לארוחת ערב - פשטידת קישואים
לארוחת בוקר - קורנפלקס עם חלב סויה, חביתת חומוס, פנקייק וכו'
"חביתת" חומוס
מבוסס על מתכון של אורנה סמלסון
המרכיבים (לחביתה אחת):
3 כפות קמח חומוס
4 כפות מים
½ בצל קצוץ
½ כפית חוויאג' למרק
½ כפית כמון
½ כפית מלח
חופן עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו'
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את קמח החומוס והמים, עד שאין גושים וכל הקמח נמס היטב.
מוסיפים לקערה את הירקות והתבלינים.
מחממים את שמן הזית במחבת.
שופכים את התערובת למחבת, ממתינים שהיא תתקשה (כ-5 דקות) והופכים ל-3 דקות נוספות.
הצעת גיוון:
המתכון שלפניכם הוא המתכון הבסיסי. ניתן לשדרג עם קישוא מגורר, פטריות קצוצות גס ובעצם כל ירק שאוהבים בחביתה.
פנקייק (שמרים)
חומרים:
420 גרם מים (¾1 כוסות)
280 גרם קמח (2 כוסות) (לבן, מלא או שילוב)
6 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
10 גרם שמן (1 כף)
קורט מלח
50 גרם סוכר (4 כפות)
כפית תמצית וניל
לפני הטיגון:
5 גרם אבקת אפיה (½ שקית=כפית גדושה)
הכנה:
שמים את כל החומרים מלבד אבקת האפייה בבלנדר ומעבדים עד שמתקבלת עיסה חלקה, נוזלית אך סמיכה.
מעבירים את הבלילה לקערה ומניחים ½ שעה להתפחה.
מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים.
מחממים מחבת טפלון מרוחה בשכבה דקה של שמן, ויוצקים שכבה דקה מהתערובת למחבת.
כאשר נוצרות בועות הופכים בעזרת מרית, ולאחר מספר שניות מוציאים מן המחבת ומניחים על צלחת.
מומלץ להגיש עם סירופ מייפל או שוקולד או עם ריבה.