מחפש הצעה למתכון - מילוי לג'בטה :p

uriler

New member
מחפש הצעה למתכון - מילוי לג'בטה :p

היום אני עושה עם כמה חברים ערב סרט. כמיטב המסורת, התפקיד שלי הוא לדאוג לאוכל :p היום בא לי להכין פשוט ג'בטות צלויות מעט בתנור, ובפנים בשר כלשהו, רטבים, ירקות וכו' - כל אחד והשילוב שלו. הכנתי בעבר עם צ'וריסוס של גיתי והיה מעולה, אבל אני בירושלים והפריזר ריק (חזרתי מחו"ל וממילואים) - יש המלצות למשהו לפני שאני יוצא לקניות? תודה, אורי
 

סמד13

New member
טחינה , בשר טחון ,והמון בצל

לטגן המון בצל לצרף למחבת את הטחון לערבבעד ששינה את הצבע לתבל מלח פלפל וכמון למרוח טחינה על או בתוך הגפטה ולמלאות בבצל + טחון אפשר להוסיף גם פטריות או כבד סבבה לגמרי סמדי
 

uriler

New member
נשמע דומה לסלופי ג'ו שאני מאוד אוהב לעשות,

רק בגרסה מזרחית יותר :p
 

uriler

New member
תודה רבה על שני הרעיונות,

בסוף בחרתי בכיוון אחר ואני אעשה כפי הנראה פתיתים עם תערובת בשרים - פרגיות (עיקרי), רצועות אנטריקוט (לא היה שייטל :p) ולבבות עוף, עם הרבה בצל, פטרוזיליה, שום ותבלינים מתאימים :)
 

Master Stav

New member
מילוי ה../images/Emo71.gif

חוצים את הג'בטות ומרוקנים את התוכן מניחים בתוכו גבינת גאודה מתובלת ו/או בולגרית צפתית , אני הייתי ממליץ על של המאירי מצפת בין הגבינות היתי מניח בכול ג'בטה איזה 100 גרם חזה אווז מוסיף בצל חי ומלפופן חמוץ ולבסוף חתיכה של ברי .... סוגר עוטף בנייר כסף ומכניס לתנור על 180 מעלות למשך כ20 דקות ..... ברוך השווה
 

Master Stav

New member
מממממ

אוקי ..... אותו תהליך במקום הגבינה קונים "גבינה" אנלוגית כלורמ דמוי אמנטל ומקבלים כמו "ציזבורגר" של מקדונלד
 

uriler

New member
תודה רבה על כל ההצעות - "גזרתי ושמרתי"

בסוף הלכתי על הרעיון השני - תבשיל פתיתים עם הרבה מאוד בשר בפנים (1.1 קילו פרגיות, 300 ג' אנטריקוט, 250 ג' לבבות עוף (אחרי ניקוי) + 50 ג' שומן כבש בשביל הטעם). הבשרים נחתכו לרצועות (שומן הכבש לקוביות קטנות, שיימס כמו שצריך). כ 800 ג' פתיתים אפויים (חבילה וחצי, לפי העין) טוגנו והושחמו קלות במחבת. 4 כוסות מים הורתחו פעם ראשונה (שההרתחה הבאה תהיה מהירה). שני בצלים גדולים הוזהבו בסיר, ולאחר מכן אליהם הוספו הבשרים + תבלינים (לא זוכר בדיוק מה שמתי, אבל הסגנון היה של מעורב ירושלמי). אחרי שהבשרים שינו צבע, הוספתי אליהם את הפתיתים, ערבבתי טוב ונתתי לכל להתבשל כ 3 דק' ביחד לספיגת הטעמים. לאחר מכן הוספתי: 1. צרור פטרוזיליה גדול קצוץ גס. 2. 4 שיני שום גדולות פרוסות לגפרורים. 3. שני פלפלים ירוקים חריפים (ללא הגרעינים) קצוצים לטבעות. 4. מים רותחים כמעט עד לכיסוי. הבאתי הכל לרתיחה, הורדתי את האש ונתתי להכל להתבשל (ערבוב מדי פעם) בכיסוי חלקי כ 15 דק', עד שרוב המים התאדו. הגז כובה, הסיר כוסה, והמתנו כחצי שעה לפני האוכל (מדי פעם בחישה לפיזור הרוטב). יצא מעדן - טעם בשרי איכותי, פתיתים רכים ומענגים, והפתעות עם כל ביס
 

uriler

New member
לצערי הכנתי את זה בכל כך לחץ זמן, שלא היה לי

זמן לצלם... ואחרי זה זה פשוט חוסל מהר מדי :p
 
למעלה