מחפשת רעיון לקינוח

משהו מתוק, לא פרי, ללא צורך במיקסר, לקינוח ארוחה בסגנון מזנון, פרווה. אין חיבה לפירות. יהיו שני מתוקים אחרים - ממתק שוקולד עם אגוזים, ומרציפן בתוספת משמש מיובש.
מרגישה צורך במשהו שלישי. קהל היעד - נשים מבוגרות.
 

חנהפ

Member
משהו מתוק, לא פרי, ללא צורך במיקסר, לקינוח ארוחה בסגנון מזנון, פרווה. אין חיבה לפירות. יהיו שני מתוקים אחרים - ממתק שוקולד עם אגוזים, ומרציפן בתוספת משמש מיובש.
מרגישה צורך במשהו שלישי. קהל היעד - נשים מ
אצבעות שוקולד ולוטוס

בוטנים וקשיו בקרמל
 

סלע10

New member
משהו מתוק, לא פרי, ללא צורך במיקסר, לקינוח ארוחה בסגנון מזנון, פרווה. אין חיבה לפירות. יהיו שני מתוקים אחרים - ממתק שוקולד עם אגוזים, ומרציפן בתוספת משמש מיובש.
מרגישה צורך במשהו שלישי. קהל היעד - נשים מבוגרות.
אני עושה לאחרונה הרבה ממתק תמרים עם שקדים. במעבד מזון תמרים מגולענים, שקדים גרוסים, כף שטוחה קקאו . מעבדים הכל. פעם הייתי מוסיפה כף שמן קוקוס אבל מיותר. מגלגלת לרולדה , מצפה בקוקוס טחון ואחרי שקופא מעט במקפיא פורסת למטבעות. לשמור בהקפאה. מזל טוב
 
אני עושה לאחרונה הרבה ממתק תמרים עם שקדים. במעבד מזון תמרים מגולענים, שקדים גרוסים, כף שטוחה קקאו . מעבדים הכל. פעם הייתי מוסיפה כף שמן קוקוס אבל מיותר. מגלגלת לרולדה , מצפה בקוקוס טחון ואחרי שקופא מעט במקפיא פורסת למטבעות. לשמור בהקפאה. מזל טוב
תודה רבה. טוב לראותך כאן. כבר יש לנו שקדים בתפריט אבל בהחלט ייכנס למאגר המתוקים שלי.
 
לא ניסיתי,
אבל חשבתי על קוביות שוקולד מריר טוב וקוביות קטנטנות של חלבה, (מה שהיה מתאים לי),
הרחקתי לחשוב ותראי מה מצאתי,

בהצלחה.
 
תודה חברות אבל כבר יש משהו משוקולד כך שטראפלס לא מתאים.
אכן חשבתי על בוטנים בקרמל (מנצחים כל פיצוח מקורמל אחר) שזו מנת
הדגל שלי - מסורת מבית אימא אבל עכשיו הבוטנים על הפנים. בעוד כחודשיים
יתחילו להגיע לשוק ראשוני הבוטנים (סמכו עלי, יש לי רקע חקלאי רציני, בעיקר
בתחום עונות השנה, הבוטנים וכו') ומי שטעם את הבוטנים המקורמלים שלי
(האורחות טעמו), לא ישמח לחלופה אחרת. אז משהו בכיוון אחר. תודה רבה.
 
תודה חברות אבל כבר יש משהו משוקולד כך שטראפלס לא מתאים.
אכן חשבתי על בוטנים בקרמל (מנצחים כל פיצוח מקורמל אחר) שזו מנת
הדגל שלי - מסורת מבית אימא אבל עכשיו הבוטנים על הפנים. בעוד כחודשיים
יתחילו להגיע לשוק ראשוני הבוטנים (סמכו עלי, יש לי רקע חקלאי רציני, בעיקר
בתחום עונות השנה, הבוטנים וכו') ומי שטעם את הבוטנים המקורמלים שלי
(האורחות טעמו), לא ישמח לחלופה אחרת. אז משהו בכיוון אחר. תודה רבה.
אני בטוחה שיש לך מספיק עבודה,
וכנראה גם מספיק קינוחים,
וכבר יש לך מרציפן, רציתי להציע לדר ממולא במרציפן, אבל יש לך,
נסיון אחרון, לא בטוחה שלזה התכוונת.

 
אני בטוחה שיש לך מספיק עבודה,
וכנראה גם מספיק קינוחים,
וכבר יש לך מרציפן, רציתי להציע לדר ממולא במרציפן, אבל יש לך,
נסיון אחרון, לא בטוחה שלזה התכוונת.

תודה רבה אבל לא מתאים לנו. נשים מבוגרות שמחפשות משהו קליל. חשבתי על עוגיות או עוגה אבל מעדיפים כאן
פחות בצק.
 
אז התייעצתי גם עם חברתי אביגיל שהיא אחת האורחות, ולאחר שאמרתי שהקונספט הוא מתוקים קטנים,
קפצה ושאלה למה לא שומשומיות. כמו אלה שהבאתי לטיול שלנו בצפת והסביבה. לפי המתכון האלמותי
של נירה שויאר. באמת רעיון מוצלח שנראה לי מתאים. תודה לכן על עזרתכן הטובה שעזרה לי לעשות סדר
בתוכי.
 

ויוי 25

Active member
אז התייעצתי גם עם חברתי אביגיל שהיא אחת האורחות, ולאחר שאמרתי שהקונספט הוא מתוקים קטנים,
קפצה ושאלה למה לא שומשומיות. כמו אלה שהבאתי לטיול שלנו בצפת והסביבה. לפי המתכון האלמותי
של נירה שויאר. באמת רעיון מוצלח שנראה לי מתאים. תודה לכן על עזרתכן הטובה שעזרה לי לעשות סדר
בתוכי.
היי אורני,
אשמח אם תוכלי להקליד את המתכון לשומשומיות בבקשה.
 
היי אורני,
אשמח אם תוכלי להקליד את המתכון לשומשומיות בבקשה.
בבקשה - שומשומיות נהדרות. יתרונן על פני שומשומיות קנויות הוא שאינן נדבקות לשיניים
צריך לעבוד כאן די מהר ולכן כדאי להכין מראש תבנית (עדיף פיירקס, קרמיקה או אמאיל) בגודל 30X30 או 25X35 או גודל דומה, משומנת בשכבה דקה מאד של שמן (לא זית). וגם – כף שצדה הקמור מרוח בשכבה דקה של שמן כנ"ל.

בסיר נירוסטה או בסיר בעל ציפוי נון-סטיק, שמים 1/3 כוס סוכר + כף דבש. על זה מוסיפים 2 כוסות שומשום. חשוב למדוד הכול באותה כוס. מחממים על להבה די גדולה, לא טורבו, תוך בחישה מזדמנת וברגע שהסוכר נמס, ממשיכים לבשל תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר והשומשום מזהיבים. יוצקים לתבנית בזהירות, משטחים ומהדקים לשכבה אחידה בעזרת הצד הקמור של כף שגם היא משומנת במעט שמן.

מיד חותכים לריבועים או למעוינים וכאשר פחות לוהט ודי יציב אבל לא נוקשה לגמרי, משחררים בעדינות מהתבנית. משאירים עד לקירור מוחלט ומעבירים לאחסון בכלי אטום היטב.

להדחת הסיר – ממלאים במים ומשאירים זמן מה עד שהכל נמס.

המתכון לקוח מהספר עוגות לכל עת של נירה שויאר.
 

rinat173

New member
ואם זה לא מאוחר מדי אז א. חברה שלי הכינה את הקוביות שוקולד טחינה - הוסיפה מלח גס- וזה פשוט טעים בצורה ממכרת היא ציפתה בקקאו כמו טראפלס כזה
ב. אני הכנתי עוגיות מקרון -ממולאות בקארד לימון - שהיו סיומת מושלמת לארוחה כבדה
 
ואם זה לא מאוחר מדי אז א. חברה שלי הכינה את הקוביות שוקולד טחינה - הוסיפה מלח גס- וזה פשוט טעים בצורה ממכרת היא ציפתה בקקאו כמו טראפלס כזה
ב. אני הכנתי עוגיות מקרון -ממולאות בקארד לימון - שהיו סיומת מושלמת לארוחה כבדה
לא מאוחר אבל כבר יש משהו משוקולד ואין לי סבלנות להכין עוגיות מקרון. זה גם יהיה במועד קצת יותר חורפי (סוף נובמבר) והארוחה לא
תהיה כבדה. אבל, אני עדיין פתוחה לרעיון חלופי לשומשומיות. הגשתי הרבה פעמים לחברות האלה. תודה רבה.
 

חנהפ

Member
לא מאוחר אבל כבר יש משהו משוקולד ואין לי סבלנות להכין עוגיות מקרון. זה גם יהיה במועד קצת יותר חורפי (סוף נובמבר) והארוחה לא
תהיה כבדה. אבל, אני עדיין פתוחה לרעיון חלופי לשומשומיות. הגשתי הרבה פעמים לחברות האלה. תודה רבה.
אולי עוגיות הגרעינים האלה
 

rinat173

New member
לא מאוחר אבל כבר יש משהו משוקולד ואין לי סבלנות להכין עוגיות מקרון. זה גם יהיה במועד קצת יותר חורפי (סוף נובמבר) והארוחה לא
תהיה כבדה. אבל, אני עדיין פתוחה לרעיון חלופי לשומשומיות. הגשתי הרבה פעמים לחברות האלה. תודה רבה.
מה לגבי ארטיק בננה ? זה קצת התעסקות אבל עפים על זה
לוקחים בננה - חותכים לעיגולים של 1 ס"מ נועצים בה מקל מהצד של העיגול , מקפיאים לכמה שעות 4 או לילה , ממיסים שוקולד מריר + כף שמן על כל חבילה . טובלים מנערים עודפי שוקולד בחזרה לכלי - וניתן ישר לטבול באגוזי לוז גרוסים
מניחים על נייר אפיה - שומרים במקפיא עד ההגשה
 
תודה אבל זה גם שוקולד (ויש כבר בתכנון משהו שוקולדי אחר) וגם אין כאן חיבה לפירות
וגם אני פחות בקטע של התעסקות. מדובר באירוע לכבוד יום הולדתי השבעים ובשנים
האחרונות אני כבר מאד לא במיטבי וזאת בלשון המעטה. בקושי מבשלת.
אבל, רשמתי לעצמי את המתכון שנראה לי *מאד* מתאים לקינוח בפעם הבאה שיגיעו
לכאן הילדים והנכדים.
 

חנהפ

Member
תודה אבל זה גם שוקולד (ויש כבר בתכנון משהו שוקולדי אחר) וגם אין כאן חיבה לפירות
וגם אני פחות בקטע של התעסקות. מדובר באירוע לכבוד יום הולדתי השבעים ובשנים
האחרונות אני כבר מאד לא במיטבי וזאת בלשון המעטה. בקושי מבשלת.
אבל, רשמתי לעצמי את המתכון שנראה לי *מאד* מתאים לקינוח בפעם הבאה שיגיעו
לכאן הילדים והנכדים.
איך החבאת את זה... מאחלת לך שפע ברכות לחיים טובים ומאושרים, בבריאות טובה והרבה נחת מכל הצאצאים |מזלט||חגיגה||חגיגה|
 
למעלה