מחפש דיאטנית - בעקבות ניסיון גרוע של חבר

yaloner

New member
מחפש דיאטנית - בעקבות ניסיון גרוע של חבר

אתחיל בסיפור שקרה לחבר לפני מספר חודשים: הוא החליט שהגיע זמן ללכת לדיאטנית, קבע תור, הגיע והופתע מאוד. לרעה ! הוא אמר שהיא בקושי שאלה אותו שאלות (אפילו לא על אורח החיים שלו) ובסוף שלפה לו מהמגירה תפריטקבוע שהיה לה מצולם בהמון עותקים במגירה. הוא הסתכל עליו ושאל אותה לגבי משהו (נראה לי שזה היה לחם) אם זה לא יותר מידי, אז היא ענתה לו "יכול להיות, אם אתה מרגיש שזה יותר מידי תאכל פחות" (!!!). אם היינו מרגישים מה יותר מידי, לא היינו צריכים דיאטנית לדעתי... בכל אופן, אני רוצה לקבוע פגישה עם דיאטנית של קופ"ח (כללית) כי אין לי אפשרות כלכלית כרגע לשלם בפרטי, אבל ממש לא רוצה שתהיה לי חוויה דומה. אני מאוד נייד, כך שאשמח לקבל המלצות על דיאטניות מומלצות בכל מקום בירושלים/בית שמש/רחובות/ראשון או ביניהן או קרוב אליהן. תודה רבה (וכנראה שאבקר בפורום הזה יותר בקרוב...)

dor and more

New member
קודם כל ברוך הבא ../images/Emo140.gif

תראה אני יכוטלה להגיד לך שהנסיון שלי עם דיאטניות קופ"ח לא שונה מאשר זה של החבר שלך, יש לה 300 מחכים בתור- 299 מתוכם- הם פעם ראשונה אצלה , לא יודעת למה- או בגלל האיכות שלה הם לא באים יותר, או בגלל שהיא יודעת שהם לא יבואו יותר זאת האיכות שלה, בקיצור כמו החבר שלך- היא נתנה לי תפריט ושלום על ישראל, זה לא עזר לי. הלכתי לפרטית יחסית די זולה ואני מאד מרוצה . אבל מצד שני- הפורום מאד עזר לי גם בתקופות של הדיאטנית המעפנה, אז אולי כדאי שתיקח ממנה תפריט אל תוותר ותשאל שאלות , ותצטרף אלינו כאן בתור תמיכה. כי תכלס התפריט הוא סטנדרטי מאד - של כולם אותו דבר, החכמה זה לא לעמוד בו . כמה בערך אתה צריך להוריד?

yaloner

New member
קצת חבל לי לבזבז זמן אם כך...

...על דיאטנית לא מקצועית ולגבי כמה. לא יודע ממש. אני 1.83מ' ושוקל 107. בטח לפחות 20 ק"ג.

dor and more

New member
לגבי כמה קח מחשבון לBMI

לגבי שלא שווה ודאי שלא שווה, הן מקצועיות אבל שחוקות, אם אתה לקוח את התפריט ברצינות לא משנה הדיאטנית , שלי אבל הביאה אתי למקות של לקחת את התפריט ברצינות. אני לא יודעת לייעץ לך, כדאי ללכת לדיאטנית, תנסה אולי תיפול על אחת מוצלחת?

אור אלה

New member
בסך הכל כל הדיאטות הם אותו הדבר.

כולם מבוססות על לחם קל 2 פרוסות, לחם רגיל 1 פרוסה. מוצרי חלב עד 5% שומן גבינות,וחלב 1% . ירקות לא עמילניים בלי הגבלה. דגנים , אורז , תפא, פסטה עד כוס לארוחה. שמם 2 כפיות ליום בערך. לא מטוגן. לא סוכר. 3 פירות ליום. לחולי סכרת 1 פרי ליום. לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום. לעשות ספורט 3 פעמים בשבוע לפחות 3/4 שעה. זוהי כל התורה על רגל אחת.

אור אלה

New member
שכחתי , המלצה לאכול 2-3 בשבוע

דגים. לא להרבות באכילת בשר אדום.

dor and more

New member
זה לא הדבר היחיד ששכחת,

ואם הייתי מנהלת הייתי מוחקת את ההודעה הזאת, כי אנחנו לא מפרסים תפריטים ע"ג הפורום.

אור אלה

New member
דור בלבד, כי אן פה מור, וגם לא יותר מדלת.

אז ככה זה הולך. מה שכתבתי זה לא תפריט, מה שכתבתי זה לא מתכון. מה שכתבתי זה פשוט מה רצוי לאכול, לא כתבתי כמויות, לא אופן ההכנה, אז למה למחוק ?. והנה לך למה את לא מנהלת, הידע שלך הוא זעום. במה שכן יש לך ידע זה בלחרחר ריב ומדון.

dor and more

New member
וואו איזה הודעה מלאת שמחה ואושר,

אני רואה שטוב לך בחיים, טיפוס בכלל לא ממורמר איזה רמה נמוכה בחיי.. "רק דור כי אין פה מור" עלוב.

רון ו

New member
הסתייגות

מסגנון ההתבטאות וגם מההמלצות מה שכתבת, כן כלל כמויות וחסר גם במרכיבים ובמיוחד הוא לא מתאים לכולם. לפחות היית מציינת זאת בהסתייגות - שהתפריט הזה חלקי ולא מתאים לכלל לדעתי אפילו כדאי לשתף בתפריטים כדי שנוכל לקבל משוב על חוסרים אפשריים חשוב להעיר בהסתייגות שזו אינה דעה מלומדה. אגב פעילות מומלץ לעשות כל יום ובעיקר הליכה. בהליכה ניתן להגיע להוצאה קלורית של מאות ואלפי קלוריות גם בכושר ירוד וסכוי קלוש לפציעה. מטלות להיום: לקנות כמה בקבוקי
ולחפש
ים חיים

stkachov

New member
גם במקרה שלי

הנסיון עם הדיאטנית היה זהה. כלל ידוע אומר שאתה מקבל מה שאתה משלם עבורו

דיאטניות זה כמו

כל דבר, יש כאלה שהן יותר טובות ויש כאלה שפחות, צריך לעבור בין כמה עד שאתה מוצא את זאת שטובה לך..

למעלה