מחפשת עצה...

THEbb

New member
מחפשת עצה...

הכנסתי לפני חודשיים שותפה שעשתה רושם של נחמדה. דגש על הרושם. מסתבר שהיא עם בעיות נפשיות ומטופלת ע"י כדורים בשביל זה. אין לה טיפת הבנה שיש עוד אדם בבית (כמה כיף לי למצוא תחתונים מלאי דם על המוט של וילון האמבטיה?), והיא חסרת אחריות כלכלית- כרגע בחוב של 50 אלף ש"ח (מכובה ע"י הלוואה), שכחה לשלם שכ"ד וכל פעם שיש צורך לשלם חשבונות אני צריכה לבקש שוב ושוב את הכסף. אני מ-ת-ה להעיף אותה, ולא יודעת איך. חשבתי לדבר עם בעל הבית, שאמר מראש שיש לי עדיפות כאן כי באתי קודם, אבל מה אפשר להגיד לו? בחיי, אני לא יכולה לחשוב אפילו על עוד 9 חודשים איתה!!!! תודה מראש לכל מי שיש לו עצה...

THEbb

New member
כי היא טרם הפרה אותו.

היא שכחה לשלם שכ"ד ושילמה כמה ימים אח"כ. אבל בסוף שילמה. :/

בעיה רצינית ../images/Emo4.gif

לנו הייתה פעם שותפה מזעזעת, ובעלת הדירה ידעה את זה אבל לא היה לה הרבה מה לעשות (כי היא באמת שילמה הכל בזמן, לא הפרה חוזה ולא כלום). כשנגמר החוזה היה ברור שבעלת הדירה לא מחדשת לה, אבל במהלך השנה זה ממש בעייתי. אין לי אלא להציע לך חיבוק
אמפטתי ומבין ואגב, אם זה בלתי נסבל ברמה שאת יוצאת מדעתך, הייתי שוקלת לעזוב, נכון שהיא הבעיתיית ואת הבסדר והכל, אבל זה לא שווה את הבריאות הנפשית שלך....

THEbb

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אבל מבחינה כלכלית עזיבה לא עומדת על הפרק...

מIתר לי

New member
תעברי סעיף סעיף

ותלכי איתה בצורה הכי נוקשה שניתן אם היא כמו שאת מספרת, אז נראה לי שבמקרה כזה אפשר לאיים עליה גם בלי הצורך לממש את האיום... "לפרש" את הסעיפים בחוזה לפי איך שנוח לך ולהחזיק אותה קצר למשל? למצוא סעיף שמדבר על תנאים סבירים למגורים ולהגיד לה שתחתונים מלוכלכים תלויים באמבטיה (עם כל החיידקים שנצברים שם...) זה הפרת חוזה ואם היא לא רוצה לעוף אז שתמצא לתחתונים שלה מקום ראוי יותר... קשה לי להאמין שהיא תלך לברר אם מה שאמרת לה זה חוקי או לא, את לא באמת מעיפה אותה מהבית, אבל נותנת לה "טעימה" קטנה מ-מה יקרה אם היא באמת תפר חוזה... סוג של הרתעה

אין לך שום זכות להעיף את השותפה

בהנחה שהחוזה הוא שלך ושל השותפה מול בעלת הדירה, זה לא התפקיד שלך לעבור על הסעיפים ולראות איפה היא מפרה אותם, כיוון שהחוזה הוא לא מולך. אם את ובעלי הדירה בחזית אחידה נגדה, את יכולה לפנות לבעלי הדירה ולהגיד שהיא הפרה את הסעיף הזה והזה בחוזה, ושהם "יזהירו" אותה. אבל, קשה לי להאמין, עם כל הצער, שהשארת תחתונים באמבטיה זה הפרת חוזה

מIתר לי

New member
לא אמרתי להעיף

אמרתי לאיים ויש הבדל..... (ובלי קשר- מותר לה לעבור על החוזה למרות שזהו אינו תפקידה, ומותר לה לבדוק אילו סעיפים היא מפרה ולהגיד לה שהיא מדווחת לבעה"ב. יתרה מכך- אולי החוזה הוא מול השותפה ולא מול בעה"ב?)

THEbb

New member
עשיתי את זה.

הסעיף היחיד אשר באמת מפר את החוזה זה תשלום שכ"ד. בכל מקרה אני לא אאיים עליה, היא בחורה מפחידה למדי, וכפי שאמרתי פסיכוטית לחלוטין... אבל אני שוקלת להתייעץ עם בעל הבית.

תעזבי את את הדירה

אם היא לא הפרה את החוזה שלה, אין ממש סיבה שהיא תעזוב. אם עברת לדירה חודש לפני השותפה שלך, זה לא נותן לך זכות "להעיף" אותה. באמת שאני לא מקנא בך ואני מבין את המצוקה שלך, החיים עם שותפים הם קשים גם מבלי שהם סוציומטים, אבל אם את זו שיש לה בעיה עם השותפות, נראה לי הגיוני שאת תעזבי. מה שגם אני לא מאמין שיש לך אפשרות אחרת, או שתלמדי לחיות איתה, או שתעזבי. וזה שיש לה בעיות נפשיות ומטופלת בכדורים זה לא אומר שהיא צריכה להיות מנודה מהחברה.

THEbb

New member
תראה,

1. היא על סף להפא את החוזה, על זה אני מדברת. 2. חודש לפניה אמנם לא נותן לי עדיפות באופן כללי, אבל בעל הבית לא מת עליה והוא זה שאמר לי שיש לי עדיפות. כשהיא היתה חייבת לי 1250 ש"ח על הערבות של הבית שאלתי אותו מה יהיה אם היא תעשה בעיות עם זה, והוא אמר שמבחינתו לי יש עדיפות כאן. 3. לעזוב לא בא בחשבון מבחינה כלכלית. מעבר לזה, לקח לי חודשיים לצמוא את הדירה הזו, למה שאעזוב? 4. אחרי שהיא נכנסה הסתבר לי שהיא שיקרה בהרבה דברים לפני שהיא נכנסה. דברים שהיה כתוב במודעה שהם עובדה מוגמרת בבית והיא הסכימה איתם-פתאום היא אומרת שזה לא מוצא חן בעיניה, אבל זה שהיא הסכימה איתם זו אחת הסיבות שהסכמתי שהיא תכנס. למשל- במודעה היה כתוב שאני אוכלת חזיר ולא שומרת כשרות בכלל בבית. בראיון היא אמרה שזה לא מפריע לה. בנוסף, בראיון הבהרתי שאני לא רוצה סמים בבית והיא אמרה שאין בעיה. יומיים אחרי כניסתה היא מודיעה לי שאם לא מכניסים סמים הביתה אז גם לא מכניסים חזיר. לא מכעיס??? 5. אין לי שום בעיה עם אנשים שיש להם בעיות נפשיות. אחת החברות היותר טובות שלי סובלת ממניה דיפרסיה ומטופלת כבר שנים ע"י כדורים. פה מדובר על נרקומנית של כדורי הרגעה, שניים שלושה ביום, כל יום. אני לא חושבת שאנשים עם בעיות נפשיות צריכים להיות מנודים מהחברה, להיפך, אבל כאן מדובר במישהי פסיכוטית לחלוטין.

iditush forever

New member
על סמך מה קבעת שהיא פסיכוטית?

נורא צרם לי הקביעה הזאתי שלך שהיא פסיכוטית רק בגלל שהיא לוקחת כדורי הרגעה. יש הרבה אנשים שלוקחים כדורי הרגעה, מכל מיני סיבות, והם אינם פסיכוטיים. את רופאה במקרה? פסיכיאטרית, שאת יכולה בכלל לקבוע כזה דבר? מאיפה הצרות עין והדיעות הקדומות האלו נובעות.. זה שבן אדם סובל מבעיות נפשיות ולוקח כדורים, עדיין לא הופך אותו "לנרקומן של כדורי הרגעה" או פסיכוטי. כנראה שאת באמת לא יודעת מה זה פסיכוזה.. ותאמיני לי אני לא מאחלת לך לחוות "חוויה" שכזו לראות אדם במהלך התקף פסיכוטי. בכל מקרה, אם יש גורם שמטפל בבחורה הזאתי, תפני אליו, עו"ס, פסיכולוג, משפחה לא משנה, אני יותר הייתי דואגת שהבחורה הזאתי לפי התיאורים שלך, לא תעשה משהו נוראי לעצמה. נשמע כמו מצב קיצוני שמחייב התערבות של גורמים מטפלים. אבל לקבוע שהבחורה פסיכוטית, ולא כל בעיה נפשית מעוררת התקפי פסיכוזה, הדרך היא ארוכה מאוד...

spitzmobil

New member
נו באמת, מה היא כבר יכולה לעשות לעצמה? ../images/Emo3.gif

חוץ מזה, תראי... אני מניח שלחתוך את הוורידים באמבטיה, לתלות את עצמה בארון או להשתמש בחלון הדירה כמקפצה תהיה הפרה בוטה של החוזה! בקיצור, אם הגברת תתאבד, יהיו לגולשת האומללה שלנו כל הסיבות שבעולם לדרוש מבעל הבית להעיף אותה מהדירה! את יודעת מה... אני במקומה הייתי מחביא לה את הכדורים וחוזר לגור אצל ההורים ליום יומיים!

THEbb

New member
רגע, רגע, להאט לפני התקיפה...

לי צורמת התגובה שלך על "צרות עין ודעות קדומות". כפי שכבר הסברתי יש לי חברה מאד טובה שסובלת ממחלת נפש. מה שאת לא יודעת זה שחלק מהדברים בהם עבדתי/התנדבתי בחיי היו בעבודה בדיוק עם אנשים כאלה. אני קוראת לזה "ציפור נפש פצועה". אנשים עם בעיות נפשיות זה משהו שמאד קרוב אלי ומאד מקובל עלי ומאד מקובל בסביבה שלי. היא זה משהו שונה. כשאני אומרת "פסיכויטת" אני מתכוונת, למשל, לנטיה שלה לעמוד מאחורי כשאני עושה כל מיני דברים (גולשת במחשב, לדוגמא) שלא מעניין לראות אותם (לא כשאני רואה סרט או משהו) ופשוט לעמוד ולהסתכל עד שאני מקבלת את התחושה הקריפית משהו שמסתכלים עלי, מסתובבת ורואה אותה. בעניין מטפל- יש לה מטפל מטעם המדינה (יש לה אחוזי נכות נפשיים), היא לא הולכת אליו מרצונה החופשי.

Fun Fair

New member
למה לכעוס? פשוט להסביר שחזיר

זה עדיין חוקי במדינת ישראל וסמים לא. יותר מזה- להציע שתעלו את הנושא לבסוררות אצל בעל הדירה ולראות מה הוא יגיד

evilihi

New member
שאני אבוא להקליט?

זה מה שאני עושה בעבודה
שונאת את זה...

סליחה, ענית לי כאן על השאלה שלי מלמעלה.

אני לא סובל מעשני סמים בדירה משלי. איזה מין בחורה דפוקה לוקחת כדורים ומעשנת סמים ביחד?

LEATHER REBEL

New member
אהמממ... תתפלא!

פעם הכרתי אחד שהיה על תרופות באופן קבוע, וגם שתה יין באופן קבוע. שאלתי אותו "וזה לא משפיע?" והוא ענה, "הווו, הלוואי שזה ישפיע!" ישנם גם כאלה שפשוט מערבבים את הדברים האלה מתוך תחושת "דווקא" כלפי החברה, ואם תשאל אותם בעניין הם יראו בזה חדירה לפרטיות. ובקטע הזה, כמה שזה נשמע לך עצוב, הצדק איתם.

אקסיומה

New member
קודם כל...

באמת נשמע שלבחורה יש בעיות, אבל לדעתי את לא צריכה בכלל לדרוש ממנה את הכסף. פשוט תיידעי את בעל הבית בעניין, ותשלמי את החלק שלך כרגיל. ברגע שהיא תאחר בתשלום, תבהירי לה שעכשיו הזו בעיה שלה מול בעל הדירה... לא נורא, להבא תבחרי את השותפים שלך טוב יותר. ולגבי החזיר- את יכולה באמת להכניס חזיר, כי זה מראש מה שסיכמתן, לפי מה שכתבת... קצת קשה לי להאמין שבעל הדירה שלכן ישמח לשמוע שעושים מהדירה שלו "מאורת סמים".

למעלה