מחפשת מתכון למרק פטריות

טוב

New member
מחפשת מתכון למרק פטריות

אבל לא סתם מרק... מדובר במרק פטריות על בסיס שמנת, סמיך וטעים להפליא, שמגישים למשל באפרופו, או ב"קורוס" החלבית. אם למישהו יש מושג על מה אני מדברת- אז יאללה, לעבודה.
 

קשיו

New member
מרק פטריות שמפיניון

מתכון: מרק פטריות שמפיניון רכיבים: מצרכים ל-5-6 מנות: 500 גר´ פטריות שמפיניון 80 גר´ חמאה, 2 בצלים קצוצים דק שתיים וחצי כפות קמח 2 כפות אבקת מרק פטריות 6-5 כוסות מים מלח פלפל לבן לטעם 2 חלמונים 1 מיכל שמנת 38% שומן מסדרת השף הלבן לקישוט- עירית קצוצה . אופן הכנה: שוטפים היטב את הפטריות ופורסים לפרוסות. ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והפטריות ומאדים במשך 15 דקות, מוסיפים קמח ואבקת מרק פטריות ומבשלים במשך דקה. יוצקים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך חצי שעה. מתבלים במלח ובפלפל לבן. מערבבים בקערית את החלמונים והשמנת המתוקה, מוסיפים לתערובת השמנת מצקת אחת של מרק ומערבבים עד להשוואת הטמפרטורה. יוצקים את הבלילה לסיר המרק תוך כדי בחישה, מבשלים 6-5 דקות ומגישיפ בקישוט עירית קצוצה. הערות: מקור המתכון: השף הלבן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מרק פטריות/ ירון

מתכון: מרק פטריות רכיבים: סלסילה פטריות שמפיניון טריות 1 חבילה פטריות פוריצ`יני יבשות (20 גרם) 2 בצלים בינוניים 5 גבעולי טימין טרי 2 כפות בצלית (עירית) חתוכה לרצועות של 2 ס"מ ½ כוס שמנת מתוקה 2 ליטר ציר עוף (אמיתי לא אבקה) פלפל שחור גרוס מלח אופן הכנה: להשרות פטריות הפוריצ`יני במים רותחים כ15- דקות ולסחוט היטב, (לשמור את מי השרייה). לחמם במחבת 3 כפות שמן ולטגן את הבצל עם גבעולי הטימין רק עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את פטריות הפוריצ`יני לאדות מספר דקות, להוסיף פלפל שחור גרוס ולערבב. להטות את המחבת כדי לסלק שמן עודף. לחמם את ציר העוף, לסלק את גבעולי הטימין ולהוסיף את תכולת המחבת לציר, לערבב היטב להוסיף כ 3 כפות ממי השרייה של הפטריות (לא יותר על מנת לא להעכיר את הנוזל) ולבשל כ 20 דקות. לפרוס לפרוסות בעובי 2 מילימטר את פטריות השמפיניון ולהקפיץ במעט השמן שנשאר במחבת מספר דקות. על ידי בלנדר יד לטחון היטב את תכולת הסיר למרקם חלק, להוסיף את פטריות השמפיניון והמלח, להביא לרתיחה ולבשל כ 15 דקות. לכבות את האש לקרר במשך כ 10 דקות ולהוסיף את השמנת בקילוח דק תוך כדי בחישה. להמתין עוד כ 15 דקות ולהוסיף את העירית הקצוצה. הוספת העירית למרק המקורר נועדה לשמר את צבע העירית במקרה ואין אוכלים את המרק מיד. אין להביא את המרק לרתיחה. טיפ: המרק יוצא בעל סמיכות קלה מי שרוצה סמיכות יתר יוסיף ככף קמח לקראת סוף טיגון הבצל. הערות: מקור המתכון: yaron1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מרק פטריות וערמונים- פוד ארט

מתכון: מרק פטריות וערמונים- פוד ארט רכיבים: 50 גרם חמאה 2 כפות שמן זית 2 גבעולי כרישה, פרוסים 3 שיני שום, קצוצות 1/2 ראש סלרי, קצוץ 1 ק"ג פטריות שמפיניון 200 גרם פטריות שיטאקי טריות 200 גרם פטריות יער 200 גרם פטריות פורטבלו 100 גרם פטריות מוריל יבשות (מושרות במים למשך 10 דקות) 1 ליטר ציר עוף 1 כוס יין לבן יבש 1 מיכל שמנת מתוקה מלח ופלפל שחור, טחון טרי לקישוט: 100 גרם ערמונים קלופים וקלויים 3 כפות עירית קצוצה 100 גרם גבינת מסקרפונה אופן הכנה: מחממים בסיר גדול חמאה ושמן זית מוסיפים את הכרישה, הסלרי והשום ומאדים כ-3 דקות עד שהכרישה נעשית שקופה. מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומקפיצים עוד 4 דקות. מוסיפים ציר ויין ומרתיחים. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 20 דקות. טוחנים למחית חלקה, מחזירים לסיר ומוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה ומתבלים. מגישים בקערית עם ערמונים, עירית וכפית גבינת מסקרפונה. הערות: מקור המתכון: קייטרינג פוד-ארט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
נעלמה לי ההודעה, אז נרשום שוב- אם

את רוצה יותר סמיך- פשוט תמירי את הצי מרק בשמנת, ותוסיפי גבנ"צ
 
מרק פטריות בשמנת

ל8 מנות: 2\1 כוס פטריות יער מיובשות 2\1 1 כוסות מים רותחים 1 בצל גדול קצוץ 1 כף סוכר 50 גר´ חמאה כ-400 גר´ פטריות טריות 4\1 כוס אבקת מרק פטריות 7 כוסות חלב 1 כוס שמנת מתוקה,שמנת קפה או חלב מלח ופלפל שחור 1 גביע שמנת חמוצה שורים את הפטריות המיובשות במים הרותחים למשך 20 דק´. בסיר גדול מטגנים בצל עם סוכר במחצית כמות החמאה עד הזהבה. שוטפים היטב את הפטריות הטריות, קוטמים את קצה הרגל. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים אותם לסיר עם יתר החמאה. מסננים וקוצצים את הפטריות המיובשותומצרפים גם אותן. מטגנים תוך ערבוב במשך 5-7 דק´. מערבבים היטב את אבקת המרק ב2\1 כוס חלב. מוסיפים את התערובת לסיר בתוספת יתר החלב והשמנת המתוקה. ממליחים ומפלפלים. מבשלים תוך בחישה על אש בינונית במשך כ25 דק´ עד אשר המרק מעובה וחלק. כשמגיע לרתיחה, מנמיכים אש. את השמנת החמוצה מוסיפים ממש לפני האכילה.
 
למעלה