מחפשת קטע מסויים

מחפשת קטע מסויים

שלום
אני מחפשת קטע כלשהו, מונולוג או דיאלוג, לא משנה, שעוסק בהתחדשות או חזרה לשורשים.. אין לי משהו יותר ממוקד מזה, לצערי:S זה יכול להיות כל דבר שעוסק בחזרה הביתה, חזרה לשורשים, התחלה מחדש, דברים כאלה. אני די לא יודעת איפה לחפש, אז חשבתי שאולי פה אמצא עזרה:) המון תודה- זוהר

בטח:

המחזה "משיח", מגולל את סיפורה של משפחה יהודית בעיירה יולטישק שעל גבול פולין- אוקראינה במאה ה-17. עיירה זו, כמו רבות אחרות באותה תקופה, נמצאת בתהליך של התאוששות מהתקפות הקוז'קים שאירעו 17 שנים לפני ההתרחשויות שבמחזה, התקפות בהן נרצחו גברים נשים וילדים באכזריות רבה. הדמויות במחזה, כמו גם כל תושבי העיירה נשבים בסערה של משיחיות כוזבת כשמתחילות להגיע השמועות על המשיח שבתאי צבי. מתוך הכמיהה לגאולה, הפחדים והאמונות הטפלות, עיירה שלמה סובבת עיירה שלמה, סביב הזיות ייצריות ופרועות שנקטעים בסיום טרגי

klingi

New member
זה מחזה מצויין.

זה לא בדיוק מה שאמרת, אבל הוא מספיק טוב בשביל שיהיה שווה לעשות את הקישור באופן מאולץ קצת. ואולי גם אפשר למצוא שם מונולוג שהוא בדיוק בנושא, לא זוכר. מומלץ.

Cabaret

New member
"שורשים" של ארנולד ווסקר

כבדיוק מה שאת מחפשת. אפשר אפילו להבין רק מהכותרת של המחזה. המונולוג של ביטי בסוף המחזה מדבר על השורשים שלה. לכי על זה.

מרמרה

New member
מרים קיני

אישה שאומצה בלידתה חוזרת לחפש אחר אמה הביולוגית בעקבות הריונה

תפוחים מן המדבר

כן, אני יודעת שזה בכלל חומר לבגרות בספרות אבל עכשיו אם אני לא טועה זה מוצג איפשהו ועבידו את זה למחזה. זה של סביון ליברכט

Miss Tika

New member
נראה לי שאת מתבלבלת עם סינית

אני מדברת אליך.. שזה עובד למחזה ומוצג בבית לסין.

למעלה