מחפש המלצה למצברים פריקה עמוקה ליאכטה

חץ7

New member
מחפש המלצה למצברים פריקה עמוקה ליאכטה

מאיכות טובה 120 אמפר שעה שיחזיקו לפחות 5 שנים- האם יש המלצות ?תודה

Alex33

New member
תלוי איפה אתה מחפש אותם..../images/Emo13.gif

"בעולם הגדול" ישנן מספר פירמות ידועות ומקובלות למצברי deep cycle איכותיים בעלי חומצה נוזלית , רובם המוחלט אינם מיובאים לארץ. מצברים תוצרת Rolls, Surette , Trojan המוכרים בחו"ל, בעיקר בארה"ב גם כמצברים לסירות. מאידך, הייצור המקומי אינו מייצר מצברים deep cycle איכותיים , גם אם הם מתהדרים בשמות של haevy duty וכו'. בזמנו מצאתי בארץ את הדגם הפופולרי Trojan 105 שיובא על ידי אחת החברות המצברים הגדולות, מצבר פריקה עמוקה של 6 וולט 220 אמפ מהם רכשתי שניים כדי להגיע ל 12וולט. הם החזיקו ( בתחזוקה נכונה) אצלי 5 שנים ועוד..לא יודע עוד כמה שנים אצל מי שקנה ממני את הסירה.הם בהחלט בנויים להחזיק בשימוש נכון 4-8 שנים. תנסה לחפש מצברים לשימוש עגלות גולף, זה הסוג והשימוש הנפוץ בהם בארץ. (אל תתפשר על מצבר שלא רשום עליו deep cycle ) ועם הם בני 6 וולט, צרף שניים ביחד. לרוב אגב הם קצת כבדים יותר ממצברי מכונית באותו אמפרז' באשר הלוחות הפנימיים עבים וכבדים יותר וגם האריזה והמכלולים האחרים בנויים לעמידות גם כנגד זעזועים. מצבר פריקה עמוקה אמיתי יבוא עם מסמך( או רשום עליו) כמה מחזורי פריקה טעינה ובאיזה תנאים. מצבר טוב ישרוד כ 500-600 מחזורים , ויותר. אל תתרשם ממצברים כאלה לשימוש מרכזיות טלפונים וכו' עליהן נאמר שהן מחזיקות 10 שנים ויותר, שם מדובר על פריקה של לא יותר מ 5% בעוד שבשימושים שלנו הפריקה עשוייה להגיע ל 50 % . בהעדר מצברי פריקה עמוקה בעלי חומצה נוזלית, תלך על מצברי AGM ( לא GEL ) שבצד האחד הן נטענות בערך באותם תנאים ( מתח וזרם) כמו מצבר חומצה, מצד שני בעלי יכולת ספיגה והוצאה של כמות זרם גדולה ללא נזק ומצש שלישי הם פחות רגישים למשטר טעינה לא מדוויק מאשר מצברי Gel . מצברי AGM מיובאים כמובן, יש גם בארץ, כולל בחנויות שייט.

חץ7

New member
מצברי AGM

חן חן עבור האינפורמציה במפרטים של מצברי AGM מופיע טמפרטורת עבודה של 35 מעלות צלציוס? בסירה בתקופת הקיץ הטמ' גבוהות הרבה מכך מה קורה למצבר בתנ"ס מסוג זה?

Alex33

New member
השתמשתי שנים רבות במצברי AGM בסירה..

בחופי הארץ בקייצים רבים..ולא הייתה שום בעייה עקב חום. במספר אתרי יצרנים שבדקתי, כולל אלה שבמצברים שלהם השתמשתי ( אחד אמריקאי, שני אירופאי) לא צויינה מגבלה זו של 35 מעלות כמידת חום שאסור לעבור אותה..או בכלל. אולי אלה מצברים מיוחדים לשימוש איחודי כלשהו..?? לסיכום..אישית לא הייתי מייחס לזה חשיבות כלל, לא ברמה של 35 מעלות..

elhyam

New member
המלצה למצברים

אני חושב להחליף את המצברים בסירה שלי גם ומנסיון ממליץ כצעד ראשון, לבדוק את גודל המקום שיש לך עבור המצבר. לפעמים זה נתון שמחייב אותך לבחור בחברה שמיוצרת מצבר בממדים שמתאימים לסירה שלך, אני לא אוהב את המצברים של ה6V ביגלל שתי סיבות: אחת המצברים בעלי ממדים פיסיים גדולים וצריך לעשות קומבינות בשביל למצוא להם מקום וסיבה שנייה זה שבד"כ משתמשים בשני מצברים גדולים שמחוברים בטור ואז אם מצבר אחד שווק חיים אתה תקועה עם מתח של 6V שלא נותן שום דבר. אני חושב לקנות את המצברים באחת ההפלגות לחול מנסיון זה הכי משתלם אפשר לבדוק ורצוי באנטרנט לפני, כך שאם אין במלאי אתה יכול להזמין דרך המייל לפני. זה מה שאני חושב לעשות. אני מחזיק בסירה הצברים תוצרת חוץ (לא בטוח שאני יכול לכתוב את השם כאן) אם תרצה תקבל במסר. בארץ עד כמה שידוע לי הסחורה לא משהוא בלי לפגוע באף אחד.

../images/Emo214.gifכמה וכמה דברים השתנו בארץ...

כמה וכמה דברים השתנו בארץ בשנה-שנתיים האחרונות, כדאי להתעדכן...

חשבתי שאתה כבר יודע... ../images/Emo3.gif

ותרשה לי להשתפך: אני חושב שהחידוש הגדול בשנה-שנתיים האחרונות, הוא שסוף-סוף שייט בישראל יכול להיכנס לאתר אינטרנט לציוד שייט בשפה בעברית, לראות, לדוגמא, אילו מצברים מוצעים, מה המחיר האמיתי שלהם, מה הספסיפיקציות הטכניות שלהם (כולל גודל פיזי - להתאמה למיקום הקיים בסירה), וכל זאת ממקום מושבו שליד המחשב וללא כיתות רגליים. והחידוש הגדול באמת, הוא שאפשר לקבל מידע זה גם על חבלים, מנועים, כננות, תאורת ניווט, ביגוד... והכל משופע במידע טכני שימושי. ממש כמו Westmarine בישראל. אני חושב שזו מהפיכה. אולי לא כמו כניסת Northsails לישראל, אבל בכל זאת מהפיכה.

Alex33

New member
חשבתי שפשוט תספר מידע על..מצברים??../images/Emo3.gif

..אפשר לתת מידע טכני ( איזה סוג מצברים, איזה פירמות, איזה נתונים טכנים ) ממה שידוע לך שנדיש בארץ ,בלא לעשות פירסומת לחנות..זו או אחרת.מי שיתעניין בקטע המסחרי, יקבל תשובות במסרים...
..שהרי להבדיל ממוצר רגיל אחר שאפשר להשיג דרך קטלוגים כפי שציינת , אם מקומית ואם ברשת שיווק בינלאומית,סוג המוצר ,משקלו והמיסוי עושה את זה בעצם לדבר בלתי נגיש או בלתי כדאי להזמין אישית מצברים מחו"ל, בסיגנון e-bay או west marine . אז...מה אני יכול לקנות בארץ , בתחום מצברים כמובן..?

המידע נגיש ../images/Emo179.gif

כפי שציינתי, המידע נגיש, וכדאי להיות מודע לכך. זה כאן, ובארץ.

Alex33

New member
...לא , בצורה זו המידע לא נגיש כאן..

..עד ששייטים וקוראים חולקים אותו כאן זה עם זה,גם ללא שום פרסום ותמורה מסחרית ישירה, למי מהם ישי לו עניין מסחרי בתחום.. והנסיון כאן מוכיח לעניות דעתי , שאלה שתורמים כאן מהידע והנסיון שלהם גם ללא ניצול הבימה לפירסום ,זוכים בהמשך, גם אם בצורה עקיפה ולא פומבית,בהערכת הקוראים גם במישור המסחרי שלהם... לעניות דעתי..
.

החבר "חץ7" ביקש המלצה...

החבר "חץ7" ביקש המלצה על מצבר, ולא מצאתי לנכון לנקוב בהזדמנות זו בשם המותג של המצבר (אך אני שומר לעצמי את הזכות לנקוב בשמות של יצרני מוצרים אחרים בעתיד...), מאחר ויש לי בו אינטרס מסחרי. אגב, האינטרס הזה הוא ממש זעום... לא תענוג גדול למכור את הקופסאות הכבדות האלה מלאות העופרת...
, אבל בכל זאת, צריכים אותן... , ומסיבה זו, אנחנו משתדלים לספק מצברים (בדרך-כלל כשאני נפגש בהם אני פולט את המשפט: "לא יודע למה עושים אותם כל-כך כבדים"), רק ללקוחות מתחום השייט, למרות שיש ביקוש רב מכלל הציבור. מאחר והייתה כאן התעניינות למידע שמסרתי במסרים, הסבתי את תשומת לב המתעניינים, כי כיום, בניגוד לעבר הלא רחוק, ניתן כבר למצוא מידע רב על ציוד ארץ, כולל על מוצרים כמו מצברים איכותיים, באמצעות חיפוש קל ופשוט באינטרנט.

למעלה