מחפשת רעיונות לארוחת בוקר וערב

רוית בי

New member
מחפשת רעיונות לארוחת בוקר וערב

ראיתי את ההרצאה, השתכנעתי..
עכשיו מחפשת רעיונות לארוחות בוקר וערב.
שמתי לב שכל מה שאנחנו בד"כ אוכלים בארוחות האלה כולל ביצה או חלב או שניהם:
חביתה, לחם מטוגן, פנקייק, קורנפלקס עם חלב וכו..
אשמח לעזרתכם...
תודה
 

ג ל ע ד א

New member
לארוחת ערב - פשטידת קישואים


לארוחת בוקר - קורנפלקס עם חלב סויה, חביתת חומוס, פנקייק וכו'


"חביתת" חומוס
מבוסס על מתכון של אורנה סמלסון
המרכיבים (לחביתה אחת):
3 כפות קמח חומוס
4 כפות מים
½ בצל קצוץ
½ כפית חוויאג' למרק
½ כפית כמון
½ כפית מלח
חופן עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו'
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את קמח החומוס והמים, עד שאין גושים וכל הקמח נמס היטב.
מוסיפים לקערה את הירקות והתבלינים.
מחממים את שמן הזית במחבת.
שופכים את התערובת למחבת, ממתינים שהיא תתקשה (כ-5 דקות) והופכים ל-3 דקות נוספות.
הצעת גיוון:
המתכון שלפניכם הוא המתכון הבסיסי. ניתן לשדרג עם קישוא מגורר, פטריות קצוצות גס ובעצם כל ירק שאוהבים בחביתה.

פנקייק (שמרים)
חומרים:
420 גרם מים (¾1 כוסות)
280 גרם קמח (2 כוסות) (לבן, מלא או שילוב)
6 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
10 גרם שמן (1 כף)
קורט מלח
50 גרם סוכר (4 כפות)
כפית תמצית וניל
לפני הטיגון:
5 גרם אבקת אפיה (½ שקית=כפית גדושה)
הכנה:
שמים את כל החומרים מלבד אבקת האפייה בבלנדר ומעבדים עד שמתקבלת עיסה חלקה, נוזלית אך סמיכה.
מעבירים את הבלילה לקערה ומניחים ½ שעה להתפחה.
מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים.
מחממים מחבת טפלון מרוחה בשכבה דקה של שמן, ויוצקים שכבה דקה מהתערובת למחבת.
כאשר נוצרות בועות הופכים בעזרת מרית, ולאחר מספר שניות מוציאים מן המחבת ומניחים על צלחת.
מומלץ להגיש עם סירופ מייפל או שוקולד או עם ריבה.
 

קרקלה

New member
גם אותי זה מאוד העסיק בימים הראשונים

בפועל שיניתי הרגלים. בערב אני בד"כ אוכלת טופו מוקפץ או סלט מושקע או מרק (לא בימים אלה) או תבשיל ירקות.

אבל אם עדיין בא לך תחליפים למאכלי ארוחת ערב קלאסיים, יש. חביתת חומוס, מקושקשטופו, דגני בוקר עם חלב סויה (רוב האנשים לא אוהבים אותו בהתחלה, ואחרי התרגלות, אוהבים ממש. יש גם חלבים אחרים שכדאי לנסות). לחם מטוגן טעים גם עם חלב סויה והסמכה עם קמח במקום ביצים; והפנקייקים הטעימים, האווריריים והבשרניים(!) ביותר שיצא לי לאכול היו ממתכון טבעוני.

הנה כמה מתכונים ממאמרי הפורום:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=68&messageid=163093414
והנה מטמקא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4170646,00.html

בכלל, להרבה מאוד מאכלים יש גרסאות טבעוניות, גגלי ותהני. יש בי עדיין אמונה שיום אחד אמצא גרסא טבעונית לגפילטע.

מזל טוב על המעבר, וכל הכבוד על ההשתכנעות!
 

קרקלה

New member
זה אדיר. אמנם לא של שרה נתניהו, אבל אדיר.

אנסה את הגרסה עם האצה, בשביל הדגיות. זה אפילו מגיע עם ציר! תודה רבה.

בקשר לדוחה שועלים, גפילטעפיש זה יותר מפגר דג אפור טחון עם סוכר. זה יידישקייט. זה שטעטל עם פוגרומים; זו סבתא רבתא גיננדל שבאמבטיה השבועית היתה מתקלחת אחרונה מ-13 נפשות במים מטונפים; זה שלום עליכם; זה מילים כמו פריץ וגביר וכל מני מילים ביידיש שרציתי ללמוד פעם ולא למדתי; זה המאכל שאצלנו הדור השני דחה ודור הנכדים אימץ מחדש; וזה פסח וראש השנה.
 

l coyote l

New member
טוב, אצלנו - דור הנכדים -

זה הקרפיון ששחה באמבטיה ונעלם אחרי החג.
שנים לקח עד שקישרתי. הם תמיד התחמקו (כאילו שבכלל אכלתי את זה כבר אז).
המאכל עצמו היה עבורנו - ועודנו - דוגמה למשהו אפור שכבר לעסו אותו. בעעע...
את היידיש יש עד היום (בן 93, מפורק אבל צלול).

העיקר שתהני לך מהגרסה הטבעונית
 
למעלה