מחפשת רעיון לקינוח

"עוד מעט יומולדת שמח" גם ממני.
2 דברים,
לדר עם מרציפן של ליאורה קרן, liora keren בפייסבוק,
אני עוקבת אחריה הרבה זמן, לא טעמתי, היא עושה אוכל קטן, שווה להכנס לתמונות בשביל השראה,
בעיני יש לה טעם טוב וחוש אסתטיקה יוצא דופן.
ונזכרתי, אודטה פרסמה לפני מליון שנה גליל פרג למכורים, עשיתי ואהבתי.
Screenshot_20211006-063059.png
 
"עוד מעט יומולדת שמח" גם ממני.
2 דברים,
לדר עם מרציפן של ליאורה קרן, liora keren בפייסבוק,
אני עוקבת אחריה הרבה זמן, לא טעמתי, היא עושה אוכל קטן, שווה להכנס לתמונות בשביל השראה,
בעיני יש לה טעם טוב וחוש אסתטיקה יוצא דופן.
ונזכרתי, אודטה פרסמה לפני מליון שנה גליל פרג למכורים, עשיתי ואהבתי.
צפה בקובץ המצורף 34658
תודה, אחפש. אני אוהבת מרציפן משמש שלדעתי טעמו דומה למרציפן עם לדר. מאד יפה והחברות אוהבות.
הנה המתכון.
מרציפן שקדים ומשמש

מתכון של שי-לי ליפא

כ-30 יחידות (זה נחטף. כדאי להפיל כמויות)



טוחנים במעבד מזון:

100 גרם שקדים מולבנים שלמים (אפשר לקנות שקדים טחונים)

100 גרם משמשים מיובשים (להקפיד שלא יהיו ישנים, יבשים ונוקשים).

150 גרם אבקת סוכר

2 טיפות תמצית שקדים

כף מים

מעבדים 2-3 דקות עד לקבלת מרקם אחיד, רך וחלק כמו פלסטלינה. אם יבש ונוקשה מדי, מוסיפים עוד כפית מים. אם נוזלי מדי, מוסיפים קצת שקדים טחונים.

מחלקים לכמה חתיכות וכל אחת מגלגלים לנחש בעובי כ- 1.5 ס"מ. חותכים למעוינים, שמים במנז'טים ומסדרים בשכבה אחת בצלחת, שלא יידבקו. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שבוע.

לדעתי זה היה דביק מדי וגלגלתי כדורים בידיים שמדי פעם הצטרכתי להרטיב.

אפשר גם לשמור במקפיא בכלי אטום, עד חודש ימים.
 
נפל הפור. רעיון של אביגיל - סיגרים אפויים במלית תפוחי עץ.
לא זוכרת מי הביאה למפגש בדירתה החדשה של טליק.
מתכון של השף והמורה לבישול - יוסי (חוזה) בן-דוד.
 
למעלה