת יורם ( המורה ) עברתי לחרב . חשוב שהקוראים יחשפו לכל האספקטים השונים , ויכירו את הנושא שעלה כמה פעמים בפורום בעבר . אישית אני מסכים עם יורם בהתייחסות שלו לנושא .

../images/Emo13.gif ברוך בואך אל הפורום

ובהצלחה באימונים. האם אתה עוסק גם בג'וֹדוֹ וקנדו?

למעלה