מחפש את המתכון של חלת הלורד

amashta

New member
מחפש את המתכון של חלת הלורד

ניסיתי לפי חיפוש ולא מצאתי
 

גליגל

New member
מתכון: חלת לחמניות

מתכון: חלת לחמניות רכיבים: לבצק: 1/2 קילו קמח 1 כף שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1/2 כף מלח 1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה 3 כפות שמן קנולה 1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות) לציפוי: ביצה להברשה סומסום + מעט סוכר לפיזור פרג + מעט סוכר לפיזור גרעיני חמנייה גרעיני דלעת זרעי פשתן אופן הכנה: לערבב את חומרי הבצק וללוש מס' דקות לבצק אחיד וגמיש. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כ 40 דקות במקום חמים (הבצק אמור להכפיל את נפחו). ללוש מעט את הבצק על משטח משומן, לחלק ל 9 כדורים. (אם רוצים, ניתן בשלב של לישת הכדורים לערבב כל כדור עם מעט גרעיני חמניות / גרעיני דלעת / זרעי פשתן / עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים ונקצצו וכו…). לצפות תבנית קפיצית "26 בנייר אפייה (עיגול לתחתית + פס לדופן). לסדר 8 כדורים בהיקף התבנית. את הכדור התשיעי לחלק ל 3 כדורים שווים ולסדר במרכז התבנית. למרוח בביצה ולפזר מעל לכל כדור את הציפוי המתאים לו. לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 40 דקות במקום חמים. האפיה כ 30 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב. לצנן על רשת. הערות: המתכון מאוד דומה למתכון של הבייגלה הירושלמי… רק שהוא יותר שומני (בשל העבודה עם שמן לאחר ההתפחה הראשונה) וגם האפייה בתוך תבנית המגבילה את התפשטות הבצק לצדדים… גורמת לקבלת לחמניות גבוהות ואווריריות… המרקם די מזכיר חלה מתוקה אבל ללא המתיקות. מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

גליגל

New member
מתכון: חלות מתוקות אישיות

מתכון: חלות מתוקות אישיות רכיבים: להכנת 6 חלות אישיות: לבצק: 1/2 ק"ג קמח לבן (רגיל) 1 כף (שטוחה) שמרים יבשים (או 1/3 שקית "שמרית") 1/4 כוס סוכר 2 חלמוני ביצה 25 גרם מרגרינה מומסת 1/2 כף חומץ 1 כוסות מים פושרים (+-) 1/2 כף מלח 1/2 כוס צימוקים כהים (בגודל בינוני) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף 1 כפית סוכר מעט מים שומשום לפיזור אופן הכנה: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים בעזרת מטרפה את החלמונים, המרגרינה, החומץ והמים . מוסיפים את הנוזלים לקערת היבשים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משמנים ומכסים במגבת לחה. משהים לתפיחה עד להכפלת הנפח. משרים את הצימוקים במים לכ 15 דקות. לשים את הבצק מס' דקות (על משטח משומן). משטחים את הבצק ומפזרים מעליו את המלח והצימוקים. מגלגלים ולשים מעט. משמנים ומכסים שוב במגבת לחה עד להכפלת הנפח בשנית. מחלקים את הבצק ל 6 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך וצר ומגלגלים סביב אחד הקצוות לצורת שבלול. מניחים בתבנית משומנת (או על נייר אפייה) ומתפיחים במשך 30 דקות. מורחים את הלחמניות בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים והסוכר. מפזרים מעל שומשום. מחממים תנור (בערך 10 דקות) לחום בינוני (180 מ.צ.) ואופים כ 15-20 דקות (אפשר בטורבו 2 קומות) (יש לשים לב שהחלות לא ישרפו). הערות: מבוסס על מתכון של שמרית. מומלץ להכין כמות כפולה. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה