מחפשת הגדרה למילה בן זוג?

touti

New member
מחפשת הגדרה למילה בן זוג?

שאלה: ידידה שלכם מתכננת טיול לאיזה אתר ומזמינה אותכם בהדגשה שתבוא לבד, ...מה אתה עושה? סליחה..מה עם חברה שלי? אני לא לבד.../ בלי חברה שלי לא מצטרף... יאללה אני בא.... מתקשר לחברה..תשמעי פלונית כך וכך, יש מקום רק לאחד......מברר מה הרגשות שלה בנושא, מתחשב בדעתה, מתייעץ עמה? מי מהתשובות של המקרה הזה עונה להגדרה של בן זוג? מי נחשב לבן זוג? מה מחייב בן זוג? מה הופך אדם להיקרא ולהחשב בן זוג?

ס י ו ן1

New member
הבנתי שההודעה נכתבה בלשון זכר

אך מכוונת גם לנשים... האמת שההגדרה של בן זוג מאוד לא ברורה לי לאחרונה אני מודה! בן זוג: חבר לבילויים חבר לשרשורים חבר למצוקות חבר לסקס ובילוים חבר לשיחות ובילויים.... בקיצר בן זוג מה זה? אחד שיוצאים איתו שוכבים איתו ואומרים לו ביי? או אחד שמעורב בחיים שלנו הזוגיים (משם באה המילה לא?) ואנו בחייו? בן זוג זה משהו מעבר לחבר? אז מה מעבר? לגור יחד? = זוגיות? אבל אם אענה לשאלתך אחרי כל השאלות האלה זה כבר מגביל את תשובתי... (זאת תשובתי לבנתיים)

touti

New member
תתייחסי גם למקרה שהבאתי בתוך ההודעה

מחכה לעוד תגובות... לא סתם שואלת..זה מקרה שקרה לי...

ס י ו ן1

New member
התיחסתי מאוד להודעתך

ורוצה להתיחס יותר לא הבנת אותי, אם אינני יכולה להגדיר את הקשר שלי איך אוכל לענות נכון? אבל אשתדל: אם יש לי חבר או בן זוג שאנו מנהלים חברות תקינה שוטפת ופורחת אז... אני אצפה שיודיע לי היכן הוא ולא אצטרך לעולם גם לשאול, אם זאת ידידה טובה שלו ממש אין לי בעיה כי אני אמורה לסמוך עליו, אם זאת ידידה שאינני מכירה או סתם אחת חדשה בחייו אז.... זה כבר ענין אחר...למה הוא צריך ידידה חדשה? מהיכן נוצרה הידידות ולמה? אם כל התשובות טובות נקיות וטהורות גם כאן לא תהיה לי בעיה. אבל - פעם לא האמנתי לידידות אבל לא שוכחת משפט שנכתב כאן : חברות מתחלפות אך ידידות נשארות (לצערי אמצתי את משפט) פעם חשבתי שכשיש קשר זוגי טוב בעצם לא צריך ידידות ? לא כן? אבל שוב לימדו אותי אנשים אחרים שאני טועה ושצריך עוד אנשים בחיים ובסביבה (אז שוב אמצתי) והיום יש לי חבר ויש לי ידידים! אני בטוחה שאני לא עונה בדיוק על שאלתך אך שוב ...בנתיים

touti

New member
אני מסכימה איתך ש..

לא מבטלים קשר קבוע(ידידה) בגלל קשר ארעי(חברה). אבל בהחלט צריך להיות גבולות בלי קשר לסומכת עליו... ידידה שלו מתכננת טיול, מזמינה אותו...בהדגשה שיבוא לבד, הוא לא אמור לעצור רגע ולהגיד רגע אני אתקשר לחברה שלי לשאול מה התוכניות שלה...? או משהו כמו בלי חברה שלי לא מצטרף? ונניח ויש מקום אחד פנוי בכל זאת לא ליידע ולשתף ולהתייעץ ולהתחשב במה תרגיש החברה ? כאילו כל כך דיברנו על תקשורת וזוגיות..לא ככה זה אמור להתחיל ולהמשיך? ושוב, בלי קשר לסומכת או לא...מין הרגשה של בצד..לא ספרו אותי ואז התהיות של סוג הקשר, החשיבות שלי בקשר וכו? מקווה שעכשיו ברור.

ס י ו ן1

New member
ברור שברור מסבירים לי לאט

אז אני מבינה קצת יותר ... ורדה רזיאל היתה אומרת : "תזרקי אותו"
לא נשמע טוב הייתי אומרת לו תישאר שם חמודי...

blonda3

New member
מצטערת טוטי נשאלה לא כתובה ברור

נסי לכתוב אותה שוב כדי שנבין ונוכל לענות לך.

touti

New member
אוקיי...

במצב של חברים שנחשבים כבני זוג, שניהם גרושים... נוצר המקרה הבא: ידידה של חבר שלי מתכננת טיול לאן שהוא ומזמינה אותו להצטרף בהדגשה שיבוא לבד, מה עליו לענות? סליחה..מה עם חברה שלי? אני לא לבד.../ בלי חברה שלי לא מצטרף... יאללה אני בא.... מתקשר לחברה..תשמעי פלונית כך וכך, יש מקום רק לאחד......מברר מה הרגשות שלה בנושא, מתחשב בדעתה, מתייעץ עמה? באיזו אופציה לדעתכם, עליו היה לבחור? ואם הוא בחר באופציה השניה מה זה מלמד חוץ מתקשורת דפוקה?

אנסה לענות...

את מביאה דוגמא אישית אך לא שואלת אותה נכון תראי המילה בן זוג= שותף יש אנשים שיש להם בן זוג לחיים = שחיים כמו חבר/ה כמו בעל/אישה יש אנשים שיש להם בן זוג לריקודים = והם גם יכולים להיות בזוגיות כנ"ל ויחד עם זאת לצאת לרקוד עם בן זוג לריקודים אין לזה קשר לערך של הזוגיות הראשונה אתן לך דוגמא אישית: יש לי חבר = בן זוג לחיים כבר 6 שנים כמו בעל ואישה או-קיי אך יש לי גם ידיד שאליו אני מצטרפת לבילוי כשבן זוגי בחו"ל ואז בבילוי הזה אני נקראת בת זוגו והוא בן זוג יצאנו כזוג ועכשיו אענה לך על עצם הנושא שנשמע לי שמטריד אותך תביני אני בעד שלא יגבילו אותי אבל אני נאמנה לבן זוגי נאמנה= לא שוכבת עם אחר, משתפת בכל מעשה, אין סודות ואין בגידות יחד עם זאת אני בתוך הזוגיות שלי יצרתי פתיחות כלומר כבר בהתחלה הדגשתי שיש לי חברות שהם גברים (ידידים) כמו אחים אין שם מתח מיני אך נפגשים לקפה לפעמים יוצאים לבלות כשבני הזוג משני הצדדים עסוקים ביני ובעיני בן זוגי זה מקובל וכמובן שראה ומכיר את החברים וזה הדדי ואין סצינות קנאה ושליטה אלה נאמנות, פתיחות, מרחב ויושר לגבי הדוגמא שהבאת אין זה אומר שהזוגיות או התקשורת שתארת דפוקה בגלל שבחר את האופציה השניה הכל תלוי בקשר שנוצר והמחוייבות לה את זה רק הנפשות הפועלות ידעו אם לבטוח ואם מקובל ואם בכלל רוצים ליצור מרחב בתוך הקשר מקוה שהבנתי אותך נכון ועניתי לשאלתך אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות באהבה ובהתבוננות מגיעים שלימות

touti

New member
פתיחות..

הדגשתי שיש לי חברות שהם גברים (ידידים) כמו אחים אין שם מתח מיני אך נפגשים לקפה לפעמים יוצאים לבלות כשבני הזוג משני הצדדים עסוקים ביני ובעיני בן זוגי זה מקובל וכמובן שראה ומכיר את החברים וזה הדדי ואין סצינות קנאה ושליטה אלה נאמנות, פתיחות, מרחב ויושר אבל אתם בטח מספרים אחד לשני שיצאתם, חולקים את הדברים ביחד, אם הוא יוצא לכוס קפה עם ידידה סבבה, למה שלא יספר לי? זה לא חלק מתקשורת?

angel151

New member
חשוב לשתף את בן הזוג ולדבר על כך

בעיניי השיתוף חשוב לתקשורת בקשר. כאשר ישנם הסתרות,בריחה מלאמר את האמת,ולפחד לשתף אומר דרשני. מקווה שנגעתי בנקודה נכונה.

אל תשאירי דברים לא פתורים...

אני שומעת ממך חוסר הבהרת ציפיות וחבל זה לתת למערכת לכת לאבוד ולחיות בחוסר ידיעה מציעה לך לקבוע מראש פגישה שבה אתם אמורים לשוחח לא לשאול לשלוח רמזים בין מעשים ובילויים זה לשבת לעלות את כל השאלות כל האי הבנות והכי הכי חשוב לעלות את הציפיות, ולקבוע מה "את" רוצה ולא רוצה בתוך המערכת גם הוא יביע את רצונו וביחד תחליטו על הבנה וקבלת ההסכמים המשותפים זכרי מה שאומרים מחליטים בהתחלה כלומר אם תתפשרי היום אין סיכוי לשנות מחר העמידי את האינטרסים שלך בראש ובראשונה אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

בן זוג...

כמו גם יהודי,זה כל מי שתופס את עצמו ככזה...ומוכן לקחת על עצמו את כל הדרישות שהחלטה שכזו דורשת על פי אמות מידותיו.

תעשי מה שבא לך...

מתי שבא לך.אני כאן...ככה או ככה.בחירה שלי,לא מותנית בדברים שתעשי.רק לא להשאיר לי כלים בכיור,ואנחנו נסתדר...

אין לנו סיכוי אנחנו

כי אני.. אני חסה על הלק בציפורניים, מה שמשאיר את הכלים בכיור גם יומיים.

למעלה