מחפשת המלצה למצלמת חובבים מתקדמת

יסמין271

New member
מחפשת המלצה למצלמת חובבים מתקדמת

תקציב של 3500-4000 ש"ח.
המליצו לי על ה- canon T3i - יש חוות דעת?
אשמח גם להמלצות נוספות.
תודה!

yogevabr

New member
מצלמה טובה!

בשמה הישראלי Canon 600D.
מצלמה טובה לתחום הכניסה לצילום דיגיטלי במצלמות SLR.
יש קיטים שהם מאוד משתלמים למצלמות האלה, ככה ששווה לברר.

אחד החסרונות העיקריים שלה שאני לא יודע אם זה קריטי לך זה וידאו, שהיא מצלמת באיכות קצת פחות טובה מאשר הבאה אחריה בסדרה Canon 650D t4i (שאותה יש לי).

המצלמות בטווח המחירים הזה

דומות זו לזו בהיבט של איכות התמונה. הן נבדלות בעדשות שאפשר לחבר אליהן ובהנדסת האנוש (ממשק הפעלה, נוחות אחיזה וכו').
לכן הייתי מתחיל מבחינה של העדשות הזולות של כל אחד מהיצרנים (למרבה הצער אי אפשר לצלם ללא עדשה).

המצלמות של קנון נמכרות עם אחת משתי עדשות קיט: 18-55 ו-18-135. שתיהן מציעות איכות סבירה, אם כי לא ממש מרשימה. ל-18-135 יש גירסה חדשה, מעט יקרה יותר אבל גם מעט איכותית יותר. כדאי לרכוש את העדשה הזאת (שמסומנת באותיות STM) אפילו במחיר של פשרה בגוף המצלמה. אלטרנטיבה לעדשות מתוצרת קנון היא ה-17-70 של סיגמה. זאת עדשה בעלת מפתח צמצם מקסימלי רחב יותר ותאפשר איכות תמונה גבוהה יותר בתאורה בעייתית, אם כי ההבדלים לא יהיו גדולים מאד. המצלמות הרלוונטיות הן 550D, 600D, 650D וכן 100D (קטנה יותר) ו-700D החדשות. המצלמות האלה נבדלות ביניהן בעיקר בהסרטת וידאו. אם את לא זקוקה לוידאו באיכות שידור תוכלי לרכוש את הזולה שבהן ולישון בשקט.

המצלמות של ניקון נמכרות עם אחת משתי העדשות 18-55 ו-18-105. יש עדיפות ברורה לעדשה השניה, אבל ה-17-70 של סיגמה יכולה לשמש אלטרנטיבה טובה גם כאן. המצלמות הרלוונטיות הן D5100, D3200 ו-D5200. דגמי ה-Dx200 מצוידים בחיישנים צפופים במיוחד בני 24 מגה-פיקסלים. לדעתי אפשר להסתפק ב-16 המגה-פיקסלים של ה-D5100.

יצרנים אחרים שכדאי לבדוק הם סוני (NEX 5R עם עדשת 16-50), פאנסוניק (G5 או GX1 עם עדשת 14-42) ואולימפוס (E-PL5 עם עדשת 14-42). המצלמות האלה אינן DSLR אלא חסרות מראה, כך שהן קטנות יותר (אם כי איכות התמונה שהן מציעות דומה). רובן חסרות עינית. מצד שני הן מותאמות טוב יותר לצילום וידאו (מיקוד אוטומטי מהיר ושקט בזמן ההסרטה).

באופן עקרוני כדאי לבחור קודם עדשה ואת התקציב שנשאר להקדיש למצלמה ולכרטיס זיכרון.

yogevabr

New member
עדשת ה18-135 STM מעולה!

יש גם קיטים ממיוחדים שמגיעים איתה, אם כי היא יקרה הרבה יותר.
אני את המצלמה שלי קניתי מאמזון עם העדשה הזאת.

"מעולה" ביחס למה?

יכול להיות שהיא עונה על צרכיך (וזה מצוין), אבל לא הייתי מכנה אותה "מעולה". היא עדיפה על הגירסה הקודמת ונחותה מעדשות אחרות.

yogevabr

New member
ביחד לכמה עדשות באותו הקלאס...

כלומר עדשות קיט כאלו או אחרות, או עדשות "כלבו" אחרות באותו סדר גודל של מחיר..

יסמין271

New member
תודה לשניכם, תהיה נוספת

אני לא אפתח כאן את הנושא של Nikon vs Canon באופן כללי...
אבל אם ההתלבטות היא בין ה- Canon 600D ל- Nikon5100 (בעיקר שיקולי תקציב)
מה עדיף?

זה סובייקטיבי לגמרי

סורי לחנות שמאפשרת לגעת במצלמות לפני הרכישה והחזיקי את שתיהן ביד. סובבי את החוגות שליד כפתור החשיפה. בחרי בזו שתהיה נוחה לך יותר. עוד דבר: המצלמות האלה מפיקות פרופילים די שונים של צבע. יתכן שאחד ימצא חן בעינייך יותר מהאחר. כדאי להיכנס לאתר כמו זה שכאן (600D, D5100) ולהציץ בתצלומים שצולמו בשתי המצלמות. בעיקר תצלומים של אנשים.

IliAsh

New member
ניקון 3100 או קנון 1100

ערב טוב ושלום רב!
מתנצלת על הידחפות
גם אני צלמנית חובבת עם תקציב מוגבל.
קראתי בעיון רב וגם דפדפתי אחורה ועכשיו כל התקציב שנשאר אחרי "קניית" עדשה הוא לאחד הדגמים שציינתי (שלדעתי בשלב זה של חיי יספיקו בהחלט).
יש המלצה גורפת? בקנון הISO מתחיל מ-100 בעוד שבניקון רק מ-200, לעומת זאת נקודות הפוקוס יש יותר לניקון. עד כמה זה משנה בשביל הדיוטה כמוני?

תודה מראש והמשך ערב נעים,
אלנה

למעלה