מחפשת מתכון לפשטידת פטריות...

  • פותח הנושא רב1
  • פורסם בתאריך

רב1

New member
מחפשת מתכון לפשטידת פטריות...

אך שהפטריות יהיו פטריות חתוכים מקופסת שימורים.
תודה!!
 

צלשף

New member
בבקשה פשטידת פטריות ובצל

רכיבי המתכון:
תבנית אחת עגולה חד"פ קוטר 26 ס"מ
4 בצלים פרוסים לחצאי ירח
2 סלסלאות פטריות שמפיניון פרוסות (אפשר גם שני שימורי פטריות פרוסות)
2 תפו"א קלופים ומגורדים על פומפייה גסה (סחוטים מהנוזלים היטב)
4 ביצים
1 כף אבקת מרק פטריות
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כפית פלפל שחור
1/4 כוס פירורי לחם
1/3 כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל והפטריות עד שקיפות , להעביר לכלי קיבול גדול , להוסיף את תפו"א והביצים ואת פירורי הלחם והתבלינים ולערבב היטב . לשמן קלות תבנית עגולה גדולה לצקת את התערובת בתוך התבנית . להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות , לצנן כ5 דקות לפרוס ולהגיש.

בתיאבון.
 
פשטידת פטריות וגבינות לייט

1 בצל סגול קצוץ
1 בצל לבן קצוץ
2 כפות שמן זית
לטגן עד הזהבה ולהוסיף
½ קג פטריות שמפיניון פרוסות או שתי קופסאות פטריות פרוסות
לאדות מספר דקות ולתבל
1 כף תבלין בצל
½-1כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית תערובת עשבי פרובנס(לחלופין תמין/שמיר)
¼ כוס מים לבשל מספר דקות ולקרר

להקציףבמקסר או בעבד מזון
4 ביצים
להוסיף
1 כוס חלב
כפית חרדל
3 כפות קמח חומוס
לצקת את תערובת הביצים על תערובת הפטריות ולהוסיף
250 גר גבינת עיזים למריחה 5% של תנובה

6-8 דפי אורז
להרטיב היטב את העלה במים חמים כל פעם אחד אחרת ידבקו
לסדר את העלים כשמחציתם על שולי התבנית
לכסות את כל שטח התבנית ולהוסיף עלה אחד במרכז.
לרסס בספרי שמן בטעם שמן זית
לצקת את תערובת הפטריות
לכסות בדפי האורז שנותרו בשוליים (לכסות רק בקצוות )
50-100 גרם גבינה צהובה טל העמק 9% מגורדת
לפזר במרכז הפשטידה
מסביב לפשטידה לרסס במעט תרסיס שמן ולפזר גרעיני חמניות ולדלעת
לפזר על הכל מעט מעשבי התיבול פברונס ( לא חובה)
לאפות ב200 מעלות כ45 דקות.

הערה ניתן להכין את הפשטידה על פרוסות חלה במקום עלי אורז
 
למעלה