מחפשת מתכון ...אתגר , ממש חידה..

מחפשת מתכון ...אתגר , ממש חידה..

בעלי שיחיה , בא לו כבר כמה שנים מאכל שאכל כשהיה קטן עוד כשהיה בבית ספר יסודי! האישה שהכינה את זה הלכה לעולמה (ולא שלא אמרתי לו שילך אליה לבקש מתכון לפני שתמות , אבל הוא התבייש ועכשיו הוא מתייבש......) בקיצור ...הוא מתאר את כך : (ממש חידה....) זה עשוי מגבינה , זה מטוגן , ולא שומני זה מלוח זה אורירי ו...זה טעים.... אחרי אלפי נסיונות הגעתי למסקנה שכנראה זה עשוי מגבינה כמו של טוב טעם , כלומר לא נוזלית , אז קניתי ! באחד הנסיונות עשיתי מאפינס עם חלב , קמח ותבלינים טריים ,ללא גבינה , הוא אמר שזה מתקרב.. אבל זה לא אפוי אלא מטוגן. לא , אי אפשר לטגן את הבצק הזה , זה נוזלי מידי. עכשיו...מה ההמשך ???? אין לי מושג ! למישהו יש מושג במה מדובר ? אשמח לרעיונות עליזה
 

טלי12345

New member
מאיזו עדה היא?

ואיפה היא גרה? באיזו תקופה מדובר? האם זה לכבוד חג מסויים?
 
אני חושבת שהיא מרוקאית

זה היה לפני 30 שנה בערך (ממש במאה הקודמת...) וזה לא היה לכבוד איזה שהוא חג היא הייתה הטבחית שלהם והיא הייתה מכינה להם את זה פעם בשבוע. אנחנו מאיזור הנגב הצפוני
 
פוקסי תודה , המתכון שלך יעבור לועדת

על...כלומר לבעלי, חחחחחחחח לדעתי בגלל שזה לא מלוח הוא יגיד שזה לא זה תודה על הנסיון. אני יכולה להוסיף שבעלי אומר שזה כמו לביבה תפוחה...אם זה יעזור ...
 
חבר'ה אין למישהו הצעות מגרות...

פוקסי אתה היחיד שהתיחס אלי...
תודה לך
 
פפנש

עליזה כמו שבעלך מתאר , אלו הם כדורי גבינה שמבושלים במים ומלח מסוננים ומגולגלים בפרורי לחם מטוגנים . המתכון: 2 חב' גבינה טוב טעם 2 ביצים 2 כפות סולת 2 כפות קמח 1כף סוכר 1 סוכר וניל לערבב תחילה את כל החומרים ולהשהות כ1/4 שעה עד שהסולת סופגת את הנוזלים של הגבינה. להרתיח סיר מים עם כפית מלח ליצור כדורים ולהכניס למים לבשל כ7 דקות אחרי שהכדורים צפים. בנתיים לשים שמן בערך 1/2 כוס למחבט וחב' פרורית או פרורי לחם משובחים ולטגן את הפרורים, עד שמשחים מעט (להיזהר כי זה נישרף מהר) כשהכדורים מבושלים להוציא אחד אחד עם מסננת ולגלגל בפרורים ולהניח על כלי הגשה. מגישים עם שמנת חמוצה אם רוצים מתוק יותר אפשר להוסיף סוכר לפרורים.
 
תודה סבתא חנה .אוי זה מרגש אותי

גם לסבתא שלי קראו סבתא חנה , עליה השלום, נזכרתי בה .להבדיל העלת לי קצת נוסטלגיה למרות שזה לא היה מזמן. ושתיחיי את עד מאה ועשרים. אמן. תודה לך האמת שהכנתי עכשיו את המתכון שנתנה לי לונה אבל הבעל עדיין לא הגיע כי הוא קובע את התוצאה...הכל זה בשבילו ובגללו.. האמתץ שאין עכשיו סולת אחרת הייתי מנסה את מייד כי אני כבר בשוונג של הטיגון.. אבל מבטיחה ינוסה לאלתר בכל מקרה אני ינסה לעלות תמונה עוד מעט. תודה רבה
 

noa scotland

New member
אולי לביבות גבינה?

גבינה לבנה, קמח, ביצים, מלח - לתערובת לא נוזלית, ומטגנים. יכול להיות?
 
עליזה....... נדמה לי שמצאתי לך

יש לי חברה רומניה , התקשרתי אליה וזה מה שהיא נתנה לי. פפנש שמים בקערה עמוקה גבינה לבנהּ 9% מסוננת מהנוזלים +גבינה בולגרית מגורדת +ביצה+מעט קמח עושים כדורים קטנים טובלים בפרורי לחם ומטגנים
 
תודה רבה נועה ולונה אני ינסה כמובן

ואם זה לא זה..... אני יעדכן אתכם אבל אני אופטימית אני מאוד מקווה שהגענו למתכון המנצח והללויה ...ובא לציון גואל.... טוב אני לא רוצה לשמוח יותר מידי כי כגודל הציפיות כך גודל האכזבות תודה רבה על העזרה לונה , כל הכבוד לך שהתאמצת בשבילי אוהבת אתכם עליזה
 
מכוון שקניתי גבינה של טוב טעם

כי חשבתי שזה חלק מהמרכיבים (ניחשתי כי התערובת לא נוזלית ורק הגבינה הזו עלתה לי לראש) אני אשתמש בזה , לא נורא נכון? אם כן , אני לא רוצה לקלקל , חס וחלילה... ,שלא ישתנה לה הטעם והמרקם ואז...הכל נהרס מה שתגידי נעשה כפקודה!
 
למעלה