מחפשת מתכון לחלה מתוקה

  • פותח הנושא droli
  • פורסם בתאריך
מתכון: חלות מתוקות אישיות

רכיבים: להכנת 5-6 חלות אישיות: לבצק: 1/2 ק"ג קמח לבן (רגיל) 1 כף (שטוחה) שמרים יבשים (או 1/3 שקית "שמרית") 1/4 כוס סוכר 2 חלמוני ביצה 25 גרם מרגרינה מומסת 1/2 כף חומץ 1 כוסות מים פושרים (+-) 1/2 כף מלח 1/2 כוס צימוקים כהים (בגודל בינוני) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף 1 כפית סוכר מעט מים שומשום לפיזור אופן הכנה: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים בעזרת מטרפה את החלמונים, המרגרינה, החומץ והמים . מוסיפים את הנוזלים לקערת היבשים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משמנים ומכסים במגבת לחה. משהים לתפיחה עד להכפלת הנפח. משרים את הצימוקים במים לכ 15 דקות. לשים את הבצק מס´ דקות (על משטח משומן). משטחים את הבצק ומפזרים מעליו את המלח והצימוקים. מגלגלים ולשים מעט. משמנים ומכסים שוב במגבת לחה עד להכפלת הנפח בשנית. מחלקים את הבצק ל 6 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך וצר ומגלגלים סביב אחד הקצוות לצורת שבלול. מניחים בתבנית משומנת (או על נייר אפייה) ומתפיחים במשך 30 דקות. מורחים את הלחמניות בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים והסוכר. מפזרים מעל שומשום. מחממים תנור (בערך 10 דקות) לחום בינוני (180 מ.צ.) ואופים כ 15-20 דקות (אפשר בטורבו 2 קומות) (יש לשים לב שהחלות לא ישרפו). הערות: מבוסס על מתכון של שמרית. מומלץ להכין כמות כפולה. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.3 http://www.mai.co.il
 

droli

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif

חיפשתי גיוון.. בינתיים עשיתי שוב את החלת הלחמניות הנהדרת של אריה.
 

droli

New member
עוד לא יצא, החלה בהתפחה

עוד מעט תכנס לתנור.
 
החלה של אמירה

מתכון מוצלח, יוצאות שתי חלות גדולות חלה מתוקה רכיבים: 1/2- 1 כוס צימוקים-מומלץ-לא חובה 3/4- 1 כוס מים פושרים 2 כפות שמרים יבשים 1/3 כוס + כפית סוכר 1/3 כוס דבש-למי שלא אובה , ניתן להמיר בסוכר 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן 3 ביצים 2 חלמונים 6-7 כוסות קמח ציפוי 2 כפות מים 2 כפיות סוכר 1 חלמון אופן הכנה: אני מכינה בקערת המיקסר, כמעט את כל התהליך, אבל ניתן כמובן ללוש ידנית…. בקערה גדולה לשים את המים, השמרים וכפית סוכר. לתת לתסוס 5 דקות, ואז להוסיף את הסוכר, הדבש והמלח ולערבב, להוסיף הביצים, החלמונים השמן ו-5 כוסות קמח, לערבב היטב. ולתת לנוח רבע שעה.(העיסה צריכה להיות דביקה.) להמשיך ללוש תוך הוספת הקמח בהדרגה עד שהבצק, ררך ואלסטי. לתת לנוח 10 דקות. להעביר למשטח מקומח קלות, לשטח מעט, לפזר את הצימוקים, וללחוץ אותם לתוך הבצק. תוך כדי לישה. להניח הבצק בקערה משומנת, מכוסה בנילון נצמד. להתפיח בין שעה לשעה וחצי./ או למשך הלילה במקרר(ואז לתת לנוח שעה לפני שממשיכים). לעצב לחלה, להתפיח לפחות 40 דקות, על תבנית מצופה בניר אפיה מכוסה במגבת, למרוח בחלמון הטרוף. לחמם תנור ל-220 מעלות להכניס החלות, לאפות במשך רבע שעה, להנמיך ל-180 מעלות, ולאפות עוד 25 דקות. או עד שמזהיב חום. הערות: מספיק ל-2 חלות גדולות. ניתן להקפיא לא אפוי, אחרי העיצוב(לפני ההתפחה), לתת לנוח במקרר לילה לפני, ולהביא לטמפרטורת החדר לפני האפיה. וכמובן ניתן להקפיא אפוי.
 

יניבניב

New member
חלת בריוש מתוקה

חומרים: 600 גרם קמח 50 מ"ל מים פושרים כף מלח 100 גרם סוכר 3 גרם שמרים יבשים 5 ביצים 250 גרם חמאה (רצוי צהובה) חתוכה לקוביות לשים את כל החומרים, למעט החמאה, 7 דקות (הכי טוב במיקסר) מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים במהירות גבוהה עוד ¼ שעה. מתפיחים במקרר ללילה, יוצרים "נקניקים" ארוכים וקולעים חלה. מתפיחים שעתיים בתבנית. אופים ב- 180 מעלות כחצי שעה עד הזהבה. רצוי לחמם מעט לפני ההגשה. כדי לקבל צבע זהוב עמוק מורחים את החלה בחלמון ביצה טרוף לפני האפיה.
 

אילנהמ.

New member
יניבניב, 3 גר' שמרים?

זו טעות אני משערת
 

יניבניב

New member
ממש לא טעות

התפיחה הממושכת למשך הלילה מספיקה להכפלת הנפח, זהו בצק בריוש ומרקמו וטעמו מבוססים על עושר החמאה.
 
למעלה