מתכון: חלת לחמניות
מתכון: חלת לחמניות רכיבים: לבצק: 1/2 קילו קמח 1 כף שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1/2 כף מלח 1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה 3 כפות שמן קנולה 1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות) לציפוי: ביצה להברשה סומסום + מעט סוכר לפיזור פרג + מעט סוכר לפיזור גרעיני חמנייה גרעיני דלעת זרעי פשתן אופן הכנה: לערבב את חומרי הבצק וללוש מס' דקות לבצק אחיד וגמיש. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כ 40 דקות במקום חמים (הבצק אמור להכפיל את נפחו). ללוש מעט את הבצק על משטח משומן, לחלק ל 9 כדורים. (אם רוצים, ניתן בשלב של לישת הכדורים לערבב כל כדור עם מעט גרעיני חמניות / גרעיני דלעת / זרעי פשתן / עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים ונקצצו וכו…). לצפות תבנית קפיצית "26 בנייר אפייה (עיגול לתחתית + פס לדופן). לסדר 8 כדורים בהיקף התבנית. את הכדור התשיעי לחלק ל 3 כדורים שווים ולסדר במרכז התבנית. למרוח בביצה ולפזר מעל לכל כדור את הציפוי המתאים לו. לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 40 דקות במקום חמים. האפיה כ 30 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב. לצנן על רשת. הערות: המתכון מאוד דומה למתכון של הבייגלה הירושלמי… רק שהוא יותר שומני (בשל העבודה עם שמן לאחר ההתפחה הראשונה) וגם האפייה בתוך תבנית המגבילה את התפשטות הבצק לצדדים… גורמת לקבלת לחמניות גבוהות ואווריריות… המרקם די מזכיר חלה מתוקה אבל ללא המתיקות. מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2