מחפשת המלצה למצלמה דיגיטלית לילד

iris28

New member
מחפשת המלצה למצלמה דיגיטלית לילד

בן 9. צריך להיות משהו זול ופשוט להפעלה. חייב להיות פלש, אבל שום אופציה מתקדמת אחרת לא נחוצה (זום, מאקרו וכד') אבל חשוב לי שתפיק תמונות באיכות מתקבלת על הדעת. ז"א - שבאמת יוכל להשתמש בה כדי לתעד דברים. ושאלה באותו נושא - האם במצלמות דיגיטליות בעלות רזולוציה של פחות מ-2 מגה ניתן להדפיס תמונות שאפשר לראות בהן משהו (לא באיכות צילום רגילה, אבל משהו???) או שכל מצלמה כזו היא אך ורק לצפיה במחשב? הרעיון הוא של מצלמה לצילום תמונות שישמרו על המחשב, אבל אם פעם ב... ירצה לשים משהו באלבום - יש בכלל סיכוי? תודה מראש

gilimor1

New member
2 מגה זה הדפסה איכותית על A4 שלם

2 מגה זה הדפסה איכותית על A4 שלם. 1 מגה יתן תמונה איכותית על חצי A4 פחות מ1.2 לא הייתי קונה. לגבי הממלצה? מה התקציב שלך? לפי זה תקבלי תשובות יותר מפורטות.

Pitaron4U

New member
לעצור את מירוף הפיקסלים!...

אני מצטרף בחום להמלצה שקיבלת מ-gilimor בעניין מספר הפיקסלים. כיום יש ממש מרוץ מטורף סביב מספר הפיקסלים שיש ב-CCD של המצלמות הדיגיטאליות. יותר גדול = יותר טוב !!! זו כמובן שטות מומלטת, מאחר והבחינה למשתמש הביתי היא: בעזרת מה אני מתכנן להדיפס את התמונות שאני מצלם?!! והתשובה היא, כמעט בלא יוצא מן הכלל: מדפסת הזרקת דיו!!! ובכן, בעזרת מצלמה שבה מותקן CCD עם 2 ג'יגה בייט פיקסלים תוכל להדפיס על דף מלא של A4 באיכות שלא תכול להבדיל בינה לבין הדפסה "רטובה" (בהנחה שהמדפסת חדישה, בסידרת HP היא לפחות עם טכנולוגית PhotoRET 3). הנסיון מראה שרק לעיתים נדירות מדפיסים A4 מלא, ומכאן שאין צורך ב-CCD עם הפרדה גבוהה יותר. בין המצלמות שהלן 2MB פיקסלים, תוכל לבחור אחת יחסית פשוטה, אך הזהר לא לקנות אחת מייצרן בלתי ידוע - בהן לעיתים קרובות תמצא "Hardware Interpolatin" כלומר, "הגדלת" מספר הפיקסלים בעזרת חומרה. קיימים אתרים רבים ברשת המבצעים בדיקות ו/או השוואות בין הדגמים השונים. בהצלחה, פיתרון.

למעלה