מחפשת מתכון למרק גריסים טעים בבקשה

leegil

New member
מחפשת מתכון למרק גריסים טעים בבקשה

אשמח להצעות והמלצות. תודה ושבת שלום-לילך!
 

מ צ ד ה

New member
../images/Emo92.gif היישר מהחיפוש ../images/Emo26.gif

בבקשה מרק גריסים/ haiavered זה מתכון של אמי ז"ל. בסיר להשחים בצל אחד גדול עד להשחמה.בנתים שקית של גריסים לשטוף היטב (לא אוהבת את טעם העמילן) ובוררת החוצה אם יש אבנים קטנות שלפעמים יש בגריסים.מוסיפים לבצל שהושחם ומוסיפים מעט אבקת מרק רק כדי לקבל צבע זהבהב נעים.בוחשת את הכל ורק אז מוסיפה את המים ואחרי כחצי כחצי שעה מוסיפה 2, 3 גזרים מגורדים על פומפיה גסה .מוסיפה מעט שמיר ופטרוזיליה חתוכים דק.מבשלים עוד כחצי שעה ומוסיפה רק מלח לטעם טועמים ובודקים אם הגריסים רכים. כשהגריסים מוכנים מוסיפה 2תפו"א בינונים חתוכים לקוביות קטנות. מלקקת את השפתיים ומחכה שהם יתבשלו .כשהתפוחים מוכנים ,יש לך מרק גריסים מטריף.כשאת רוצה לעשות ארוחה שלמה מהמרק .את יכולה להוסיף חלקי עוף.או להכין קציצות .ויש לך גם מנה אחרונה. בתאבון. ================================================================================== מרק גריסים/baronm10 (מבוסס על פי המתכון של wan מתפוז עם שינויים בכמויות ובחלק מהמרכיבים) חומרים 6 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות 1 כוס גריסים 4 גזרים שלמים 4 גזרים חתוכים לפרוסות 3 עגבניות מגורדות 2 בצלים קצוצים 4 שיני שום קצוצים צרור עלי סלרי צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק מלח ,פלפל שחור כמון 2 כפות אבקת מרק עוף 12 כוסות מים שמן זית הכנה לטגן את הבצל והגזרים הפרוסים בשמן זית עד הזהבה ,להוסיף את שיני השום והעגבניות המגורדות . להוסיף את הגריסים ולכסות במים רתוחים . להרתיח ולבשל כ 15 דקות. להוסיף את תפוחי האדמה ,הגזרים השלמים ,עלי הסלרי , המים ולתבל לפי הטעם . להביא לרתיחה,להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ואבקת המרק , להמשיך לבשל עד התרככות כשעה וחצי ================================================================================== או מרק גריסים פשוט להכנה וטעים/פנינה ט רכיבים: 1 בצל קצוץ דק 2 גזרים פרוסים דק 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות 1.5 כוסות גריסי פנינה מרק עוף לתיבול מלח ופילפל שחור אופן הכנה: לטגן את הבצל הקצוץ והגזר עד הזהבה, להוסיף את הגריסים השטופים ומים מעל גובה הגריסים להביא לרתיחה להנמיך את האש ולבשל עד לריכוך הגריסים. לאוסיף 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות , אבקת מרק עוף פלפל שחור ואם יש צורך מלח ומים רותחים עד לסמיכות הרצויה לבשל 10 דקות נוספות ולהגיש.
 

מ צ ד ה

New member
בטח../images/Emo70.gif מכל החלות שהכנתי, לטעמי

זו הכי מוצלחת. החלה של ליל גרוס/"לחם"-דברה הריס וסו לרקי
הספר הזה משמש אותי הרבה
(מה שבסוגריים = הערות שלי- מ צ ד ה) 1 חלה גדולה או 2 בינוניות 50 ג' שמרים טריים, או: 2 שקיות + 1/1/2 כפיות שמרים יבשים, או: 1 שקית שמרית (2 כפות שמרים יבשים) 2 כוסות מים פושרים 3/4 כוס סוכר 1/1/2 כפיות מלח 2 ביצים 1 חלמון (לשמור את החלבון להברשה) 100 ג' מרגרינה ללא מלח, מומסת ומצוננת 8 כוסות קמח (שטיבל 2- אבל וצא מעולה גם עם קמח רגיל) אופן ההכנה: 1. שמים בקערה גדולה את השמרים, המים, הסוכר, המלח, הביצים, החלמון, המרגרינה וטורפים היטב. מוסיפים 2 כוסות מהקמח וטורפים לתערובת אחידה. 2. מוסיפים את יתרת הקמח, ומערבבים היטב. (בכף עץ- כי הכל נדבק!) מניחים לתערובת ל- 10 דק'. 3. מעבירים למשטח מקומח קלות ולשים לבצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדיי, מקמחים אותו מעט בעת הלישה (קימחתי הרבה) 4. מעבירים לקערה משומנת (שמ"ז) והופכים, עד שהבצק משומן מכל הצדדים. מכסים ומתפיחים. 5. חובטים בבצק כדי לשטחו ומתפיחים שוב. 6. חובטים בבצק כדי לשטחו ומחלקים ל-3 או 6 חלקים שווים וצרים מכל חלק גליל צר ומוארך 7. קולעים לצמה, שמים בתבנית אפייה ומתפיחים ללא כיסוי. 8. מחממים תנור ל-'180. 9. מורחים את החלות בחלבון. 10 אופים כ-3/4 שעה, מוציאים מהתנור, מורחים שוב בחלבון ואופים 15 דק' נוספות (אפיתי עד השחמה בלי להוציא באמצע). 11. מצננים על רשת. אם החלה משחימה מהר מדיי (והיא אכן משחימה מהר מדיי), מכסים אותה ברדיד אלומיניום. חלה מ ע ו ל ה ! בתיאבון, מ צ ד ה
 

dana 2222

New member
מרק דלעת טעים בגריסים וחלב קוקוס

400 גרם דלעת 3 גזרים 1 בצל כף שמן 1/2 3 כוסות מים 2 כוסות חלב קוקוס,(מקופסה). 150 גרם טופו , (לא חובה). 1כפית כמון קורט אגוז מוסקט מגורר מלח, ופלפל ההכנה : חותכים את הדלעת, הגזרים והבצל לחתיכות גסות, ומאדים אותם בסיר עם כף שמן במשך 5 דקות. מוסיפים גריסים ,מערבבים עוד דקה ביחד, מוסיפים שלש וחצי כוסות מים ומבשלים עוד 40 דקות. מעבירים את הירקות ושתי כוסות מהמרק אל הבלנדר או במעבד -מזון ,טוחנים ומחזירים לסיר. מתבלים את המרק בכמון, באגוז מוסקט ובמלח ובפלפל לפי הטעם מחלקים למרקיות ויוצקים לכל מרקייה 1/2 כוס חלב קוקוס.. (לאוהבי הטופו : מערבלים 150 גרם טופו בתוספת חצי כוס חלב קוקוס עד לקבלת מרקם קרמי, מוסיפים למרק ובוחשים). מגישים חם.
 

frige

New member
תנסי את זה

זה כל כך טעים. של סבתי ז"ל. מרק גריסים עם פטריות: 1/2 כוס גריסי פנינה על 1/2 סיר מים. מרתיחים על האש. אחרי 10 דקות מכניסים גזר וקוביות תפו"א. מטגנים במרגרינה בצל וגזר מגוררים בפומפיה, לאחר כמה דקות מוסיפים פטריות מקופסא מטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים לסיר עם רבע בצל (לא חתום). מרתיחים הכל ושמים על אש קטנה. לאחר חצי שעה שמים בכוס 2 כפות מרק פטריות עם כוס חלב. מערבבים היטב ומכניסים לסיר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. בסוף שמים קצת שמיר קצוץ. המרק מעולה. אפשר במקום החלב מים אבל עם החלב פשוט מעדן. עוד המלצה שככה אוכלים אצלנו, לשים בצלחת 1 כף שמנת חמוצה ועל זה את המרק. פשוט ללקק את הצלחת. בתאבון.
 

פוקסי99

New member
frige זה מה שנקרא קרופניק

כאשר הורי היו בחיים זה היה המרק בבית הזכרת לי זכרונות ילדות בהיזדמנות הראשונה אכין לעצמי לפי מה שאני זוכר שאבי היה מכין בכול מקרה תודה על הזכרונות שהעלית אצלי גמר חתימה טובה פוקסי
 

frige

New member
טלי ופוקסי

כיף לדעת שיש לנו את אותם הזיכרונות. זה אחד המרקים הטעימים ביותר שסבתי ז"ל היתה מכינה. כל פעם שאני מכינה אותו חגיגה אצלנו בבית. אח שלי ואחותי וההורים שלי וכמובן אני זוללים אותו עם טעם של עוד ויש עוד. שמחה שהעלתי חיוך על פניכם. תודה וגמר חתימה טובה. שרית
 

leegil

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifתודה רבה איזה יופי של

מתכונים עכשיו רק ניתן לבחור. בעלי היקר ביקש מרק גריסים כחלק מהארוחה מפסקת אז תודה על העזרה ושבת שלום. לילך!
 
למעלה