מחפשת

ady18

Well-known member
מחפשת

אני מחפשת מתכונים לדוחן ולשעועית מאש מה עושים תודה מראש
 
אדי:

מאש ניתן לבשל עם אורז כמו מג'דרה,או להכין עם בורגול או פשוט :לטגן בצל קצוץ להוסיף את המאש המושרה לילה,להוסיף עלי דפנה ,מלח,פלפל כמון,פרוסות של גזר,מים לכיסוי.לבשל על אש קטנה,עד לריכוך. ניתן להגיש על קוסקוס או אורז או על דוחן שמבושל כמו אורז. דוחן מבשלים כמו אורז.ניתן לאוכלו בתור תוספת חמה או להכין ממנו סלט:להוסיף פלפלים קצוצים,מלפופן חתמוץ קצוץ,בצל סגול פרוסות,זיתים מגולענים.לימון הרבה,מלח,שמן זית.לערבב להשהות לספית טעמים ולאכול
 

limim

New member
מתכון: אורז עם דוחן, טפיוקה ועוד

לא ניסיתי, אבל בהזדמנות אני רוצה לקנות דוחן ולנסות. - אני חושבת שלא קיים במאמרים - מתכון: אורז עם דוחן, טפיוקה ועוד רכיבים: ל-6 מנות: 1 בצל יבש בינוני חתוך לקוביות שמן זית 1 כוס אורז פרסי 1/2 כוס דוחן 1/2 כוס גרגרי טפיוקה 1/2 כוס משמשים מיובשים (רצוי אורגניים) חתוכים לרצועות 1/3 כוס גרעיני דלעת 1/4 כוס אגוזי ברזיל מלח ופלפל שחור גרוס 4 כוסות מים רותחים אופן הכנה: + מטגנים בצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים אורז ומטגנים במשך דקה. מוסיפים דוחן וטפיוקה, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים משמשים, גרעיני דלעת, אגוזי ברזיל, מלח ופלפל ומטגנים דקה. + מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה מאוד עם מכסה סגור במשך כ-10 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 20-10 דקות. מערבבים ומגישים. גיוון: במקום אורז רגיל, משתמשים באורז מלא, מושרה ללילה הערות: מקור המתכון: יעל גרטי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: לחם דוחן

- לא קיים במאמרים - מתכון: לחם דוחן רכיבים: גביע יוגורט או לבן 30-100 גרם חמאה או חצי כוס שמן כף דבש חבילה שמרים יבשים או 5 כפות מחוקות חצי כוס מים פושרים 2 ביצים 2 כוסות דוחן טחון דק חצי כוס קמח סויה אופן הכנה: את היוגורט והחמאה (או התחליפים)לחמם בסיר קטן (עד להמסת החמאה אם משתמשים בחמאה) להוריד מהלהבה, ללהמיס את השמרים והדבש המים הפושרים,ולהוסיף לתערובת היוגורט והחמאה, (או התחליפים) לטרוף לתוך התערובת את הביצים,להוסיף את הקמחים ולטרוף היטב. לצקת את התערובת לתבניות אינגליש קייק משומנות ולהתפיח כ 45 דקות. להכניס לתנור חם 180 מעלות למשך 40-45 דקות לצנן לפני הגשה. הערות: מקור המתכון: אתר Cookshare-אדם הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: אורז, תמרים ומאש

- לא קיים במאמרים - מתכון: אורז, תמרים ומאש רכיבים: 2 כוסות אורז פרסי שטוף ומנוקה 4 כוסות מים 3/4 כוס מאש (סוג של קטניה מושרית למשך לילה) חצי כוס תמרים מגולענים קצוצים חצי כפית הל טחון חצי כפית כמון חצי כפית קינמון 1 כף מלח 1 בצל בינוני קצוץ דק חצי כוס שמןזית אופן הכנה: שוטפים את האורז במים חמים או לחילופין משרים אותו ארבע שעות בקערת מים, מסננים. מבשלים את האורז במים עד לדרגת חצי בישול ומסננים ושוטפים במים קרים. מטגנים בצל ומוסיפים את התבלינים: הל, כמון וקינמון. מערבבים עם האורז והמאש ומבשלים בסיר מכוסה היטב על להבה נמוכה. הערות: מקור המתכון: אודטה דנין הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: קציצות מאש

מתכון: קציצות מאש רכיבים: 1 כוס שעועית מש 1 בצל גדול 2 ביצים 1/4 כוס פרורי לחם צרור עלי כוסברה (לא חובה) 1/2 כפית אבקת כוסברה 2 כפות רוטב סויה 1/2 כפית מלח, פלפל לפי הטעם אופן הכנה: משרים כוס מש במים למשך שעתיים בערך. מבשלים עם מספיק מים (ללא מלח) עד שיתרכך (כ 25 דקות). חותכים את הבצל ומאדים במחבת, ללא שמן, עד שיהפוך לשקוף (מכבים את האש לפני שיזהיב). מרסקים בפוד-פרוססור את הבצל והמש ביחד עם שניים-שלושה גבעולי כוסברה, מוסיפים את רוטב הסויה ושאר התבלינים, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים פנימה את פרורי הלחם - אפשר להוסיף עוד, אם התערובת נוזלית מידי. יוצרים קציצות גדולות, ומטגנים במחבת עד להשחמה. הערות: מקור המתכון: פורום אוכל-סלע הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: תבשיל שעועית מאש מונבטת

מתכון: תבשיל שעועית מאש מונבטת (+הוראות הנבטה) רכיבים: 2 כוסות מאש מונבט 1 בצל גדול קצוץ 3 גזרים מגוררים בפומפיה גסה 3 קישואים קלופים חתוכים לחתיכות קטנות 4 כפות רוטב סויה 5 כוסות ציר מרק או 1 כף אבקת מרק, בטעם עוף או ירקות 2 כפות שמן 1 כף פפריקה מתוקה מלח ופלפל לפי הטעם *הערה: אפשר להוסיף עוד ירקות שאוהבים כמו ברוקולי, כרובית, סלרי, תפו"א, דלעת, בטטה וכו'. אופן הכנה: להקפיץ את הבצל בסיר טפלון רחב, וכשהוא מזהיב להוסיף את רוטב הסויה ולהמשיך להקפיץ. להוסיף את הגזר והקישואים, ולערבב היטב כמה דקות. להוסיף את שתי כוסות המאש ו-5 כוסות ציר מרק או מים רותחים. לערבב, לתבל באבקת מרק (אם השתמשת במים) ופפריקה. כשמתחיל לבעבע להנמיך את האש לחום הכי נמוך, לכסות ולבשל עד שהשעועית רכה לטעמכם. הערות: הוראות הנבטה לדגנית/קטניות בכלל: שמים חופן דגנים/קטניות בכלי פלסטיק. שוטפים ע"י מילוי וריקון מים מספר פעמים. משרים ללילה. בבוקר שוטפים שוב ומרוקנים את המים. מכסים במגבת ומחכים: עדשים כתומים: 12 שעות מינימום. עדשים ירוקים: 24 שעות מינימום. שעועית מאש: 24-48 שעות. שעועית אזוקי: 48-36 שעות. ועכשיו למתכון: אפשר לטפטף קצת מים פעם-פעמיים ביום כשמוכן (נבט באורך סנטימטר עד חמישה) - למקרר שם הם יישמרו כשבועיים. מקור המתכון: אתר לול-שירולה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
../images/Emo91.gifמתכון: מג'דרה מאורז מלא ומאש

מתכון: מג'דרה מאורז מלא ומאש רכיבים: 1 כוס מש (להשיג בחנויות התבלינים ובבתי הטבע) 1 כוס אורז (רצוי מלא) 2 כוסות מים 1/2 בצל גדול 2 כפות שמן 1/2 כפית כמון מלח, פלפל המלצה: מעט קינמון אופן הכנה: משרים את המש במים רותחים למשך 1/4 שעה. מאדים את הבצל בשמן עד להזהבתו מוסיפים את המש ומאדים עוד 5 דקות מוסיפים אורז מלא שטוף, מים ותבלינים מבשלים בסיר מכוסה עד שהאורז נראה מוכן. מומלץ להגיש בצירוף סלט ירקות גדול. הערות: להכנת מג`דרה מעדשים, יש להחליף את המש בעדשים ירוקים. אפשר גם עם כוסמת במקום האורז. מקור המתכון: שומרי משקל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
../images/Emo91.gifמתכון: מרק מאש ושורשים

מתכון: מרק מאש ושורשים רכיבים: 1 בצל גדול מעט שמן לטיגון 2 קולורבי, קלופים וקצוצים 1 לפת, קלופה וקצוצה 1 שורש סלרי, קלוף וקצוץ 2 בטטות, קלופות וקצוצות 3 גזרים, קלופים וקצוצים 2 תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים 2 כוסות מאש 8-6 כוסות מרק צח 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כף חוויאג' מלח ופלפל שחור, טחון טרי 1 כוס פטרוזיליה קצוצה שמן זית, להגשה אופן הכנה: * בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב. מוסיפים את כל שאר החומרים, פרט לפטרוזיליה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה או עד שהכל רך. * מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד עשר דקות. מזלפים בכל קערה מעט שמן זית ומגישים חם. הערות: במרק הזה מותר לא להתעקש על מבחר הירקות המופיעים במתכון, אפשר לגוון ולהוסיף ירקות שורש אחרים. לא פעם אני פשוט שמה כל מה שיש במקרר. המאש - קיטנית ירוקה, קטנה ועגולה עם טעם מעט מריר ואיכויות תזונתיות רבות. אפשר להחליף אותה בעדשים או אפונה מרק מ-ד-ה-י-ם! מקור המתכון: על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: מרק מאש וסלק

מתכון: מרק מאש וסלק רכיבים: 1 גרון הודו חתוך 1 כוס מאש (או עדשים ירוקים) – מושרים ללילה 3 קישואים – חתוכים לקוביות גדולות 2 גזרים – חתוכים לקוביות 1 בצל קצוץ 2 סלקים חתוכים 1 חבילה עלי סלק או עלי מנגולד – חתוכים לרצועות 1 כפית כורכום 1 כפית פפריקה מתוקה ½ כפית אבקת קארי 1 כפית זרעי כמון כתושים 1 כפית זרעי כוסברה כתושים *גיוונים: 1/4 כוס אמרנט או אפשר להחליף בקינואה אופן הכנה: בסיר ביינוני מרתיחים גרונות הודו במים – להשאיר מקום לירקות. מנקים את הקצף. מווסיפים סלק, בצל, מאש ותבלינים ומבשלים שעה על להבה נמוכה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למרק, מערבבים ומבשלים שעה נוספת. הערות: מקור המתכון: פורום מתכונים-shmantz הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: חלאביבי (חמין פרסי)

מתכון: חלאביבי (חמין פרסי) רכיבים: כוס וחצי שעועית אדומה כוס עדשים כוס מאש 1/2 1 כוסות אורז 4 לפת 2 בצלים 2 שיני שום כוס שמן מלח ופלפל לפי הטעם כף גדושה אבקת מרק עוף ליטר וחצי מים אופן הכנה: להשרות במים במשך הלילה את הקטניות. לבשל את השעועית במים עד שתתרכך מעט (אפשר בסיר לחץ). לאחר שהשעועית התרככה מעט, יש להעבירה לסיר גדול, להוסיף לה את המים, העדשים והמאש ולבשלם יחד. בינתיים יש לקצוץ את הלפת והבצל ולהוסיפם לסיר יחד עם התבלינים. לאחר הרתיחה להוסיף את האורז ולבשל עוד כ-10 דקות. לבשל או לאפות את החמין כל הלילה. ניתן להוסיף בשר עו עוף לתבשיל. הערות: מקור המתכון: לבית- מגזין הבית של הראל חברה לביטוח הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: סלט עדשים ומלפפונים

מתכון: סלט עדשים ומלפפונים רכיבים: 1 כוס עדשים מכל סוג האהוב עליכם (המתכון המקורי הוא עם עדשי מונג, אבל אפשר גם עם מאש או עדשים ירוקות רגילות) 1 כפית של ג'ינג'ר טרי מגורר דק 1 כפית מלח 1 לימון טרי סחוט למיץ 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק עלי כוסברה קצוצים בכמות לפי טעמכם רבע כפית פלפל שחור 2 מלפפונים חתוכים לקוביות אופן הכנה: מבשלים את העדשים בהרבה מים עד ריכוך, מניחים במסננת לניקוז כל הנוזלים מניחים את העדשים המבושלות בקערה, מוסיפים את כל החומרים, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים משהים לרבע שעה לספיגת כל הטעמים, ומגישים. הערות: מקור המתכון: מתכונים.נט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה