מרק פטריות/ ירון
מתכון: מרק פטריות רכיבים: סלסילה פטריות שמפיניון טריות 1 חבילה פטריות פוריצ`יני יבשות (20 גרם) 2 בצלים בינוניים 5 גבעולי טימין טרי 2 כפות בצלית (עירית) חתוכה לרצועות של 2 ס"מ ½ כוס שמנת מתוקה 2 ליטר ציר עוף (אמיתי לא אבקה) פלפל שחור גרוס מלח אופן הכנה: להשרות פטריות הפוריצ`יני במים רותחים כ15- דקות ולסחוט היטב, (לשמור את מי השרייה). לחמם במחבת 3 כפות שמן ולטגן את הבצל עם גבעולי הטימין רק עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את פטריות הפוריצ`יני לאדות מספר דקות, להוסיף פלפל שחור גרוס ולערבב. להטות את המחבת כדי לסלק שמן עודף. לחמם את ציר העוף, לסלק את גבעולי הטימין ולהוסיף את תכולת המחבת לציר, לערבב היטב להוסיף כ 3 כפות ממי השרייה של הפטריות (לא יותר על מנת לא להעכיר את הנוזל) ולבשל כ 20 דקות. לפרוס לפרוסות בעובי 2 מילימטר את פטריות השמפיניון ולהקפיץ במעט השמן שנשאר במחבת מספר דקות. על ידי בלנדר יד לטחון היטב את תכולת הסיר למרקם חלק, להוסיף את פטריות השמפיניון והמלח, להביא לרתיחה ולבשל כ 15 דקות. לכבות את האש לקרר במשך כ 10 דקות ולהוסיף את השמנת בקילוח דק תוך כדי בחישה. להמתין עוד כ 15 דקות ולהוסיף את העירית הקצוצה. הוספת העירית למרק המקורר נועדה לשמר את צבע העירית במקרה ואין אוכלים את המרק מיד. אין להביא את המרק לרתיחה. טיפ: המרק יוצא בעל סמיכות קלה מי שרוצה סמיכות יתר יוסיף ככף קמח לקראת סוף טיגון הבצל. הערות: מקור המתכון: yaron1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2