מחפשת מתכון לבראוניס - (משהו קל)

mina1

New member
מחפשת מתכון לבראוניס - (משהו קל)

היה לי מתכון מעיתון "לאישה" אבל הוא אבד לי, היא שם מתכון שבו יש גם קצת גבינה בבראוניז למעלה.... תודה
 

silvey

New member
בפורום מתכונים יש בשפע, צריך רק

להכנס לפורום ולכתוב בחלון "בראוניס" ויש לך הרבה
 
בראוניז מעולים

מתכון מתוך ספר שנקרא 1001 מתכוני עוגיות, של גרג גילספי. יוצאות רכות ושוקולדיות מבפנים, עם קרום דקיק וקריספי. בראוניז חומרים: 120 (4 oz)גרם שוקולד מריר שבור (קוביות יספיקו) 170 גרם (4\\3 כוס) מרגרינה חתוכה 2 כוסות (400 גרם) סוכר 1 כפית תמצית ווניל 3 ביצים מס' 1 בטמפרטורת החדר - חשוב 1 כוס (200 גרם) קמח 1 כוס אגוזי מלך שבורים (אני עשיתי 1/2 כוס אגוזים ו1/2 כוס מיני מרשמלו, יצא מעולה). תבנית אפיה מלבנית (תלוי בגובה שרוצים) הכנה: מחממים מראש את התנור ל 170 צלזיוס(350 מעלות פרנהייט) בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם המרגרינה (אני עשיתי בבן מרי, וככה השתמשתי בקערה אחת לכל התהליך), על אש נמוכה, ותוך בחישה. כאשר הכל נמס והתערובת אחידה מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר והווניל תו"כ בחישה. בודקים שהתערובת קרה מספיק (אם אפשר להכניס לתוכה אצבע בלי לצרוח), ומוסיפים את הביצים תוך כדי בחישה נמרצת. או - עובדים בטכניקה של טמפרור - מוסיפים קצת שוקולד לביצים, תו"כ ערבוב, ואז שופכים את כל התערובת הזו לשוקולד. מקפלים פנימה את הקמח בהדרגה, ואז את האגוזים (והמרשמלו, אם הוספתם). וזהו - משטחים בתבנית, אופים 35 - 40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. שימו לב, שמשך האפיה משתנה לפי גודל התבנית, לכן כדאי לבדוק אחרי 15 דקות ולפי המצב להמשיך לאפות. אני הכנתי בראוניז גבוהים יחסית (בתבנית קטנה יותר), אז נדרש קצת יותר זמן אפיה. מצננים בתוך התבנית לפני שחותכים לקוביות. pdl
 
למעלה