../images/Emo92.gif היישר מהחיפוש ../images/Emo26.gif
בבקשה מרק גריסים/ haiavered זה מתכון של אמי ז"ל. בסיר להשחים בצל אחד גדול עד להשחמה.בנתים שקית של גריסים לשטוף היטב (לא אוהבת את טעם העמילן) ובוררת החוצה אם יש אבנים קטנות שלפעמים יש בגריסים.מוסיפים לבצל שהושחם ומוסיפים מעט אבקת מרק רק כדי לקבל צבע זהבהב נעים.בוחשת את הכל ורק אז מוסיפה את המים ואחרי כחצי כחצי שעה מוסיפה 2, 3 גזרים מגורדים על פומפיה גסה .מוסיפה מעט שמיר ופטרוזיליה חתוכים דק.מבשלים עוד כחצי שעה ומוסיפה רק מלח לטעם טועמים ובודקים אם הגריסים רכים. כשהגריסים מוכנים מוסיפה 2תפו"א בינונים חתוכים לקוביות קטנות. מלקקת את השפתיים ומחכה שהם יתבשלו .כשהתפוחים מוכנים ,יש לך מרק גריסים מטריף.כשאת רוצה לעשות ארוחה שלמה מהמרק .את יכולה להוסיף חלקי עוף.או להכין קציצות .ויש לך גם מנה אחרונה. בתאבון. ================================================================================== מרק גריסים/baronm10 (מבוסס על פי המתכון של wan מתפוז עם שינויים בכמויות ובחלק מהמרכיבים) חומרים 6 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות 1 כוס גריסים 4 גזרים שלמים 4 גזרים חתוכים לפרוסות 3 עגבניות מגורדות 2 בצלים קצוצים 4 שיני שום קצוצים צרור עלי סלרי צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק מלח ,פלפל שחור כמון 2 כפות אבקת מרק עוף 12 כוסות מים שמן זית הכנה לטגן את הבצל והגזרים הפרוסים בשמן זית עד הזהבה ,להוסיף את שיני השום והעגבניות המגורדות . להוסיף את הגריסים ולכסות במים רתוחים . להרתיח ולבשל כ 15 דקות. להוסיף את תפוחי האדמה ,הגזרים השלמים ,עלי הסלרי , המים ולתבל לפי הטעם . להביא לרתיחה,להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ואבקת המרק , להמשיך לבשל עד התרככות כשעה וחצי ================================================================================== או מרק גריסים פשוט להכנה וטעים/פנינה ט רכיבים: 1 בצל קצוץ דק 2 גזרים פרוסים דק 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות 1.5 כוסות גריסי פנינה מרק עוף לתיבול מלח ופילפל שחור אופן הכנה: לטגן את הבצל הקצוץ והגזר עד הזהבה, להוסיף את הגריסים השטופים ומים מעל גובה הגריסים להביא לרתיחה להנמיך את האש ולבשל עד לריכוך הגריסים. לאוסיף 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות , אבקת מרק עוף פלפל שחור ואם יש צורך מלח ומים רותחים עד לסמיכות הרצויה לבשל 10 דקות נוספות ולהגיש.