מחפשת רעיונות...

אורora

New member
מחפשת רעיונות...

לאיך לעזור לה. וזה הסיפור. אתמול בטלפון שאלתי את הילדונת מה אמרו לה בגן על התיספורת ובתגובה היא פרצה בבכי. בקצרה: אמר מי שאמר שהתספורת לא יפה. אני לא יודעת אם מדובר בילד אחד או ברבים. אני לא יודעת אם אמרו לה רק שזה לא יפה או שלעגו לה ממש. ניראה לי שלא מדובר בחברים....אבל אני לא בטוחה ב 100% היא מסרבת בתוקף להגיד. כשאני לוחצת היא בעצם משנה את דעתה שזה בכלל לא קרה. בבוקר היא לא רצתה ללכת לגן, בכתה ורצתה רק שיער ארוך. דיברתי עם הגננת, והיא אמרה שהיא אכן מאוד בכתה אתמול וסרבה להגיד לה מדוע. את התקרית/תקריות הגננת לא ראתה. אמרתי לה את כל הדברים הנדושים : שהם לא מבינים , שהיא ניראת נהדר, שזה סתם רוע, שמקנאים בה. ניסיתי לתת לה תשובות עבורם. זה לא כל כך עבד. היא גם קיבלה תגובות חיוביות. ולא מעט. ותאמינו לי ( תראו בקרוב) שהיא ניראת כמו מליון דולר. רעמת התלתלים על הראש שלה פשוט מדהימה. אז קודם כל: 1. שתראו אותה תתפעלו כיאות, ותדרכו את הילדים ( הגדולים יותר) להתפעל גם כן
2. רעיונות איך לעזור לה להתמודד עם הנשמות הטובות בני ה 4-5

נוRית

New member
אפשר להצטרף לסו"ש???

אני מתה לראות אותה!!! בטוחה שהתאורים שלך הם אובייקטיבים למרות שאת סובייקטיבית
זה פשוט לא יכול להיות לא יפה עם ילדה יפהפיה שכמותה. לגבי עצות - אולי בכל זאת לאסוף לה קצת? כדי שלא תהיה "רעמה"? אם השיער יהיה אסוף, אפילו חלקית, זה יהיה יותר דומה לאיך שהיתה מקודם, ואולי יקל עליה מעט את המעבר..? האם הגננת יכולה בכל זאת לנסות לברר (בעזרת הסיעות) מה בדיוק קרה שם אתמול? לא הייתי מנסה לדובב יותר מדי את הילדה, כי די ברור שהיתה שם איזו טראומה כלשהי. לא כיף ככה....

אורקה39

New member
1. רשמתי לפני להתפעל ../images/Emo13.gif

2. הייתי עוזבת את זה. את כבר אמרת את מה שאמרת, היא קיבלה גם מחמאות מאחרים. כל מה שנותר זה לתת להערה/הערות של היחיד או הקומץ לשקוע ולהידחק. יחד עם זאת ובלי שום קשר לדבר איתה (בנושאים אחרים שיצוצו) על כך ש"על טעם ועל ריח אין מה להתווכח". תמיד יהיו דיעות שונות אם זה על בגדים, אם זה על סרט, אם זה על אוכל. להדגיש בפניה שהכי חשוב מבחינתה זה מה היא אוהבת ולא האחרים. לכבד את טעמו של האחר גם אם הוא לא זהה לשלה.

dafnapo

New member
אם כבר דיברת איתה על זה

אני הייתי מרפה. אמרת כל מה שאפשר, עכשיו תורה להתמודד. אם היא תבוא מיוזמתה לדבר איתך על זה - אפשר להשיא לה עיצות איך לענות למלעיזים וכמובן להציע חיבוקים ומחמאות שוב. אם היא לא תבוא מיוזמתה - לא לעשות מזה ISSUE - זה יעבור.

אופירה10

New member
אני חושבת

שכרגע אין לך הרבה מה לעשות. מבחינת ילדי הגן, נו, ילדים הם עם אכזר. תמיד יש כאלה שמחפשים נקודות תורפה, שקשה להם להחמיא ומשתדלים להעליב כמה שיותר, במיוחד אם מדובר בילד שנפגע בקלות. כשהבכורה הסתפרה, היא קיבלה מחמאות, אבל סיפרה לי על ילדה אחת שאמרה לה שזה לא יפה. אמרתי לה להתעלם מההערות של אותה ילדה, שהיא כנראה דיברה מתוך קנאה ואז החמאתי לבכורה, עד כמה שהתספורת שלה מוצלחת ושאין פלא שאותה ילדה מקנאה בה. אז אצלך מדובר כנראה במספר ילדים (בנים? בנות?) אבל את יכולה להגיד לה שהם דיברו מתוך קנאה בתספורת המדהימה והמוצלחת שלה ושכדאי שתתעלם מהם (אני רואה שהשתמשת בעניין הקנאה). מעבר לזה הייתי מניחה לה. אין ברירה והיא חייבת ללמוד להיות חזקה ולהתמודד (לא רוצה להבהיל אותך, אבל בבית הספר היא תאלץ להתמודד עם ילדים הרבה יותר גדולים ממנה ועם הערות הרבה יותר מרושעות). והיא בטוח יפהפיה!! צילמת אותה? יש מצב לתמונה בקומונה?

אורora

New member
עדיין לא צילמתי...

אצלם בקרוב. לכל המאוחר בסוף השבוע של הפורום. ואשים תמונות בקומונה

catנוע

New member
אני לא חושבת שיש עוד

הרבה מה לעשות. את מה שהיה לך להגיד כבר אמרת. זו לא הפעם האחרונה שהיא תצטרך להתמודד עם הערות של ילדים אחרים, ובכל מקרה, בענייני תספורות, תסרוקות ובגדים יש גם עניין של טעם, וילדים בני 4-5 לא יודעים לסנן את מה שעובר להם בראש. היא תצטרך ללמוד איך להתמודד עם הערות. את יכולה לתמוך, לתת גב, לתת רעיונות, לחשוב איתה ביחד מה היא יכולה לענות, אבל בסופו של דבר ההתמודדות היא שלה והיא תצטרך למצוא את השיטות שלה. זה שזה מעליב - זה מעליב גם בגיל מבוגר, לא חושבת שאפשר ללמוד איך לא להעלב (רק איך להעלב פחות) מה שכן עולה לי לראש זה שאולי כן אפשר לעשות כל מיני תסרוקות (צמות קטנות, סיכות שמחזיקות חלק מהשיער מקדימה, וכדומה), אבל לא ראיתי עדיין את התספורת ולכן לא יודעת לתת רעיונות מעשיים.

אמאנחל

Member
מנהל
בנוסף למה שעשית כבר

לתת מענה לצד הרגשי של החוויה, כלומר משהו בנוסח "זה בטח מאוד פגע בך כשאמרו ככה" או "זה בטח היה לא נעים וקשה, או עצוב." ולחבק הרבה. הרבה פעמים עצות ועידוד לא מתקבלים לפני שיש תחושה של קבלה והכלה רגשית. וגם כמובן במקביל לשדר לה שאת סומכת על הכוחות הפנימיים שלה להתמודד עם הקושי. אפשר לשאול אותה מה היא הייתה רוצה שתעשי. ומצטרפת גם לשאר העצות הטובות שקיבלת.

eרון1

New member
מה עם "מיני מסיבה"?

לא כזו כמו ביומולדת, אלא משהו כמו שעושים נניח לקבלת משקפים לילדים... להזמין כמה חברים/ות ולהעביר אחה"צ בכיף, משחקים וממתקים, תחת הכותרת "מסיבת תסרוקת". אני אמנם לא בעד לעשות issue מכל עניין ברמה כזו, אבל אם זה כ"כ מפריע לה עד שבכתה בגן כל היום ולא רצתה ללכת לגן למחרת, אולי זה שווה...

ג e ש e ם

New member
אין לי רעיונות מקוריים

גם לי נראה להניח לזה, במיוחד אם זה היה משהו נקודתי. מקווה שהיום זה כבר נשכח.

lollla

New member
אולי אפשר לחפש ספר בנושא. במקרים רבים ילדים

נפתחים יותר בקלות כשמדברים על חוויה דרך מישהו אחר. לא חייב להיות דווקא בעניני שיער, כל ספר שמדבר על תגובת ילדים, שווה להתייעץ בסטימצקי או צומת ספרים

דש1דש

New member
../images/Emo10.gif עצוב.. היו כאן כמה רעיונות יפים- איך היום

הזה עבר עליה?

אורora

New member
היום לא אמרו לה כלום

אז אני מקווה שהנושא נישכח. בערב שחפפתי לה את הראשהיא התענגה על הקלות בסירוק ( גם אני ).

אפרופו סירוק תלתלים

במקרים הבודדים שאנחנו מסתרקים
, גיליתי את שמפו דאב 2in1... מחליק ברמות....

למעלה