מחפשת מתכון ...

שירי100

New member
מחפשת מתכון ...

לעוף בתנור + תפו"א וירקות.(תיבול מזרחי אפשר גם מתקתק). משהו טעים וחגיגי לאירוח. ושהתפו"א לא יצאו דייסה. תודה. שירי.
 

limim

New member
מתכון: עוף בדבש ולימון בתנור

מתכון: עוף בדבש ולימון בתנור רכיבים: 3-4 כרעי עוף 3-4 תפוחי אדמה פרוסים לבערך 5 פרוסות 3 בצלים חתוכים לטבעות ראש שום גם בטטות רצוי אך לא חובה (2 בטטות) 3 לימונים פרוסים ל 5 פרוסות בלי גרעינים תבלינים: מלח תבלין עוף 5 כפות דבש אופן הכנה: בתבנית תנור מניחים את העוך תפוחי האדמה והבטטות עם הבצל וזורים מעל את התבלינים....אופים מכוסה בחום גבוה כשעה ובלי כיסוי בחום גבוה כחצי שעה. יוצא...משהו משהו . הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-זושי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: עוף בקוקה קולה

מתכון: עוף בקוקה קולה רכיבים: (4 מנות) 4 רבעי עוף 4 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לרוחבם (לפרוס עבה). 2 בצלים פרוסים לעיגולים 8 שיני שום כתוש 8 שזיפים שחורים יבשים 2 תפוחי עץ מזן גרנד טריים פרוסים לעיגולים 8 משמשים יבשים חופן צימוקים 2 עגבניות בשלות למשרה העוף - 1 כוס קוקה-קולה (לא דיאט!) + 1/2 כוס יין אדום מתוק 1/2 כוס דבש 1/2 כוס קטשופ חריף 1/2 כוס ריבת משמש 4 כפות סויה מלח ופלפל שחור לפי הטעם שום כתוש לפי הטעם אופן הכנה: לערבב את כל החומרים מלבד הקוקה קולה והיין האדום. למרוח את העוף במברשת משני צידיו. בתבנית משומנת לערוך בבסיסה את בצל, תפו"א ותפוחי העץ. את העוף להניח על הבסיס הנ"ל ומסביב לו לפזר את הפירות והעגבניות. לפזר את הנוזלים, לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך כ- 40 דקות בחום בינוני 200 מעלות. להסיר את נייר האלומיניום, לטפטף מהנוזלים שהצטברו בתבנית על העוף ולהמשיך לאפות עד רכות העוף וגוון השחמה. מידי פעם רצוי לטפטף מהנוזלים על העוף. הערות: מתוך החוברת "המטבח שלנו" מקור המתכון: שירה נצר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

m43

New member
אפשר להחליף קוקה קולה במיץ תפוזים?

פשוט אני מתייחסת לקוקה קולה כמו אל רעל, והמתכון נראה משהו, חבל לי לוותר עליו. מה אתם אומרים?
 

RUTHIE1

New member
להלן מתכון מתאים בשבילך-

מתכון: עוף ברוטב תפוזים וחרדל רכיבים: 6 מנות: 12 ירכי עוף (אני מכינה מ-6 כרעיים , מחולקות ללא עור) 1.5-2 כף חרדל דיזון לרוטב: 1 כוס מיץ תפוזים 1 כף סוכר חום קליפה מגורדת מתפוז אחד אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני.מורחים את העוף בחרדל, ומניחים בתבנית חסינת חום. להכנת הרוטב:מערבבים בסיר את כל החומרים, ומביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב על העוף, ואופים כחצי שעה.הופכים את הירכיים, ויוצקים עליהן את הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית. אופים חצי שעה נוספת. הערות: מקור המתכון: אם תרזו-אין זו אגדה (אילנה רז) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

RUTHIE1

New member
ועוד אחד-מתכון: עוף בריבת תפוזים

מתכון: עוף בריבת תפוזים רכיבים: 1 עוף בינוני מחולק ל-8 (אני משתמשת ב-6 כרעיים מחולקים, ללא עור) למישרה: 3 כפות ריבת תפוזים 3 כפות סוכר 3 כפות סויה 2 כפות יין לבן 1 בצל ירוק קצוץ קורט ג'ינג'ר מלח (לא שמתי בגלל הסויה), פלפל שחור אופן הכנה: להכנת המישרה-מערבבים בקערה את כל החומרים. משרים בו את העוף למשך הלילה.(אני השריתי שעתיים בלבד). מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180) ומניחים את העוף בתבנית פיירקס.יוצקים מעל את המשרה. אופים כשעה או עד שהעוף משחים ומוכן מבפנים. הערות: מקור המתכון: אם תרזו-אין זו אגדה (אילנה רז) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה