מחפשת מתכון ותיק לעוגה לולו, משהי שמרה?

קיבלתי במייל שתי גרסאות. לא קראתי ולא בדקתי אם יש הבדלים.

ע תפוחים של לולו

נושא : אצלי המנצחות הן עוגת לולו והפאי תפוחים שלך


לאחרונה אני מכינה רק מ3 תפוחיםץ צריך לחתוך קוביות קטנות


עוגת לולו


עוגת תפוחים, אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)

2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה (אפשר 2 כוסות קמח תופח במקום)
4-5 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים אבל לא הכרחי)
1 כף קינמון
1 כפית זנגוויל טחון
1/8 כפית ציפורן טחון (אפשר לשנות את התבלינים לפי הטעם, אפשר להחליף בחוויאג' לקפה; לא לוותר על הג'ינג'ר)
1 כוס שמן צמחי (לא זית)
1/2 1 כוסות סוכר (תערובת של לבן וחום)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (אבל רק אם היא טובה! מקסימום תוותרי)
100-120 גר' שוקולד מריר (אפשר שוקולד צ'יפס ולחסוך חצי שלב 4)
1/2 -1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר פקאנים – יותר טעים)
2 כפות קוקוס

כדאי להוסיף גם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק (כף או שתיים)

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס)
1. מערבבים קמח ואבקת אפיח
2. מקלפים תפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות, מערבבים עם התבלינים.
3. מערבבים שמן וסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת...ומערבבים היטב. מוסיפים וניל.
4. קוצצים את השוקולד ומערבבים עם האגוזים והקוקוס.
5. מוסיפים לתערובת השמן את תערובת הקמח ומערבבים רק כמה שהכרחי.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד-אגוזים ואז את התפוחים. מערבבים.
7. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה אחת. (או בתבניות חד"פ אישיות)
8. אופים כשעה. תלוי בתנור (אצלי בטורבו = ארבעים דקות)



נושא : מאד אהבתי את העוגה שהביאה הגבוהה למפגש החורף האחרון. אולי


בתגובה ל: בזמנכם הפנוי, אני מחפשת עוגת תפוחים חדשה (בשבילי) אחת ממש - מרילין

היא לא עוגת תפוחים קלאסית אבל בעיני היא עוגה נהדרת.

לערבב יחד במקסר
כוס שמן
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס מיץ (או יין)
להוסיף בהדרגה
2 כוסות קמח
1 אב' אפיה
1 כפית סודה לשתיה
לחתוך לקוביות קטנות 3-4 תפוחי עץ
לגרד 100 גר' שוקולד
ניתן להוסיף גם צימוקים או אגוזים
להוסיף כפית אבקת נס קפה
אפשר להוסיף גם קינמון
להכניס לתנור שחומם מראש על 180מעלות
אפשר לאפות בתבנית פאי גדולה
לאפות כ 40 דקות עד שהקיסם יוצא נקי
טעים קר אבל טעים יותר חם אפשר להוסיף בהגשה גם גלידה וניל

אם אני זוכרת נכון, העוגה הגיעה בתבנית שטוחה של התנור.



נושא : עוגת תפוחים ואגוזים - רוני ונציה


בתגובה ל: בזמנכם הפנוי, אני מחפשת עוגת תפוחים חדשה (בשבילי) אחת ממש - מרילין

עוגה ביתית מצויינת, מהירה וקלה להכנה. היא גדושה בתפוחים, בצימוקים, באגוזים ובתבלינים. אינה מתוקה מדיי, ובזכות השימוש בשמן היא לחה מאד.
חומרים:-
4-5 תפוחי עץ מסוג 'גרנד' (*)
2.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון
1.5 כוסות שמן צמחי (**)
1.25 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 כפות חלב (***)
3 ביצים, טרופות
1 כוס צימוקים
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). קולפים את התפוחים, וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
2. מנפים ביחד לקערה קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, מלח ותבלינים.
3. שמים בקערת המערבל שמן, סוכר, ת. וניל, וחלב, ומקציפים היטב. מוסיפים את הביצים, ומקציפים שוב. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בעזרת מרית את התפוחים, הצימוקים והאגוזים (התערובת תהיה כבדה מאד).
4. יוצקים את התערובת לתבנית, ומחליקים. אופים כשעה, או עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העעוגה יוצא נקי. מצננים על רשת כרבע שעה. מעבירים סכין קטנה סביב העוגה, והופכים על רשת. מסירים את התבנית וממשיכים לצנן.
ניתן לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה.

הערות שלי:
(*) כדאי לשים פחות תפוחים. מספיק שלושה.
(**) אני מורידה את כמות השמן לכוס אחת.
(***) במקום חלב - מים או מיץ טבעי.

עוגה מאד טעימה ומוצלחת. ביתית במובן הנעים והחמים של המילה

ע תפוחים אגוזים ושוקולד לולו

נושא : עוגת תפוחים אגוזים ושוקולד (לולו)
תאריך : 03/05/13 09:59
מחבר/ת : נולי.


בתגובה ל: פאי תפוחים עם שמןאפילו בבצק / סליפ - נולי.
================================================
ניתן להכין עם קמח 70 אחוז ניצת הדובדבן.


נושא : עוגת תפוחים, אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)/תמר האחרת
בתגובה ל: עוגת שוקולד מושלמת של הרשיס - מתאימה מאוד לעוגת יומולדת - shira_k

עוגת תפוחים, אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)

2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה (אפשר 2 כוסות קמח תופח במקום)
4-5 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים אבל לא הכרחי)
1 כף קינמון
1 כפית זנגוויל טחון
1/8 כפית ציפורן טחון (אפשר לשנות את התבלינים לפי הטעם, אפשר להחליף בחוויאג' לקפה; לא לוותר על הג'ינג'ר)
1 כוס שמן צמחי (לא זית)
1/2 1 כוסות סוכר (תערובת של לבן וחום)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (אבל רק אם היא טובה! מקסימום תוותרי)
100-120 גר' שוקולד מריר (אפשר שוקולד צ'יפס ולחסוך חצי שלב 4)
1/2 -1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר פקאנים – יותר טעים)
2 כפות קוקוס



כדאי להוסיף גם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק (כף או שתיים)

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס)
1. מנפים יחד קמח ואבקת אפיח
2. מקלפים תפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות, מערבבים עם התבלינים.
3. מערבבים שמן וסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת...ומערבבים היטב. מוסיפים וניל.
4. קוצצים את השוקולד ומערבבים עם האגוזים והקוקוס.
5. מוסיפים לתערובת השמן את תערובת הקמח ומערבבים רק כמה שהכרחי.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד-אגוזים ואז את התפוחים. מערבבים.
7. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה אחת. (או בתבניות חד"פ אישיות)
8. אופים כשעה. תלוי בתנור (אצלי בטורבו = ארבעים דקות)
 

חנהפ

Active member
קיבלתי במייל שתי גרסאות. לא קראתי ולא בדקתי אם יש הבדלים.

ע תפוחים של לולו

נושא : אצלי המנצחות הן עוגת לולו והפאי תפוחים שלך


לאחרונה אני מכינה רק מ3 תפוחיםץ צריך לחתוך קוביות קטנות


עוגת לולו


עוגת תפוחים, אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)

2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה (אפשר 2 כוסות קמח תופח במקום)
4-5 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים אבל לא הכרחי)
1 כף קינמון
1 כפית זנגוויל טחון
1/8 כפית ציפורן טחון (אפשר לשנות את התבלינים לפי הטעם, אפשר להחליף בחוויאג' לקפה; לא לוותר על הג'ינג'ר)
1 כוס שמן צמחי (לא זית)
1/2 1 כוסות סוכר (תערובת של לבן וחום)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (אבל רק אם היא טובה! מקסימום תוותרי)
100-120 גר' שוקולד מריר (אפשר שוקולד צ'יפס ולחסוך חצי שלב 4)
1/2 -1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר פקאנים – יותר טעים)
2 כפות קוקוס

כדאי להוסיף גם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק (כף או שתיים)

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס)
1. מערבבים קמח ואבקת אפיח
2. מקלפים תפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות, מערבבים עם התבלינים.
3. מערבבים שמן וסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת...ומערבבים היטב. מוסיפים וניל.
4. קוצצים את השוקולד ומערבבים עם האגוזים והקוקוס.
5. מוסיפים לתערובת השמן את תערובת הקמח ומערבבים רק כמה שהכרחי.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד-אגוזים ואז את התפוחים. מערבבים.
7. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה אחת. (או בתבניות חד"פ אישיות)
8. אופים כשעה. תלוי בתנור (אצלי בטורבו = ארבעים דקות)



נושא : מאד אהבתי את העוגה שהביאה הגבוהה למפגש החורף האחרון. אולי


בתגובה ל: בזמנכם הפנוי, אני מחפשת עוגת תפוחים חדשה (בשבילי) אחת ממש - מרילין

היא לא עוגת תפוחים קלאסית אבל בעיני היא עוגה נהדרת.

לערבב יחד במקסר
כוס שמן
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס מיץ (או יין)
להוסיף בהדרגה
2 כוסות קמח
1 אב' אפיה
1 כפית סודה לשתיה
לחתוך לקוביות קטנות 3-4 תפוחי עץ
לגרד 100 גר' שוקולד
ניתן להוסיף גם צימוקים או אגוזים
להוסיף כפית אבקת נס קפה
אפשר להוסיף גם קינמון
להכניס לתנור שחומם מראש על 180מעלות
אפשר לאפות בתבנית פאי גדולה
לאפות כ 40 דקות עד שהקיסם יוצא נקי
טעים קר אבל טעים יותר חם אפשר להוסיף בהגשה גם גלידה וניל

אם אני זוכרת נכון, העוגה הגיעה בתבנית שטוחה של התנור.



נושא : עוגת תפוחים ואגוזים - רוני ונציה


בתגובה ל: בזמנכם הפנוי, אני מחפשת עוגת תפוחים חדשה (בשבילי) אחת ממש - מרילין

עוגה ביתית מצויינת, מהירה וקלה להכנה. היא גדושה בתפוחים, בצימוקים, באגוזים ובתבלינים. אינה מתוקה מדיי, ובזכות השימוש בשמן היא לחה מאד.
חומרים:-
4-5 תפוחי עץ מסוג 'גרנד' (*)
2.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון
1.5 כוסות שמן צמחי (**)
1.25 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 כפות חלב (***)
3 ביצים, טרופות
1 כוס צימוקים
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). קולפים את התפוחים, וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
2. מנפים ביחד לקערה קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, מלח ותבלינים.
3. שמים בקערת המערבל שמן, סוכר, ת. וניל, וחלב, ומקציפים היטב. מוסיפים את הביצים, ומקציפים שוב. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בעזרת מרית את התפוחים, הצימוקים והאגוזים (התערובת תהיה כבדה מאד).
4. יוצקים את התערובת לתבנית, ומחליקים. אופים כשעה, או עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העעוגה יוצא נקי. מצננים על רשת כרבע שעה. מעבירים סכין קטנה סביב העוגה, והופכים על רשת. מסירים את התבנית וממשיכים לצנן.
ניתן לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה.

הערות שלי:
(*) כדאי לשים פחות תפוחים. מספיק שלושה.
(**) אני מורידה את כמות השמן לכוס אחת.
(***) במקום חלב - מים או מיץ טבעי.

עוגה מאד טעימה ומוצלחת. ביתית במובן הנעים והחמים של המילה

ע תפוחים אגוזים ושוקולד לולו

נושא : עוגת תפוחים אגוזים ושוקולד (לולו)
תאריך : 03/05/13 09:59
מחבר/ת : נולי.


בתגובה ל: פאי תפוחים עם שמןאפילו בבצק / סליפ - נולי.
================================================
ניתן להכין עם קמח 70 אחוז ניצת הדובדבן.


נושא : עוגת תפוחים, אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)/תמר האחרת
בתגובה ל: עוגת שוקולד מושלמת של הרשיס - מתאימה מאוד לעוגת יומולדת - shira_k

עוגת תפוחים, אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)

2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה (אפשר 2 כוסות קמח תופח במקום)
4-5 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים אבל לא הכרחי)
1 כף קינמון
1 כפית זנגוויל טחון
1/8 כפית ציפורן טחון (אפשר לשנות את התבלינים לפי הטעם, אפשר להחליף בחוויאג' לקפה; לא לוותר על הג'ינג'ר)
1 כוס שמן צמחי (לא זית)
1/2 1 כוסות סוכר (תערובת של לבן וחום)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (אבל רק אם היא טובה! מקסימום תוותרי)
100-120 גר' שוקולד מריר (אפשר שוקולד צ'יפס ולחסוך חצי שלב 4)
1/2 -1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר פקאנים – יותר טעים)
2 כפות קוקוס



כדאי להוסיף גם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק (כף או שתיים)

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס)
1. מנפים יחד קמח ואבקת אפיח
2. מקלפים תפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות, מערבבים עם התבלינים.
3. מערבבים שמן וסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת...ומערבבים היטב. מוסיפים וניל.
4. קוצצים את השוקולד ומערבבים עם האגוזים והקוקוס.
5. מוסיפים לתערובת השמן את תערובת הקמח ומערבבים רק כמה שהכרחי.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד-אגוזים ואז את התפוחים. מערבבים.
7. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה אחת. (או בתבניות חד"פ אישיות)
8. אופים כשעה. תלוי בתנור (אצלי בטורבו = ארבעים דקות)
תודה!
 
למעלה