מחפשת מתכון לקציצות בשר ברוטב

יעלי2

New member
מחפשת מתכון לקציצות בשר ברוטב../images/Emo8.gif

קניתי 600 גרם בשר בקר טחון + כ 400 גרם הודו טחון. קניתי קוסברה, פטרוזיליה, בצל ותפוחי אדמה וגם רסק עגבניות. הכל פרי מוחי הקודח. עכשיו אני מחפשת מתכון שידביק את רוב או כל המרכיבים לשלם אחד=קציצות טעימות ברוטב. נ.ב. בעבר עשיתי קציצות מטוגנות וגם מבושלות (אני עדין חולמת על הכתיתות שהיו מכינים בקיבוץ כשבאנו לבקר את סבא וסבתא שלי{כתיתו של חולים})
וגם אותן לא יודעת להכין. אשמל אם תקשרו אותי עם מתכון בעל רוטב עסיסי... תודה!
 

יעלי2

New member
יום גדוש תגובות ומעורר תאבון בפורום

אז אני מקפיצה לי להנאתי כדי שלא תאבד בקשתי בשלל השרשורים.
 
מתכון: קציצות ברוטב עשבי תיבול- ספי

עדיין לא ניסיתי, בקרוב מאוד- היה במפגש האחרון, והתגובות היו נלהבות ביותר מתכון: קציצות ברוטב עשבי תיבול- ספיח רכיבים: לקציצות: 1 ק"ג בשר טחון אדום צרור פטרוזיליה 1/2 צרור כוסברה 2 בצלים 2 ביצים 2 כפות פירורי לחם קצת מלח ופלפל הרוטב: זר פטרוזיליה החצי השני של זר הכוסברה צרור עירית צרור נענע בערך 1/2 צרור בזיליקום העלים הירוקים של 4 בצלים ירוקים שן שום אחת ---------------------------- 4 כפות מיונז 1-2 כפיות חרדל 1/2-1 כוס שמן 2-4 כפות חומץ שלוק של בלסמי (נכון מידה קצת מוזרה אבל ככה זה נראה לי) פלפל גרוס ומלח, רק בסוף אם זה ממש הכרחי לכם. אופן הכנה: הכנת הקציצות לקצוץ את הבצל והירוקים, לערבב הכל יחד עם התבלינים והבשר, לכדרר כדורים קטנים ולטגן. הרוטב: נתחיל בהערה: הכמויות של הירוקים שונות בכל זר וזר ומכיוון שזה מתכון שנעשה לפי העין והלשון, העושים במלאכה יצטרכו לטעום ולתקן לפי הטעם. את כל הקבוצה הראשונה קוצצים למחית ירוקה שאליה מוסיפים את הקבוצה השנייה. הערות: כדי לקבל מרקם נוזלי יותר אפשר להוסיף יותר שמן, עדיף לא להשתמש בשמן זית כי יש לו טעם דומיננטי ופה זה לא מתאים. מקור המתכון: אגרטל קולה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

meravido

New member
אז ככה

אפשר כל בשר בנפרד ואפשר תערובת של שני הבשרים גם יחד - לקצוץ את הפטרוזיליה, את הבצל, לגרר את התפו"א (ולנקז מנוזלים) לערבב הכל ביחד עם 4 ביצים (כי זה ק"ג בשר) פירורי לחם (לפחות 4 כפות), פלפל שחור ומלח לתת לנוח ולגן לקציצות. את הרוטב להכין מהרסק מדולל במים - לתת לו לרתוח עם תבלון של: מרק עוף, פלפל, מלח, קצת כמון (מעט מאוד), שום כתוש, מעט מאוד שמן (כי יש כבר בקציצות), פפריקה מתוקה ולהכניס את הקציצות ולבשל עוד חצי-שלושת רבעי שעה. אני לא מוסיפה כוסברה לקציצות בשר רק לקציצות דגים.
 
../images/Emo7.gif אוף במקום להעתיק מחקתי קובץ

של קציצות ירוקות ברוטב, אם אני לא טועה של הלורד... ולורד, למה הכל מופיע לי בגיבריש כך שאני לא יכולה להבחין אם מחקתי או העתקתי?
 

יעלי2

New member
ראשית - תודה!!! (יש עוד הצעות)ושנית

את הכוסברה אני לא קונה כמעט אף פעם. אבל היות ובעלי מת על כוסברה, עשיתי ג´סטה והחלטתי לנסות. אז אם הן מיותרות הוא יהנה מהעלים בסלט (?!). בכל אופן אני מאמצת את ההצעות, ומקווה שהבשר יוציא לרוטב העגבניות משהו משלו-כי אחרת יצא לי (כמו בעבר חוששני) קציצות ברוטב עגבניות (עם טעמים די נפרדים). תודה תודה
 

meravido

New member
שכחתי לציין שאפשר ואף רצוי להוסיף

מעט סוכר לרוטב (ממש מעט - כפית מחוקה) ומהכוסברה אפשר להכין דגים חריפים או להוסיף לסלט
 

מיציבום

New member
קציצות מבושלות ברוטב עגבניות

שלום לכולם אחרי המון זמן שלא הייתי פה אני חוזרת. אני עושה קציצות מבושלות ברוטב אדום- מתכון שקיבלתי מהאמא של החבר המרוקאי שלי
אז ככה: לקציצות: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1 תפו"א לא מבושל ומגורד 2 בצלים מגורדים הרבה פטרוזיליה (טעים) שמן מיץ לימון מעט קינמון פפריקה מתוקה (ואם רוצים- גם חריפה) מלח ופלפל לרוטב: רסק עגבניות מים פרוסות שום קצת שמן מלח ופלפל לוקחים את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים היטב זה עם זה, ויוצרים קציצות. מבשלים בסיר גדול את הרוטב עד לנקודת רתיחה ואז, כשהרוטב חם מאוד, מכניסים לתוכו את הקציצות. מבשלים כ- 1/2 שעה. בתאבון!!!!
 

יעלי2

New member
תודה על ההצעות לקציצות.ביום יומים|ג

הקרובים אני אנסה את אחת מהן (אני יסודית אז בעקביות אני אנסה את כולן). תודה רבה. זה נראה מה שחיפשתי.
 
למעלה