הרי לך פסטרמה לא מסובכת
אומנם לא במעשנת ביתית, אלא אפויה ולא צלויה בגריל...כי הגריל נראה לי מייבש אותה ואצלי יצאה עסיסית.
עוד מתכון לא יזיק...רק יוסיף
פסטרמה הודו פיקנטית בטעם מעושן / monday
החומרים:
1/2 1 ק``ג חזה הודו טרי בגוש אחד
למרינדה:
1 כפית צ`ילי גרוס
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות פפריקה מעושנת
2 כפות חרדל דיז`ון גרגרים
1 כפית פפריקה חריפה עם שמן
3 כפות חומץ בלסמי
1 כפית שום כתוש
1 כפית סחוג אדום מוכן
2 כפות רוטב סויה לא מתוקה
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח ים
1/2 כוס יין אדום יבש
הכנת המרינדה:
לערבב את כל חומרי המרינדה לתערובת אחידה. להוסיף את חזה ההודו
ולהשרות לילה שלם במקרר.
הכנת חזה ההודו:
לחמם תנור מראש לחום של 200 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה, ולהניח את גוש חזה ההודו עם נוזלי
המרינדה שבו. לכסות ברדיד אלומיניום את חזה ההודו ולאפות כ-25 דקות.
להרים את כיסוי רדיד האלומיניום, להפוך את החזה
על צידו השני ולהרטיב בחומרי המרינדה.
לכסות שוב עם רדיד האלומיניום ולהמשיך לאפות עוד כ-25 דקות. להוציא
את התבנית ולהסיר את רדיד האלומיניום ( בזהירות מאדי החום ).
להכניס שוב לתנור, להמשיך לצלות בחום של 175 מעלות כ-15 דקות על
צד אחד תוך כדי הרטבת החזה מדי פעם. להפוך על צידו השני ולהמשיך
לצלות עד כ-15 דקות.
ממתינים שחזה ההודו מעט יצטנן ואז פורסים לפרוסות. מגישים אם בא
לכם בכריך בתוספת ירקות שבא לכם....או בתוספת מנת פסטה או כל
תוספת אחרת, והרי לכם ארוחה נהדרת ופסטרמה טריה תוצרת בית...
בהצלחה ובתיאבון