מחפשת מתכון לרוגלך

  • פותח הנושא vif
  • פורסם בתאריך

vif

New member
מחפשת מתכון לרוגלך ../images/Emo92.gif

שיהיה טעים ופשוט ..נמאס לי לקנות במכולת וגם אני לא מצליחה להגיע לחלה המפורסמת של אנירה עשיתי חיפוש לפי חלה לפי אמירה ולפי החלה של אמירה ואין מתכון רק המלצות חמות על המתכון
 

מירבלי

New member
בבקשה חלה של אמירה

מתכון: חלה מתוקה/אמירה רכיבים: 1/2- 1 כוס צימוקים-מומלץ-לא חובה 3/4- 1 כוס מים פושרים 2 כפות שמרים יבשים 1/3 כוס + כפית סוכר 1/3 כוס דבש-למי שלא אובה , ניתן להמיר בסוכר 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן 3 ביצים 2 חלמונים 6-7 כוסות קמח ציפוי 2 כפות מים 2 כפיות סוכר 1 חלמון אופן הכנה: אני מכינה בקערת המיקסר, כמעט את כל התהליך, אבל ניתן כמובן ללוש ידנית…. בקערה גדולה לשים את המים, השמרים וכפית סוכר. לתת לתסוס 5 דקות, ואז להוסיף את הסוכר, הדבש והמלח ולערבב, להוסיף הביצים, החלמונים השמן ו-5 כוסות קמח, לערבב היטב. ולתת לנוח רבע שעה.(העיסה צריכה להיות דביקה.) להמשיך ללוש תוך הוספת הקמח בהדרגה עד שהבצק, ררך ואלסטי. לתת לנוח 10 דקות. להעביר למשטח מקומח קלות, לשטח מעט, לפזר את הצימוקים, וללחוץ אותם לתוך הבצק. תוך כדי לישה. להניח הבצק בקערה משומנת, מכוסה בנילון נצמד. להתפיח בין שעה לשעה וחצי./ או למשך הלילה במקרר(ואז לתת לנוח שעה לפני שממשיכים). לעצב לחלה, להתפיח לפחות 40 דקות, על תבנית מצופה בניר אפיה מכוסה במגבת, למרוח בחלמון הטרוף. לחמם תנור ל-220 מעלות להכניס החלות, לאפות במשך רבע שעה, להנמיך ל-180 מעלות, ולאפות עוד 25 דקות. או עד שמזהיב חום. הערות: מספיק ל-2 חלות גדולות. ניתן להקפיא לא אפוי, אחרי העיצוב(לפני ההתפחה), לתת לנוח במקרר לילה לפני, ולהביא לטמפרטורת החדר לפני האפיה. וכמובן ניתן להקפיא אפוי. מקור המתכון: אמירה
 

vif

New member
../images/Emo4.gifלמירבלי תודה אבל

לא מצליחה לפתוח את הקישור ששלחת לי תודה על ההענות המהירה
 
למעלה