מחפשת מתכון לעוגות מצות - *ללא* שכבות

Lihi a

New member
מחפשת מתכון לעוגות מצות - *ללא* שכבות

שלום, אני מחפשת מתכון לעוגות מצות קצת אחרת, בלי שכבות שמורכבות מקרם שוקולד. אלא מעין עוגה דחוסה משברי מצות עם שוקולד ולמעלה קוקוס. חיפשתי ברחבי האינטרנט וגם פה בפורום, לא מצאתי.. אשמח לעזרה תודה מראש
 

pirge

New member
פונטש מצות בשוקולדה

פונץ' שוקולד במצות אין מרגרינה ואין חמאה. מקור:פירגה מצרכים בסיר בינוני: 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות 1/2 כוס נס קפה חלש עם קצת חלב לא ממותק (נוזל) 2 כפות רום תמצית שקדים תמצית וניל כוס סוכר כף וחצי אבקת קקאו לבחוש על להבה קטנה עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים. להוריד מהאש לצנן מעט ולהוסיף: 3 כפות טחינה גולמית 4 כפות ג ד ו ש ו ת ממרח אגוזים או ממרח אחר מהמוצע על המדפים כוס וחצי אגוזי מלך שבורים 1/2 כוס צימוקים אפשר גם קליפות הדרים בשוקולד או מסוכרות 3 כוסות שברי עוגיות שונות (בפסח עוגיות או מצות) ללוש ולהוסיף עוד עוגיות או ביסקוויטים/מצות שבור גס ,לא אוהבת לכתוש,אוהבת להרגיש אותם בביסים. לצקת לתבנית עגולה ק פ י צ י ת או אינגליש קייק ולצפות בקוקוס להקפיא לפחות 8 שעות לפני ההגשה. להוציא 10 דקות לפני האירוח. לפרוס דק תהנו
 

Lihi a

New member
תודה, אבל זה לא מה שחיפשתי..

המתכון שאני מחפשת הוא של עוגה ממש דחוסה, יותר לכיוון של חיתוכיות ועם יותר מצות..
 

bali

New member
מנהל
אין לי מתכון ספציפי

אבל מה שהייתי עושה זה להכין קרם שוקולד כמו לעוגת השכבות, ובמקום למרוח אותו על מצות, לפורר לתוכו כמה מצות בפירורים גסים יחסית, לשטח הכל בתבנית ולקרר היטב, ואז לחתוך לריבועים ולהגיש. אם הקרם נראה לך רך מדיי, אפשר להכין גנאש שוקולד שבו יש פי שתיים שוקולד משמנת מתוקה, ואז כשמקררים הגנאש נהיה די מוצק וקשה, כמו טראפלס.
 
עוגת שוקולד ומצות

חומרים: 6 מצות כוס מים כף קפה נמס 6 כפות סוכר 100 גר' שוקולד 1/4 כוס חלב חבילת חמאה 6 כפות סוכר 1 כף קקאו כפית תמצית וניל 2 חלמונים אופן ההכנה: מפוררים את המצות. מרתיחים ביחד קפה+ מים + סוכר ושופכים על המצות. מערבבים. ממיסים ביחד שוקולד + קקאו + חלב + חמאה + תמצית וניל + סוכר. מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים. מערבבים היטב. מערבבים את תערובת השוקולד עם המצות. שופכים לתבנית (אפשר לפזר למעלה קוקוס או אגוזים לקישוט). מקררים כמה שעות במקרר. אפשר להפוך את העוגה לפרווה - המתכון המקורי הוא עם מים (במקום חלב) ומרגרינה (במקום חמאה).
 
למעלה