מחפשת עוד רעיונות למרקים

amysh

New member
מחפשת עוד רעיונות למרקים

אלה המרקים שאני מכינה קבוע, ברוטציה, אם מישהי רוצה מתכון אכתוב בשמחה:
מרק ירקות (עם אפונה קפואה), מרק עדשים חומות, מרק עדשים כתומות, מרק בטטה-עגבניות, מרק תירס, מר אפונה.
מחפשת עוד רעיונות.
 

ליטלס3

New member
רק צימחוני?

מרק בסגנון אסייתי עם חזה עוף
גריסים
ערמונים
כרובית(טחון)
עוף
מיניסטרונה
פיטריות
בצל
מרק ירקות עם קציצות עוף מבושלות בפנים
 

חנהפ

Member
מרק דלעת וחומוס

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2017/11/blog-post.html[/URL]

רכיבים
2 בצלים קצוצים
שום כתוש וגם עוד כף בסוף לאחר הטחינה
3 עגבניות קלופות וקצוצות
400 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
400 גר' חומוס קפוא
8 כוסות מים
אבקת מרק בטעם עוף או ציר ירקות במקום מים
מלח
אופן ההכנה:
את המרק טוחנים בסוף אז אין צורך להתאמץ על הקיצוץ
מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים שום ועגבניות, מאדים כ- 5 דקות כשהעגבניות משנות צורה
אפשר להוסיף את הדלעת, גם פה מאדים כ- 10 דקות
כעת מוסיפים את החומוס , המים והתבלינים
מבשלים כשעה, עד שהכך ממש רך
טוחנים
מתקנים תיבול, לטעמי תוספת שום ממש מוסיפה
והגשה עם טיפת פסטו מהולה בשמן ממש אלגנטית
אם מכינים את המרק יום קודם להגשה הוא ממשיך להסמיך במקרר, אני לא מוסיפה עוד נוזלים, אוהבת אותו סמיך.
 

חנהפ

Member
ה מרק שלנו בחורף - קישואים וברוקולי

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2017/02/blog-post_12.html[/URL]


רכיבים:
2 בצלים קצוצים
4 קישואים/זוקיני
4 גבעולי סלרי
1/2 שקית ברוקולי קפוא (400 גר')
1 כף קמח
2 שיני שום כתוש
6 כוסות ציר ירקות או מים ואבקת מרק בטעם עוף
מלח,פלפל שחור, מעט בזיליקום יבש
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל במעט שמן
מוסיפים קמח ובוחשים עד שכל הקמח רטוב, מטגנים עוד דקה
מוסיפים קישואים קצוצים , גבעולי סלרי קצוצים וברוקולי מופשר
מערבבים
מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה
מתבלים ומבשלים כ- 45 דקות, הברוקולי צריך להיות רך
מסירים מהאש, טוחנים, מתקנים תיבול
 
מרק ארטישוק ירושלמי

1.5 קילו ארטישוקים ירושלמיים יפים, מוצקים, ויחסית ישרים אם אפשר
2 בצלים
8 שיני שום קלופות (אפשר גם קצת פחות למי שלא מכור לשום כמוני)
7 צלעות סלרי (הגבעולים הירוקים ולא השורש)
1 תפוח אדמה בינוני
20 גר' חמאה
3 עלי דפנה
1 כפית מלח שטוחה
כוס וחצי יין לבן יבש
2 ליטר מים רותחים מהקומקום
300 גרם ערמונים
תבלינים לסוף: חצי כפית אגוז מוסקט טחון, קמצוץ של פלפל שחור גרוס לכל צלחת.
 
למעלה