מחפשת מתכון ל"גלו ווין"

חמוטל

New member
מחפשת מתכון ל"גלו ווין"

או בלעז Glue Wein (מקווה שהאיות נכון) - יין חם ששותים בגרמניה בחורף. מתבקש לרגל מזג האויר החורפי...... בתודה
 

fairy_mi

New member
בלי קשר מסתובבים כאן המון מתכונים

דומים לפונצ'ים, אחד מהם שהכנתי כמה פעמים והיה אהוב עליי הוא הגלול שהוא משקה סקנדינבי על בסיס יין מתובל, להלן: גלוג משקה פונץ סקנדינבי של פיליס גלזר משקה סקנדינבי במקור, שהמציאו אנשים שיודעים קור מהו. אידיאלי לאירוח במזג-אוויר חורפי (היין ודאי היה חלק אינטגרלי מחגיגות המכבים). הקינמון והציפורן עוזרים לחיסול חיידקים, הג'ינג'ר מחזק, וההל מצוין לעיכול - יתרונות מובהקים לתקופת החג הרגישה. חומרים (6-4 מנות, תלוי בגודל הכוס): 1 בקבוק יין אדום יבש 2 מקלות קינמון 8 מסמרי ציפורן שלמים 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף ופרוס 1 כפית זרעי הל שלמים, כתושים מעט 3/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה) 1/3 כוס צימוקים 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים להגשה: צימוקים אגוזים מולבנים הכנה: בצנצנת זכוכית, מערבבים את כל החומרים מלבד הסוכר ושורים למשך הלילה. למחרת, מסננים את היין ומוסיפים את הסוכר, צימוקים ואגוזים, ומחממים לאט לאט (אך לא מרתיחים), בסיר קטן על להבה נמוכה. בוחשים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מקור המתכון: פיליס גלזר
 
למעלה