מחפשת מתכונים תימניים

beagle

New member
מחפשת מתכונים תימניים

ג´חנון, קובנה, ומשהו שנקרא סבאייה (??? לא בטוחה שככה כותבים, מישהו שאל אותי, והבטחתי לו לבדוק). בבקשה! חשוב!
 

מילי11

New member
לבייגל

אם טעמים היתה רוצה בקלי קלות היו מוצאים לך מליון מתכונים
 

beagle

New member
מילי, אל תקחי את זה קשה.

טעמים היא תוכנית מעולה. פשוט מתרכזת באירופה, זה הכל. אני חושבת שזה פשוט בגלל שיש הרבה תוכניות אחרות שמתעסקות באוכל אחר. את המתכונים האחרים צריך לקחת ממקורות אחרים, כמו שיגריס, שעל אף רומניותה, הולכת עכשיו לחפש לי את המתכונים. נכון שיגריס? (רמז....)
 

שיגריס

New member
מתכון: ג´חנון

לא ניסיתי ונראה נורא מסובך... מתכון: ג´חנון רכיבים: 6 מנות המוצרים: 500 גרם קמח 1 כפית אבקת אפייה (לא הכרחי) ½ כפית מלח 1 1/2 כפות סוכר 1 1/4 כוסות מים 1/2 חבילה מרגרינה (למריחת הבצק) אופן הכנה: שמים את הקמח בקערה. מוסיפים את שאר המצרכים לקמח לפי הסדר ולשים בצק אחיד. מכסים במגבת ומשהים 30 דקות. לאחר מכן שוב לשים את הבצק ומשהים 30 דקות נוספות. קורצים מהבצק 6 לחמניות בגודל שווה, וכעבור 30 דקות פותחים כל לחמנייה, בידיים מותחים את הבצק לכל הכיוונים עד שמשיגים עלה דק. מחלקים חצי חבילה מרגרינה ל-6 חתיכות ומורחים כל עלה בחתיכת מרגרינה. מקפלים את העלה לשלושה קיפולים ומגלגלים לגליל. לוקחים סיר מס´ 22 מיוחד לג´חנון, מורחים במרגרינה את תחתיתו ואת הדפנות. מניחים את הג´יחנון בתוך הסיר בצורה מסודרת. אפשר להניח שכבה על שכבה כשנייר פרגאמנט מפריד בין שתי השכבות. מכסים את הסיר ואופים בתנור במשך כל הלילה בחום של 100-130 מעלות צלזיוס. או בחום נמוך כשל פלטה של שבת. את הג´יחנון מגישים בדרך-כלל לארוחת-הבוקר של יום השבת עם ביצה חומה אפויה. רסק עגבנייה טריה וסחוג. הערות: מקור המתכון: פורום אורט-לוציפר הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

שיגריס

New member
מתכון: ג´חנון לעצלנים

לא ניסיתי ! מתכון: ג´חנון לעצלנים רכיבים: 4 כוסות קמח 2 כפות חמאה רכה 2 כפות חומץ 1 כפית מלח 1 כפית סוכר 2 כוסות מים 150 גרם חמאה אופן הכנה: מערבבים הכל פרט ל- 150 גרם חמאה עד שמתקבל בצק גמיש ומבריק. מניחים מכוסה ל- 3 שעות. מרדדים הבצק לריבוע. מ ורחים ב - 150 גרם חמאה מקפלים בשליש הרחוק על הבצק וסוגרים עם החלק הקרוב. מגלגלים וחותכים 8-10 ג´חנונים. מניחים בסיר ואופים כל הלילה ב-90 מעלות. נהוג לשים גם ביצים בסיר. הערות: מקור המתכון: פורום אורט-שרי הופק על-ידי מטעמים 2001.
 
היה אתר של מאכלים תימניים אבל הוא

לא עולה אנסה שוב מחר, ואם הוא יעלה אשלח לך
 

beagle

New member
זה יהיה מעולה! ../images/Emo9.gif

הבנתי שהסבאייה הזה די קשה לאיתור...
 

ירקונה

New member
beagle - בקשר לסבאייה

הסבאייה לא קשה לעשייה, פשוט צריך לרדד כמה שיותר שכבות ודקות, זה מה שעושה את הסבאייה לסבאייה
 

שיגריס

New member
מתכון: קובנה

גם לא ניסיתי... לא לבוא בטענות... מתכון: קובנה רכיבים: החומרים: חצי ק"ג קמח מנופה 20 גר´ שמרים 1 כף סוכר כפית וחצי מלח 75 גר´ חמאה מומסת אופן הכנה: שמים את השמרים בקערית קטנה עם סוכר ומעט מים. מניחים לתערובת לתסוס כחצי שעה. מוסיפים את השמרים המומסים אל קערה ובה הקמח. מוסיפים את המלח ומים ליצירת בצק חלק וגמיש. הבצק צריך להיות רך מאד אך לא דביק. מכסים בניילון נצמד ומשהים למשך כ- 3 שעות. מחלקים את הבצק לכמה כדורים. טובלים את הכדורים בחמאה מומסת ומכניסים אותם, צפופים זה על זה אל תוך סיר מתכת קטן. מכסים במכסה או בנייר כסף ומניחים לעוד שעה לפחות. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי. מנמיכים את ל 100 מעלות וממשיכים לאפות על בחום נמוך עוד כמה שעות. מגישים עם סחוג ביתי. הערות: מקור המתכון: דרך האוכל עם אהרוני וגברי הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

שיגריס

New member
מתכון: סחוג

מתכון: סחוג רכיבים: 6-8 פלפלים יבשים חריפים 5 תרמילי הל 1 כף כמון 1 צרור כוסברה טרייה 5 שיני שום קלופות כפית מלח אופן הכנה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים למחית גסה. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר הערות: מקור המתכון: דרך האוכל עם אהרוני וגברי הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

beagle

New member
זהו, שאני לא יודעת!!!

בצק עם דפים דפים דקים (אני חושבת), אבל לא כמו מלוואח. מאד מעורפל, אני יודעת....
 
כתובת האתר לאוכל תימיני, שרשומה

בספר הכתובות שלי, ולא עולה היום, לא בדקתי את הכתובת הזו הרבה זמן, ויתכן שזה אתר שכבר לא פעיל
 

compassion

New member
יש זלאביה zelabbia שזה נראה כמו

סופגניה, אבל ממש הרבה יותר טעים. לא שאני יודעת איך עושים אבל חשבתי אולי לזה התכוונת.
 
למעלה